icon

ADHD a spomalený vývoj u dievčatka

30. aug 2025

Ahojte, moze byt za spomalenym vyvojom adhd? 10.mes.dievcatko neplazi, ne4kuje, nesedi, neblaboce-sem tam sa jej podari ma ma, nic ine. Radi sa uz medzi deti so spomalenym vyvojom? Surodenci v tomto veku uz jeden 4koval, druhy chodil. Blabotali, davali pa pa, .. Ona sa len pretaca. Pediatricka to zatial neriesila..

anonym_e991b3
30. aug 2025

Dúfam že aspoň cvičte u fyzioterapeuta. Toto je na 10 mesačne dieťa už naozaj pomalé tempo

akje
30. aug 2025

@anonym_autor moje ADHD dieťa v 10.mesiaci stvornozkovalo, samostatne sadlo bez pomoci, a 2 týždne na to, ako si sadalo, sa už dvíhalo na nohy a pridržiavalo sa nábytku pri “chôdzi”.

Prečo ti napadlo spojiť si to s ADHD? Ma nejaké iné prejavy?

nin12345
30. aug 2025

@anonym_autor adhd nerieš ani v 10 mesiacoch. Skôr ten spomalený vývin. Navyše keď sa to dieťa nehýbe a nerozpráva ako si na to adhd prišla?

anonym_89b7dd
31. aug 2025

u nás to bolo DMO + PAS
zvláštne že to ešte nerieši neurolog. vojtovka by vám pomohla.

lenicka2506
31. aug 2025

@anonym_autor skúste osloviť pediatra, neurológa. Nemusí to byť hneď ADHD. Môj syn má diagnostikovane ADHD no od 6 rokov.
Neurológia: zaostávanie vo vývoji od narodenia, hypotonicky syndróm. Hodili sme aj na cvičenia --vojtovka. Držím palce.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
autor
31. aug 2025
@anonym_89b7dd

u nás to bolo DMO + PAS
zvláštne že to ešte nerieši neurolog. vojtovka by vám pomohla.

@anonym_89b7dd dmo moze byt aj po cisarskom reze? To je vrod.dg.? Diky.

autor
31. aug 2025
@lenicka2506

@anonym_autor skúste osloviť pediatra, neurológa. Nemusí to byť hneď ADHD. Môj syn má diagnostikovane ADHD no od 6 rokov.
Neurológia: zaostávanie vo vývoji od narodenia, hypotonicky syndróm. Hodili sme aj na cvičenia --vojtovka. Držím palce.

@lenicka2506 a zacal sediet, chodit? Cvicia s nou..

lenicka2506
31. aug 2025
@anonym_autor

@lenicka2506 a zacal sediet, chodit? Cvicia s nou..

@anonym_autor začal sedieť v 12. mesiaci, od 18. mesiaca sme rehabilitovali. Postupne nastúpila aj samostatná chôdza. Prvé reči v 12. mesiacoch, následná stagnácia v reči, Prvé dvoj až troj slovné vety až ako 5 ročný

lenicka2506
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_89b7dd dmo moze byt aj po cisarskom reze? To je vrod.dg.? Diky.

@anonym_autor DMO a symptómy DMO sú rozdiel. Môj syn má symptómy DMO no nemá DMO potvrdené

lenicka2506
31. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 ADHD sa dá diagnostikovať vo veku 5-7 rokov. Nám tak diagnostikovali

kacena4
31. aug 2025

co ma adhd spolocne s 10 mesacnym dietatom a oneskorenym vyvinom? za mna nic spolocne. ak v 10 m sa neplazi je tam oneskorena hruba motorika treba to riesit s neurologom, a nasledne s rehabilitacnym lekarom ci fyzioterapeutom. v tomto veku sa o adhd neda ani len trosku uvazovat

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
lenicka2506
31. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 nie. Až v 5-6 rokoch. V 10 m. oneskorený vývin

anonym_02d4db
31. aug 2025

Tak nám diagnostikovali Adhd v 10 mesiacoch. Neurológ na základe eeg vyšetrení, ktoré sa robili kvôli podozreniu na epilepsiu. Môj ale nemal oneskorený vývin, takže s tým to zrejme nesúvisí.

kristiinaz
2. sep 2025

No nechcem zlachcovat situaciu ale ja som sa ani neplazila ani nestvornozkovala az som teda po roku zacala chodit.Nemam a ani som nemala ziadne zdravotne problemy, ziadne pas ani adhd.
Tak mi to hovorila mama lebo uz mam vlastne dieta a musela som s malou cvicit aby toto vsetko zacala robit.
Nemusi byt za tym hned nejaky problem , mozno ma len oslabene brusko tak to ide horsie ale urcite by som vyhladala fizio. a podporila to 🙂 neviem teda ci uz pivotuje ? Ale to by som skusala a treba posilnit bocne brusne svaly. Nema diastazu ?
A myslim , ze na blabotanie prvych slov ma este cas.