icon

Agresívne správanie dieťaťa s ADHD v škole

13kristinka
20. sep 2025

Dobrý deň chlapcovi diagnostikovali adhd + má ísť ešte na jedno vyšetrenie či tam nieje niečo pridružené lebo v škole majú pocit že je agresívny. Áno viem že ma problém z pozornosťou úlohy sú pre mňa horor lebo každých 5min ide cikať napiť je hladný. Chápem že musia to mať s ním v škole ťažké je pravda že do druhých rád rype neobsedí je nervózny no je aj pravda že sa dá ľahko vyprovokovať a potom keď sa bráni tak naplno.naposledy ho jeden chlapec ťahal za vlasi a nás mu natiahol päsťou a chalan mal modrinu pod okom.vraj mal nás prísť za učiteľkou a povedať jej to 🙈
Riaditeľka dala napomenutie že ešte raz niečo tak ho bude musieť zo školy vylúčiť.+ Chcú od nás ďalšiu diagnózu.
Viete mi poradiť čo by k takémuto správaniu okrem ADHD mohlo sedieť. Chcela by som si o Tom prečítať viac vopred ďakujem za informácie.

anonym_7f2f44
21. sep 2025
@13kristinka

@anonym_7f2f44 prepáčte ale myslím že toto je úplne mimo toho čo som sa pýtala. ďakujem za nálepku pre mňa aj moje dieťa.
Neviem čo je na Tom zle hľadať dôvody riešiť z viacerými lekármi a pýtať sa ľudí z ich skúsenosťami.
Poviem vám viac dôvodu ak by som počúvala lekárov pri prvom synovi už by mu zlyhala pečeň alebo srdce od liekou ktoré doňho pchali.
Mužovi 2urologovia povedali že všetko je v poriadku až 3urolog mu zistil rakovinu na semenniku našťastie včas museli 1semennik odstrániť no žije bez rakoviny už 15 r.
A myslím si že aj dobrý doktor si pacienta viac krát preverí pošle ho na viac vyšetrení a určí diagnózu a až potom poda liečbu.

@13kristinka to co si myslim som napisala a zbytocne tu minate energiu

janage
21. sep 2025

@13kristinka lneodznelo to tu, ale za mňa aj manžel aj ty mate vychádzať hlavne z toho, že obrana ma byt primeraná.
Obhajuješ svoje dieťa, že má problém sa ovládať a za všetko môže to ptve, čo tvojho potahalo za vlasy?
Do toho zároveň jedným dychom dodavas, že syn rad vyryva a provokuje druhych, aj doma surodencov.
Tak miesto 9bvinovania druhych, by si syna mala viest k primeranej obrane. Ci uz slovnej alebo fyzickej.
Aj za pomoci odbornikov.
Ci cakas az v navale zurivosti hodi po spoluziakovi kruzidlo?
Alebo soti zo schodov?
Lebo kludne to moze byt tak, ze ten tvoj syn provokoval dieta co to tiez nedalo a tak tvojho potahalo za vlasy. Nasledne dostalo pastou.
Ci vies presne co sa stalo?
Lebo tiez neverim,ze len tak z nicoho nic tvojho spoluziak zacal za vlasy kmasat.

janage
21. sep 2025

@13kristinka a to ty máš deti 4, učiteľka ich ma v triede omnoho viac. Ona nemá šancu ustrážiť. Dieťa malo zjavne problém už omnoho skôr.

13kristinka
autor
21. sep 2025
@anonym_3bde6b

@13kristinka a kam by ho ako vylúčili? Píšem za Slovenské školstvo. Dieťa s ADHD je integrované v škole s asistentom. Školská dochádzka je povinná. Dieťa s normálnym intelektom, iba s diagnózou ADHD nemôže byť vylúčené, nemá totiž kde byť vylúčené. Na SR napríklad nie je sieť škôl pre deti z ADHd a keď je dieťa povedzme z Mníška nad Hnilcom nemôžu ho vylúčiť a nakazat rodičom, aby ho vodili do školy pre ADHD deti v Prešove, nemá na to škola právo. Tlačia vás do diagnózy autizmus, lebo to už na vylúčenie je. Takže si dávajte pozor. Niekedy silne ADHD je už pomaly neodlisitelne od autizmus v staršom veku, teda povedzme 8,9 rokov a viac. Ak dieťa sa správa násilne, tak že spácha trestný čin, môže byť umiestnené v psychiatrickej liečebni, súd mu uloží psychiatrickej ochranné liečenie. Ale inak, iba na základe nejaké násilného činu, mu môže byť uložené liečenie, aj ak rodičia nesúhlasia.

@anonym_3bde6b riaditeľka mi povedala že ešte niečo a musí upovedomiť políciu. Vraj ho môžu vilucit zo školy na domáce vzdelávanie ... Čo neviem ako chcú keďže ani ja ani manžel niezme rodený Rakusania a teda systém učenia je úplne iná ako na Sk.
Syn má 8r.
V letnej škole ktora je 2 týždne pred začiatkom skolskeho roka , je zdarma je nepovinna no dávam tam deti lebo si zopakujú učivo z ľahká + berú zaujímavé temi ako more vesmír..mi učitelia z inej školí kde bol povedali že vidia že potrebuje asistenta že skúsili jeden deň vyčleniť k nemu učiteľku ktorá mu pomáhala a bolo to úplne iné viac veci stíhal pochopil a hlavne spolupracoval.
Vraj to odporučia do našej školy.
V našej škole mi povedali že potrebujú papier od lekára aby bolo niečo také možné.
+ Moja úvaha: hneď vedľa v dedine je zriadená špeciálna škola no nemám prehľad na čo sa zameriava skôr si myslím že to bude škola pre deti s problémami všeobecné takže nie len ADHD ale aj správanie aj učenie skrátka všetko čo nezapadá do noriem...

anonym_f6e368
21. sep 2025

@13kristinka agresia sa neospravedlňuje tým, že predsa má diagnózu. Ci teraz majú všetci okolo neho chodiť po špičkach, aby mladému neoreplo a nedobil ich? Zlý priklad už mu dávaš aj v rodine, tak sa nedivím, ze si myslí, že to tak bude aj mimo nej. Za mna jednoznačne psychiater a lieky na nervy.

13kristinka
autor
21. sep 2025
@anonym_f6e368

@13kristinka agresia sa neospravedlňuje tým, že predsa má diagnózu. Ci teraz majú všetci okolo neho chodiť po špičkach, aby mladému neoreplo a nedobil ich? Zlý priklad už mu dávaš aj v rodine, tak sa nedivím, ze si myslí, že to tak bude aj mimo nej. Za mna jednoznačne psychiater a lieky na nervy.

@anonym_f6e368 prepáč ale nerozumiem tvojmu komentáru čítala si si celú diskusiu?lebo skôr mi to príde akoby si si čítala len nadpis alebo len úvod ?Bola by som rada ak by si mi zrozumiteľne napísala čo konkrétne myslíš hlavne zlým príkladom. To ma fakt zaujalo

anonym_f6e368
21. sep 2025
@13kristinka

@anonym_f6e368 prepáč ale nerozumiem tvojmu komentáru čítala si si celú diskusiu?lebo skôr mi to príde akoby si si čítala len nadpis alebo len úvod ?Bola by som rada ak by si mi zrozumiteľne napísala čo konkrétne myslíš hlavne zlým príkladom. To ma fakt zaujalo

@13kristinka už ti to tu napisali viaceré, nevieš čítať s porozumením? Máš doma agresívneho jedinca, ktorý nevie zvládať svoj hnev. Taky človek má byť pod dohľadom odborníka, v jeho prípade psychiatra a na liekoch, ktoré túto jeho agresivitu tlmia. A za mna ani nepatrí do kolektívu zdravých deti, keďže nevie odlíšiť skutočnosti.
A ten zlý príklad je to, ako mu to toleruje v rodine že provokuje a ostatní musia byť ticho lebo Igorko ma diagnozu. Lenže v škole sa nikto z neho nepototo a toto je výsledok. Sa len modli, aby niekomu neublížil s nejakým následkom lebo to, ze niekto do neho náhodou, v návale blbnutia v škole strčí , neznamená teraz, ze on zareaguje neprimerane a náhodou ho zhodí zo schodov alebo nebodaj niečím bodne.

13kristinka
autor
22. sep 2025
@anonym_f6e368

@13kristinka už ti to tu napisali viaceré, nevieš čítať s porozumením? Máš doma agresívneho jedinca, ktorý nevie zvládať svoj hnev. Taky človek má byť pod dohľadom odborníka, v jeho prípade psychiatra a na liekoch, ktoré túto jeho agresivitu tlmia. A za mna ani nepatrí do kolektívu zdravých deti, keďže nevie odlíšiť skutočnosti.
A ten zlý príklad je to, ako mu to toleruje v rodine že provokuje a ostatní musia byť ticho lebo Igorko ma diagnozu. Lenže v škole sa nikto z neho nepototo a toto je výsledok. Sa len modli, aby niekomu neublížil s nejakým následkom lebo to, ze niekto do neho náhodou, v návale blbnutia v škole strčí , neznamená teraz, ze on zareaguje neprimerane a náhodou ho zhodí zo schodov alebo nebodaj niečím bodne.

@anonym_f6e368 a ty vieš čítať s porozumením ? Ešte raz ti dám tú istú otázku čítala si si všetky rozhovory a komentáre ? Alebo len úvod kde opisujem situáciu z ktorej môj syn vyšiel ako agresor pritom chlapec začal a ťahal ho za vlasi.a on ako sa bránil mu jednu natiahol. A ako mi opíšeš situáciu keď syn minuli rok prišiel zo školy celý krvavi krv mu tiekla z nosa keď vychádzal zo školy. Aj to bol on agresor aj to bola asi jeho vina vsak? Nikto to neriešil učiteľka si to ani len nevšimla až keď som jej písala že čo sa stalo? Nevedela až syn mi povedal že mu chalan z druhej triedy ktorý sa vždy pri prezliekaní všade tlačí vraj mu moj zavadzal a že ho nemá rad. Jediné čo bolo odpísala učiteľka že sa z deťmi porozpravala....a ďalšia vec ak si čítala diskusiu vedela by si že to riešim ako zo školou tak z lekármi a hľadám pohľady ľudí ktorý majú podobnú skúsenosť nie obmedzencov čo majú svoj názor že také dieťa je najlepsie oddeliť dať na lieky a najlepšie niekde zavrieť. prepac ale minca má vždy 2strany. Svet nieje len čierny

13kristinka
autor
22. sep 2025
@13kristinka

@anonym_f6e368 a ty vieš čítať s porozumením ? Ešte raz ti dám tú istú otázku čítala si si všetky rozhovory a komentáre ? Alebo len úvod kde opisujem situáciu z ktorej môj syn vyšiel ako agresor pritom chlapec začal a ťahal ho za vlasi.a on ako sa bránil mu jednu natiahol. A ako mi opíšeš situáciu keď syn minuli rok prišiel zo školy celý krvavi krv mu tiekla z nosa keď vychádzal zo školy. Aj to bol on agresor aj to bola asi jeho vina vsak? Nikto to neriešil učiteľka si to ani len nevšimla až keď som jej písala že čo sa stalo? Nevedela až syn mi povedal že mu chalan z druhej triedy ktorý sa vždy pri prezliekaní všade tlačí vraj mu moj zavadzal a že ho nemá rad. Jediné čo bolo odpísala učiteľka že sa z deťmi porozpravala....a ďalšia vec ak si čítala diskusiu vedela by si že to riešim ako zo školou tak z lekármi a hľadám pohľady ľudí ktorý majú podobnú skúsenosť nie obmedzencov čo majú svoj názor že také dieťa je najlepsie oddeliť dať na lieky a najlepšie niekde zavrieť. prepac ale minca má vždy 2strany. Svet nieje len čierny

@13kristinka a ešte jedna zaujimava vec nikto z ucitelou nevidel ani jeden prípad a ani druhý oba sa staly na chodbe cez prestávku . Zaujímavé však? Nemajú byť učitelia prítomný na chodbe ? Teda aspoň 1?
Nie neber to teraz tak že to chcem hodiť na školu to nie viem že ustrážiť toľko detí je ťažké no tiež je to na zamyslenie..

anonym_e20dc5
22. sep 2025
@13kristinka

@13kristinka a ešte jedna zaujimava vec nikto z ucitelou nevidel ani jeden prípad a ani druhý oba sa staly na chodbe cez prestávku . Zaujímavé však? Nemajú byť učitelia prítomný na chodbe ? Teda aspoň 1?
Nie neber to teraz tak že to chcem hodiť na školu to nie viem že ustrážiť toľko detí je ťažké no tiež je to na zamyslenie..

@13kristinka môj syn nemá ADHD ale má krátku zápalnú šnúru , je jednoducho cholerik . Dnes už má 26 rokov je vyštudovaný strojný inžinier , ale základná škola bola u mňa o návšteve riaditeľne. Nikdy nevyprovokoval žiadnu bitku ani do nikoho nikdy nezapáral , nikomu neubližoval cielene. Každé jedno rodičovské začínalo troma menami medzi ktorými bol aj synátor. Učiteľka spomínala top bitkárov. na jeden si pamätám keď vylepil spolužiakovi facku takú že mu stena dala druhú a to za to že mu do tašky dal hovna od sliepok a ešte sa na tom smial . Alebo sa mu vysmievali kvôli mikine ktorá bola zo sekáča , že sme žebráci a žerieme suchý chleba doma, tak zas bitka na zemi kde sa mastil zo spolužiakom a vošla triedna učiteľka. Posledná bola v 7 ročníku , pamätám na ňu ako dnes , kedy si opakoval učivo a zozadu na neho skočil spolužiak a do vlasov mu dal nejakú slizkú hmotu zelenosvietiacu hmotu a ešte ho za tie vlasy aj šklbal , to čo nasledovalo bolo naozaj pre toho chlapca myslím na celý život poučujúce , syn však skončil s dvojkou zo správania a ja som musela zaplatiť nové okuliare a taktiež aj zubára. Riaditeľ školy bol však férový a dvojku zo správania dal aj tomu chlapcovi . Syna som preložila do inej školy , prihlásila na MMA a to bolo najlepšie rozhodnutie čo som kedy urobila. 4kráít do týždňa fyzicky náročné tréningy , cielené cvičenia na ovládanie a zvládanie stresových situácii, prísny tréner, ktorý agresivitu netoleroval . Centrálny systém vyzrel , cholerický je dodnes ale ako vzbĺkne tak aj v priebehu pár minút zhasne.

anonym_f6e368
22. sep 2025
@anonym_e20dc5

@13kristinka môj syn nemá ADHD ale má krátku zápalnú šnúru , je jednoducho cholerik . Dnes už má 26 rokov je vyštudovaný strojný inžinier , ale základná škola bola u mňa o návšteve riaditeľne. Nikdy nevyprovokoval žiadnu bitku ani do nikoho nikdy nezapáral , nikomu neubližoval cielene. Každé jedno rodičovské začínalo troma menami medzi ktorými bol aj synátor. Učiteľka spomínala top bitkárov. na jeden si pamätám keď vylepil spolužiakovi facku takú že mu stena dala druhú a to za to že mu do tašky dal hovna od sliepok a ešte sa na tom smial . Alebo sa mu vysmievali kvôli mikine ktorá bola zo sekáča , že sme žebráci a žerieme suchý chleba doma, tak zas bitka na zemi kde sa mastil zo spolužiakom a vošla triedna učiteľka. Posledná bola v 7 ročníku , pamätám na ňu ako dnes , kedy si opakoval učivo a zozadu na neho skočil spolužiak a do vlasov mu dal nejakú slizkú hmotu zelenosvietiacu hmotu a ešte ho za tie vlasy aj šklbal , to čo nasledovalo bolo naozaj pre toho chlapca myslím na celý život poučujúce , syn však skončil s dvojkou zo správania a ja som musela zaplatiť nové okuliare a taktiež aj zubára. Riaditeľ školy bol však férový a dvojku zo správania dal aj tomu chlapcovi . Syna som preložila do inej školy , prihlásila na MMA a to bolo najlepšie rozhodnutie čo som kedy urobila. 4kráít do týždňa fyzicky náročné tréningy , cielené cvičenia na ovládanie a zvládanie stresových situácii, prísny tréner, ktorý agresivitu netoleroval . Centrálny systém vyzrel , cholerický je dodnes ale ako vzbĺkne tak aj v priebehu pár minút zhasne.

@13kristinka nemienim sa tu s tebou hádať, tvoj pohľad je skreslený, napisalo ti to tu viac žien.
A ano, doma mu ustupujete. Mne osobne takéto deti nevadia, pokial sa to netýka môjho dietata. Ono aj keď ho niekto môže podpichovat, to neznamená, že bude reagovať neprimerane. Ty v škole nie si a logicky si ho branis. Opakujem ti, svet nie je o tom, ze okolo tvojho syna budú teraz chodiť po špičkách, lebo je nervak. Snáď nenatiahne raz aj učiteľke, lebo pusti hudbu, ktora sa mu nepáči. Inak toto robia autisti. A ano, vzhľadom na svoju diagnózu, patrí pod dohľad lekarov a lieky.
@anonym_e20dc5 ti tu dala pekný príklad, ako agresiu zvládať.

zuzinabila
22. sep 2025

Ahoj,chcem sa spytat,sice uplne od veci😀ale mozno mi das typ..pises ze manzel robil psychologa pre zavislych. A ze si nasiel pracu v Rakusku potom..ja tiez pracujem ako psychologicka so zavislymi. V Rakusku robi v odbore alebo kde presne sa mu tam podarilo zamestnat?vdaka

13kristinka
autor
22. sep 2025
@zuzinabila

Ahoj,chcem sa spytat,sice uplne od veci😀ale mozno mi das typ..pises ze manzel robil psychologa pre zavislych. A ze si nasiel pracu v Rakusku potom..ja tiez pracujem ako psychologicka so zavislymi. V Rakusku robi v odbore alebo kde presne sa mu tam podarilo zamestnat?vdaka

@zuzinabila bohužiaľ nerobil Rakusania mu neuznali diplom.
Robil kuchára na zámku neskôr sa dostal k záhradnikom na zámku a odtiaľ do veľkoskladu z kvetmi kde sa vypracoval na manažéra veľkoobchodu z kvetmi teraz je už viac ako rok doma čo jeho telo prestalo fungovať a museli ho 3x oživovať. Viac ako 3mesiace v nemocnici myslím že bola na vine práve práca alebo kombinacia jeho poziciu robia teraz 3ludia.
Manžel sa dáva dokopy zdravotné je na Tom lepšie ( no su aj dní kedy veľmi zle. má viac diagnóz aj lekár mu povedal že nevie čo ho držalo pri živote.
Ešte že zme si platili zvýšenú zdravotnú poistku ta nám teraz pokryje náklady na domácnosť ako keby muž pracoval.

zuzinabila
22. sep 2025
@13kristinka

@zuzinabila bohužiaľ nerobil Rakusania mu neuznali diplom.
Robil kuchára na zámku neskôr sa dostal k záhradnikom na zámku a odtiaľ do veľkoskladu z kvetmi kde sa vypracoval na manažéra veľkoobchodu z kvetmi teraz je už viac ako rok doma čo jeho telo prestalo fungovať a museli ho 3x oživovať. Viac ako 3mesiace v nemocnici myslím že bola na vine práve práca alebo kombinacia jeho poziciu robia teraz 3ludia.
Manžel sa dáva dokopy zdravotné je na Tom lepšie ( no su aj dní kedy veľmi zle. má viac diagnóz aj lekár mu povedal že nevie čo ho držalo pri živote.
Ešte že zme si platili zvýšenú zdravotnú poistku ta nám teraz pokryje náklady na domácnosť ako keby muž pracoval.

@13kristinka och, to ma mrzí. držte sa!

anonym_3bde6b
22. sep 2025
@13kristinka

@anonym_3bde6b riaditeľka mi povedala že ešte niečo a musí upovedomiť políciu. Vraj ho môžu vilucit zo školy na domáce vzdelávanie ... Čo neviem ako chcú keďže ani ja ani manžel niezme rodený Rakusania a teda systém učenia je úplne iná ako na Sk.
Syn má 8r.
V letnej škole ktora je 2 týždne pred začiatkom skolskeho roka , je zdarma je nepovinna no dávam tam deti lebo si zopakujú učivo z ľahká + berú zaujímavé temi ako more vesmír..mi učitelia z inej školí kde bol povedali že vidia že potrebuje asistenta že skúsili jeden deň vyčleniť k nemu učiteľku ktorá mu pomáhala a bolo to úplne iné viac veci stíhal pochopil a hlavne spolupracoval.
Vraj to odporučia do našej školy.
V našej škole mi povedali že potrebujú papier od lekára aby bolo niečo také možné.
+ Moja úvaha: hneď vedľa v dedine je zriadená špeciálna škola no nemám prehľad na čo sa zameriava skôr si myslím že to bude škola pre deti s problémami všeobecné takže nie len ADHD ale aj správanie aj učenie skrátka všetko čo nezapadá do noriem...

@13kristinka špeciálne školy v SR sú pre deti s mentálnym postihom, ak u vás je intelekt v norme, nemôže ísť do špeciálnej školy ale školy pre deti s ADHd. Potom sú aj špeciálne školy pre deti s autizmom. Treba si to preveriť. V KE, odkiaľ som napríklad je škola pre autistov aj súkromná aj štátna, sú tam poradovníky. Škola pre ADHD je v Prešove.

13kristinka
autor
22. sep 2025
@anonym_f6e368

@13kristinka nemienim sa tu s tebou hádať, tvoj pohľad je skreslený, napisalo ti to tu viac žien.
A ano, doma mu ustupujete. Mne osobne takéto deti nevadia, pokial sa to netýka môjho dietata. Ono aj keď ho niekto môže podpichovat, to neznamená, že bude reagovať neprimerane. Ty v škole nie si a logicky si ho branis. Opakujem ti, svet nie je o tom, ze okolo tvojho syna budú teraz chodiť po špičkách, lebo je nervak. Snáď nenatiahne raz aj učiteľke, lebo pusti hudbu, ktora sa mu nepáči. Inak toto robia autisti. A ano, vzhľadom na svoju diagnózu, patrí pod dohľad lekarov a lieky.
@anonym_e20dc5 ti tu dala pekný príklad, ako agresiu zvládať.

@anonym_f6e368 ženu ktorú si mi dala za príklad odpovedala k mojej otázke ktorý šport by bol pre syna dobry lebo som počula že práve pre tieto deti je dobrý okrem plávania tenisu aj bojové športy kde sa trénujú fyzicky ale aj aby zvládali stresové situacie no mám z toho obavi a hľadala som kto má s tým skúsenosť. Takže práve si mi odpovedala na moju pre teba 2x položenú otázku. A spomínala som aj začiatočnu formu autizmu keby si čítala tak vies o Tom že syna neospravldnujem a hľadám dôvody aj riesenia...a otázka na teba tiež by si predtým pani odporučila že ma svojho syna riešiť z liekmi a lekármi?🙈? ( A znova opakujem čo som ti písala už x krát lekárov navštevujeme čakám na úkoncenie diagnostiky a podľa toho budem riešiť dalej

13kristinka
autor
22. sep 2025
@anonym_e20dc5

@anonym_e20dc5 vopred ďakujem za napísanie vašej skúsenosti počula som to asi už od 3 rodicov že práve tieto športy takýmto deťom pomohli v ich sebaovládani.

anonym_e20dc5
22. sep 2025
@13kristinka

@anonym_e20dc5 vopred ďakujem za napísanie vašej skúsenosti počula som to asi už od 3 rodicov že práve tieto športy takýmto deťom pomohli v ich sebaovládani.

@13kristinka my sme boli u psychiatra , u Mudr.Kvasničku a ten mi povedal že to je povahova črta u neho , žiadna patológia a keby mal dávať lieky takýmto deťom , tak lieči 30 % Slovenska.
Dramaticky by som vôbec nebrala to že sa v rodine deti hádajú aj bijú , je to bežná súrodenecká rivalita , mala som to aj ja doma , kde sa vzájomne traja moji synovia poštuchovali , bili a naháňali po dome. Na gymnázium už nemal žiadne problémy , tam sa pohyboval už v skupine intelektovo zdatnejších detí ktoré si takéto veci nerobili a tým že jemu nikto nerobil zle tak nemal najmenší dôvod sa s niekým mlátiť. A na vysokej zas to bolo o level vyššie .

13kristinka
autor
22. sep 2025
@anonym_e20dc5

@13kristinka my sme boli u psychiatra , u Mudr.Kvasničku a ten mi povedal že to je povahova črta u neho , žiadna patológia a keby mal dávať lieky takýmto deťom , tak lieči 30 % Slovenska.
Dramaticky by som vôbec nebrala to že sa v rodine deti hádajú aj bijú , je to bežná súrodenecká rivalita , mala som to aj ja doma , kde sa vzájomne traja moji synovia poštuchovali , bili a naháňali po dome. Na gymnázium už nemal žiadne problémy , tam sa pohyboval už v skupine intelektovo zdatnejších detí ktoré si takéto veci nerobili a tým že jemu nikto nerobil zle tak nemal najmenší dôvod sa s niekým mlátiť. A na vysokej zas to bolo o level vyššie .

@anonym_e20dc5 ďakujem za váš pohľad vyrastala som z 3starsimi bratmi a mám presne rovnakú skúsenosť

maciatkolulu
22. sep 2025
@13kristinka

@anonym_2d17a3 nieje agresívny ako som písala rád provokuje súrodencov ale viem v čas zasiahnut aby to neprekrocilo ich hranice. Žiadne fizicke násilie doma nieje a tolerované. Skôr by som to jeho správanie nazvala súrodenecké ( kto má súrodencov pochopí) ( + je veľmi citlivý ak si niekto ublíži hlavne z mladších súrodencov tak ide za ním a pyta sa čo sa mu stalo a chlacholi ho.
pred2rokmi som bola na vyšetrení na Sk podnet od škôlky ( lekárka mi dala správu že nemá adhd)na čo som nahnevaná( lebo teraz sa ukázalo ) a na podnet školy som si spravila termín u špecialistu tu v Rakúsku aby vedeli prečo ma problém aj z čítaním pletu sa mu písmenká často zabudne ako sa ktoré číta + ak je preťažený vadia mu aj zvuky ( doma s tým problém nieje) termín zme dostali o trištvrte roka čo bolo teraz v septembri potvrdili mi že ADHD má určite a ďalšie vyšetrenie bolo o týždeň EEG čo je vlastne čiapka a púšťajú stimuli -ma to zvýšené o 2 týždne máme ísť k špecialistovi s týmto výsledkom. Preto som zatiaľ na žiadne lieky nepristúpila keďže nieje ukončená diagnostika. Prosím aj dievčatá čo mi písali vizsie. Nevihybam sa liečbe ani nebránim liekom chcem svojmu dietatu pomôcť a chcem mať lieky predpísané keď bude dokončená diagnostika a predpísané odborníkom preto som hľadala či môže byť ešte niečo k ADHD + spojené nech si to viem aj sama pozrieť. A dozvedieť sa o tom viac

@13kristinka hovorí plynulo nemecký? Asi nie....aj to narobi veľmi,ale veľmi veľa,keď dieťa nerozumie učiteľom,spolužiakom. Je to náročné aj pre zdravé dieťa a nieto pre dieťa a diagnozami

sara07
22. sep 2025
@13kristinka

@sara07
Môj manžel nikdy na nás nestiahol ruku nehovorím je nervak ktorého vyprovokuje neprávosť . robil psychológa pre alkoholikkou a drogovo závislých no nezvládol to s toho sa musí vedieť človek odosobniť čo on nevedel lebo oni mnohokrát robili zo seba obete a pritom doma bili ženu z deťmi a podobne...

@13kristinka ja som reagovala na tie prispevky , čo pisali tu baby, ako argument ...

red_cat
24. sep 2025
@viera

A doma je tiez agresivny?Treba si o adhd nieco nastudovat…Mam syna adhd.Psychologicka co pracovala s adhd detmi vysvetlila situaciu adhd deti tak,ze ked si predstavime nervove tiky akoze priklad su 1000za minutu,tak adhd dieta ich ma 1500 za minutu..Jeho reakcie su rychlejsie ako bezny clovek ma…Na predstavu.Ked Ronaldo chce pribehnut k lopte a chce ju odkopnut.Adhd dieta bude skor pri tej lopte a ten moment vystihne skor ako Ronaldo..A dostavame sa k podstate veci…Tento impulz ho vedie k tomu,ze ma chytre rychlejsie reakcie ako bezny clovek…Vzdy je v centre diania.V podstate je tam nevinnovinne.Pretoze rychlejsie reakcie…Je zacleneny v tej triede s diagnozou adhd?…Alebo len ste dali papiere na pozretie?

@viera toto o rychlosti reakcii vobec nie je pravda..o tom adhd nie je. Napriklad moj syn je spomaleny extremne a taktiez ma adhd a ukazkove- aj poruchu sustredenia aj taku vnutornu hyperaktivitu

pink_lady
24. sep 2025

že prečo psychiater? Lebo ADHD patri do jeho ruk...Su na to lieky...Je to psychiatricko- neurologicka diagnoza.
Inak ano, ked budes odmietat liecbu, mozu ho vylucit - ak ma ukoncenu povinnu skolksu dochadzku. Ak nie, vylucit ho nemozu z povinneho vzdelavania, ale napr moze byt na individualnom vzdelavacom programe - do skoly by chodil len na preskusanie.

anonym_8cde8a
24. sep 2025
@sara07

@isis234 presne skorej by som sa bála to čo ono píše pri tom dietati čo taha inde dieta za vlasy po zemi
ale žial u nás sa často rieši len koniec a hlavne ked ma dieta dg automaticky je vinnik na 100% vo všetkom len on
adhd deti alebo aj pas je že oni neriešia či ich niekto vidí alebo nie , nie su vychcane proste v tomto, urobia ...

@sara07 kde bolo napísané, že ho nejaké dieťa ťahalo za vlasy po zemi?

vajanika27
24. sep 2025

@13kristinka ma v skole asistenta? píšete ze ma problém s úlohami. Je pretazeny a to je dôvod preco tak reaguje. Skúste na začiatok voľno predajne lieky, nám dosť pomohli. Pracuje s nim školský psycholog? Ak je problém so správaním skola ma podporný tím, na nich sa treba v prvom rade obrátiť.

anonym_c1f385
24. sep 2025
@13kristinka

@bosorkabb ďakujem za vašu skúsenosť. Liekom sa nevihybam ale čakám na posúdenie od špecialistu s ADHD

@anonym_d802a7 prečo by nebolo doma všetko v poriadku vieš čo to sú 4 deti a chlapci?
@13kristinka choď na vyšetrenia pedopsychiater, neurológ zbytočne tu pisat, keď nevieme....aj pre chlapca to bude lepšie on nemôže za to reaguje

janage
24. sep 2025
@anonym_8cde8a

@sara07 kde bolo napísané, že ho nejaké dieťa ťahalo za vlasy po zemi?

@anonym_8cde8a to by aj mňa zaujímalo. Autorka len napísala, že jeden chlapec ho ťahal za vlasy...
Zároveň, že jej senátor rad rype do druhých deti a reakcie ma neprimerané situácii.

myfair80
24. sep 2025

@13kristinka nebojte sa viackrat ho nebudu tahat za vlasy...🙂

anonym_18ac70
24. sep 2025

Ja sa len pripojim so skusenostou kamaratky,ktora ma ADHD syna a tiez mu velmi pomohlo dzudo.Vybije sa tam,ma ovela lepsie spravanie.Jedak si zamaka,nauci disciplnine.A dokonca sa mu aj celkom dari.Ona si dala poradit,ze tie bojove sporty su naj a je tomu rada.

anonym_4568ce
24. sep 2025
@isis234

@13kristinka Aj pani učiteľka, riaditeľka mala riešiť jeho spolužiaka, ktorý ho potiahol za vlasy.
V škole nemajú psychologa?
Komunikujte o všetkom čo sa deje. Aj s triednou učiteľkou. Zrejme bude v triede chlapec-agresor. Nie tvoj syn. On sa len bránil.
Psychiater nie. To anonym anonym_7f2f44 napísal/a od veci. Nemá prehľad.

@isis234 omyl lieky aj ADHD sa rieši u psychiatrov v konečnom dosledku