Afekt u 7 mesačnej dcérky

simonetka67
12. nov 2020

Skúsenejšie žienky idem si k Vám po radu. Máme doma skoro 7 mesačnú dcérku ktorá je veľmi živá a temperamentná . Cez deň málo spáva a vyžaduje si veľa pozornosti tak sa jej snažím venovať po všetkých stránkach. Trápi ma že 2-3 krát do týždňa máva afekty zlosti. Vždy sa snažím tomu predísť ale niekedy to je bohužiaľ nemožné . Začína to mrnkaním prejde to do plaču a potom do úplnej hystérie kedy nepomáha nič. Ani hladenie, tíšenie, fúknutie, pretretie vodou, zaujatie inou činnosťou.. vyplakať ju nenechávam. Ak ju mám na rukách v návale zlosti kope, hádže sa o mňa. Proste nevníma nič okolo seba. Občas sa podarí utíšiť ju v nosiči, občas nie. Je to moje prvé dieťa tak neviem či to je normálne a je to opäť len nejaké obdobie. Akoby sa jej niečo znepáčilo a už sa z toho jemného plaču “nevie vrátiť spat” a zájde to až do afektu. Máte nejaké rady čo zabralo na Vaše detičky ? Poprípade mali ste takéto problémy už u tak malých deti ? Ďakujem

domak2
12. nov 2020

Neviem ale so 7 mesačnou moc ešte nenariesis, ak nefunguje nič z toho čo si napísala, tak ju polož na mäkku podlozku a nech sa chvilu vyzuri, potom zas skúsaj. Ak malo spí, môže byť nervoznejsia, zas jej netreba vyplnat každú minútu, moze sa chvíľku aj nudit a objavovat svoje moznosti bez inej osoby.

andulka1988
12. nov 2020

Tak v tomto vam neviem pomoct,ale take male dietatko potrebuje spinkat .... skor si myslim ze to nieje o afekte,ale nieco ju trapi co jej neda spat ... zubky,uska .... alebo je nervozna z toho ze je unavena.. drzim prsty,zvladnete to 🙂

simonetka67
autor
12. nov 2020

Snažím sa ju uspávať buď kočík, nosič, kolíska. Doobedný spánok tak hodinka a potom poobede v kočíku tak 45 min. Potom sa preberie a už nejde uspať. Keď sa snažím ju uložiť skôr tak plače a je nespokojná. Možno tie zúbky. Ďakujem za povzbudenie 🙂

andreatytler
12. nov 2020

@simonetka67 Nas syn tiez zacal plakat od zlosti asi vo veku 7 mesiacov. Ked nieco chcel a nedostal, tak krik. Bol to iny plac ako ked je unaveny alebo hladny alebo ked ho nieco bili... proste tam vyslovene bolo pocut ten hnev. A hlavne v priebehu sekundy ten hnev zmenil na usmev ak dostal co chcel. Ale my sme to mali trochu ine, lebo sme ho dokazali bud zaujat necim inym alebo mu dat co chcel a on prestal. To ze vasa neprestane nervacit, je cudne. Napadlo ma ci sa jej nevenujete az prilis.... ci netuzi byt sama. Proste z toho neustaleho kontaktu a vasej pritomnosti je nervozna a pomohlo by jej keby ste ju nechali len tak. Ako radi @domak2, nechat ju na makkej podlozke samu aspon na chvilu ze ci sa nieco zmeni. Alebo aj ked je spokojna, tak ju nechat samu na 5-10 minut alebo ako dlho dokaze.
To ako si to opisala ze to zacina hmkanim, potom plac a potom rev.. to mi pride ako unava a vtedy fakt nic nezabera ani mojkanie.

To ze spava denne 1.5-2 hodiny, nie je az tak malo. Ako dlho spava v noci?

Zubky tiez mozu byt dovod alebo len skok vo vyvoji. V tomto obdobi deti zacinaju byt mobilne a to je velka zmena pre nich.

simonetka67
autor
12. nov 2020

Aj toto mi príde ako vyslovene zlostný plač. Dávam ju na hraciu podložky a občas tam vydrží aj 15-20 min.. Hrá sa, preguluje. Teší sa zo spoločnosti aj z iných detičiek.v noci sa budí tak 3 krát na jedenie ale to sa naje a zaspinká. Vstáva ráno 6.30-7.00 Aj keď je pravda že spánok má dosť ľahký, budí sa aj na šuchnutie .

simonetka67
autor
12. nov 2020

@andreatytler potom sa z toho plaču úplne unavý, vtedy si ju dám do nosiča a uhojdám ju. Vtedy dokáže prespať aj 2-3 hodiny.

andreatytler
12. nov 2020

@simonetka67 No vidim ze ona vie byt aj sama... tak to nebude z toho ze by bola pretazena vasou pritmnostou... A o kolkej chodi vecer spat. Vela deticiek ma taky lahky spanok. To ze sa budi len 3x mate celkom dobre.

Este ma napadlo ci u nieco neboli ked tak place. Napriklad brusko ... ci nema nejaku zlu reakciu na urcite jedlo kedze sa to stava len tak malokedy...

A neopozorovali ste kedy sa to stava? Ci len tak pre nic zacne mrncat? Alebo su to rozne dovody? Asi jedinne tomu predchadzat ked nic nefunguje co by to stoplo ked uz raz zacne.

simonetka67
autor
13. nov 2020

Večer väčšinou medzi 18.30-19.00. Všimla som si že je to v situácii kedy sa jej niečo znepáči napríklad robim niečo v kuchyni mám ju pri sebe na jedálenskej stoličke chvíľu dobre ale potom sa jej tam znepáči byť a už to ide . Snažím sa ju hneď vybrať a zaujať inou činnosťou. Niekedy sa to podarí ale niekedy nie .

andreatytler
14. nov 2020

@simonetka67 Spanku ma podla mna dost celkove za den asi to nebude z unavy.
Ako 7 mesacna toho uz vela vnima a vsetko ju zaujima ale nemoze sa tam sama dostat, Mozno z toho ta frustracia. Dufam ze sa vam to upravi.