icon

Afty v ústach. Ako sa ich zbaviť?

puskaruka
18. mar 2016

Prosím poraďte, ako sa zbaviť áft v ústach. Čo pomohlo Vám alebo Vášmu dieťaťu? Ďakujem

vejula
•
18. mar 2016

JA som mavala aftyy v hrdle. Bola som na ORL, poradil mi výťažok z Echinacei a kyselinu listovu. Odvtedy som afty v hrdle nemala, dovtedy pravidelne.

stesil
•
18. mar 2016

Potierat herbadentom

eleonorcha
•
18. mar 2016
Používateľ eleonorcha je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eleonorcha.

kyselina listova 🙂

sissy27
•
18. mar 2016

treba zlepšiť imunitu - viac vitamínov či už v strave alebo v doplnkoch, ale vyhnúť sa umelinám typu marťánkovia a spol. ... normálny klasický c-vitamín, bkomplex...

evicaveverica
•
18. mar 2016

Ja mavam afty niekedy fakt hnusne..najhorsie boli ked som bola tehu... mam na to dva triky. Zvysit vitamin C aaaa najdolezitejsia cast.. Vytazok z konope Canadent, kupis to v lekarni. Je to taka nala ampulka zazracna. Dat ba tycinku do usi a riadne si tu ranu vytriet, rano a vecer. Tak aby to stipalo . Za 3dni zabudnes ze si aftu mala. A este zubna pasta Ajona.. Ta mi pomaha tiez.

womankc
•
18. mar 2016

no pridať b komplex a vitamín c a v lekárni napríklad mi robili taký modrý gélik na to do dvoch dní po nich nebolo stopy

lubi40
•
18. mar 2016

afty mozu byt sposobene aj candidou alebo roznymi bakteriami. Takze, ako uz baby spominali, podporit imunitu a ja by som este aj pridala kloktanie isobetadinom - yoxom. To mi tiez odpurucili. Ale inak, ja som raz brala antibiotika (na nieco uplne ine) a tym sa mi to poriadne preliecilo. Ja by som, ale aj zasla k lekarovi, nech spravi vyter...

mirka822
•
18. mar 2016

Taky trpím na afty, buď na dásních anebo v krku. Poslední dobou mi nejvíce pomohlo brát vitamin B. Když se nějaký aft vyskytne, tak buď kloktám Corsodyl anebo si do krku stříkám Orofar sprej 😉 Ale jako prevence je opravdu potřeba zvýšit příjem vitaminu B.

evittam
•
18. mar 2016

@evicaveverica Maximálny súhlas - neexistuje nič lepšie ako konopná tinktúra - úplný "zázrak"... 😉

mamulka211
•
19. mar 2016

Nebrat do ust,co tam nepatri 😀

zuzanab32
•
19. mar 2016

@mamulka211 blbost jak mraky!! ocividne nevies, o com pises, tak radsej nekomentuj. je to vacsinou herpeticky stav, pri oslabenej imunite sa tvoria, aj mechanickym poskodenim. ak je ich opakovanie caste, imunolog pristupuje k podavaniu liekov na imunitu (samozrejme liekov viazanych na predpis).

zuzuk22
•
19. mar 2016

Ahojte . Malý ma dva roky a 2 mesiace a včera som si všimla na hornej pere z vnútornej strany taký biely maly flak a okolo červene trosku . Všimla som si to tak lebo ho to boli . Moze to byt aft ? Co mu na to treba dat ?

beate1
•
19. mar 2016

Mne pomaha na vatovu tycinku dat slivovicu a tym potierat..stipe to strasne,ale na druhy den je to o 50 % lepsie..niekedy mam aj 4 v ustach a to je hroza..

mocca
•
19. mar 2016

Glimbax, dostať v lekárňach bez predpisu, ale môže napísať aj dr. má príjemnu chuť a usta sa ním len vyplachujú. Má protizápalové a aj bolesť tlmiace účinky. Používaju ho aj onkologický pacienti keď maju po chemo rozožratú pusu.

kinna
•
Odpoveď bola odstránená
•
barbora59
•
19. mar 2016

Nebrat do ust co tam nepatri? Strasna konina tento koment.
K otazke mavala som afty 3 roky vkuse - teraz ich uz nemavam , nosila som zubny strojcek myslim si ze to bolo z toho, mechanicke poskodenie. Becko, Cecko, mne sa osvedcil Mundisal gel.

zuzulik236
•
19. mar 2016

ahojte ja davam malej od 1 roka kazdy den 1 mokka lyzicku ( ta kavova ultra mini lyzicka) stavu z citrona.. bude mat 2 roky zatial sa drzi ani nebola nejak chora zatial myslim ze je to lepsie ako tie vselijake umeliny ktorym sa niekedy honosne hovori ''vitaminy'' ... samozrejme k tomu vela zeleniny a ovocia namiesto roznych predvarenych prikrmov z dm-ky.... takze hlavne asi prirodny c vitamin 🙂

kuceravasue12
•
1. apr 2016

Super baby, že tu toľko radíte, ja som afty nijak moc neriešila kým ich dcérka nedostala. Ja ich mám minimálne raz do mesiaca, na jazyku v ústach na perách. Všade píšu iné príčiny, mne toho sedí viac: mala som strojček(zničil mi zuby)/ mám málo železa/ mám oslabenú imunitu/ stále suché pery a stále si ich hryziem/ hryziem si nechty/ som v strese. Doktorka mi tvrdila, že je to infekcia....ale nechce sa mi veriť, čo sa týka dezinfekcie som ako Monk.

charity
•
1. apr 2016

U nas boli afty sposobene histaminovou intoleranciou.

malaikasana
•
5. apr 2016

B12 i.m.,dezinfekcia DU,probiotika a v niektorych pripadoch antimykotika

ivilkel
•
5. apr 2016

Su vyborne kvapky Audiron od firmy Energy. Maju viacucelove pouzitie. Myslim, ze by mohli pomoct.

jonkaamisiko
•
5. apr 2016

Ja mavam afty velmi casto. Hned ako sa objavi davam si 3 celaskony za den a aftu potieram Herbadentom a do 3 dni zmizne. U dietatka by som asi najskor nasadila tiez Cebion.

korytnacka7
•
Autor odpoveď zmazal
•
lilke
•
5. apr 2016

dcere som potierala propolisom, stipalo, ale zvladla a liecilo sa pomerne rychlo. a vyradili sme velmi penive zubne pasty, ktore obsahuju SLS.