icon

Agresívny 10 ročný syn po užívaní Strattery

meza
13. feb 2012

Ahojte,ani neviem ako zacat.Mame 10 rocneho chlapca ADHD a 2.5 rocne dievcatko.Syn berie strateru,teraz je dva tyzdne doma a este aj dlho bude nakolko ma zle vysledky,mame chlamydie na plucach a si to vyzaduje dlhu liecbu.Zacal byt velmi neovladatelny,agresivny,dokonca vyletel aj na mna a pocas tejto liecby mi aj velmi schudol.Samozrejme ze mensia vsetko vidi a zacina sa spravat ako syn,prestava pocuvat atd...mam pocit,ze v nasej domacnosti je vecne krik a plac
Som z toho vsetkeho velmi smutna a unavena
Nikto mi nepomoze okrem manzela,ale samozrejme aj ten je vacsinou v praci.
Dievcata mali ste niekto taku skusenost,ze pri brani stratery Vam syn ostal agresivny
dakujem velmi pekne za kazdu odpoved

janulla1
Autor odpoveď zmazal
somjankad
25. sep 2014

@janulla1 skus sa porozpravat s psychiatrickou-niekedy vysadenie liekov alebo zmena pomoze aspon u nas-momentalne sme bez liekov -u nas lieky podporovali agresiu u syna
-a co sa tyka rodicov-ja som to riesila takto- na prvom rodicovskom-som poprosila o vysvetlenie triedneho - vysvetlil rodicom synovu diagnozu,aby nenastavali zbytocne konflikty s rodicmi-ked rodicia poznaju diagnozu dietata-zvycajne sa potom doma pozhovaraju s detmi a aj reakcie sa im uz zdaju primeranejsie...
-niekedy je lepsie ked rodicia vedia,ze to dieta nevie odhadnut situaciu a netreba sa za to hanbit-treba im to vysvetlit
- a na prasky je niekedy kazdy-ja sa uz z mojich ,,certov,, obcas smejem -mam sa stahovat do cvokhausu 😉 aby som mala aspon chvilu klud 🙂
-drzim prsty nech sa vam dari

janulla1
Autor odpoveď zmazal
somjankad
25. sep 2014

@janulla1 moj syn ma aspergeov syndrom a adhd -psychiatricka povedala specialna skola-vydrzal tam mesiac- ja som nesuhlasila... medzi tymi detmi sa nudil-moj je zive dieta-a preto aj vystrajal-robil zle detom lebo nemal co robit.... dala som ho do normalnej skoly-beriem opatrovnicke-a som aj jeho asistentka v skole-ale len na jednotlive predmety, ktore su u neho problemove....je siedmak -mal na vysvedceni jednu 3 zo slovenciny... nezvazovala si nad zmenou psychiatricky... ved je kopec inych liekov a nie len rispen-moj bol z rispenu ako z divych vajec-a on keby bol agresivny zbohom bud zdravy rozum-uz je odo mna o hlavu vyzsi... 🙂 je aj vela homeopatickych liekov a nie hned tie najsilnejsie lieky... nam pomohla aj rodinna terapia u psychologicky -usmernila nas ako k nemu pristupovat a ako to zvladat...
-vela rodicom sa neda vela veci vysvetlit- s tym nic nenarobis ☹ lebo kazdy vidi len to co chce vidiet

janulla1
Autor odpoveď zmazal
somjankad
25. sep 2014

@janulla1 nie je zaco ,ked budem vediet rada poradim... mozes sa ozvat kedykolvek... aj vam nech sa dari a hlavne pevne nervy 🙂 vsetko sa casom vyriesi 😉

janulla1
26. sep 2014

@somjankad ahoj, prosim ťa a ko sa da vybaviť ten opatrovnicky,aby som mohla byť v škole so synom ako asistentka a co k tomu treba?lebo učiteľka mi spomínala, že by mali k mojmu synovi ešte dostať od oktobra asistentu,ale nevedela naisto. dakujem za odpoved.

somjankad
28. sep 2014

@janulla1 musi ti dat odporucanie psycholog a specialny pedagog-do papierov ti mozu napisat ,ze odporucaju teba-mna sa na to nik ani nepytal, napisali ma rovno a tak skola dala ziadost na socialku a odporucili mna-na zaklade predoslych posudkoch ...

janulla1
Autor odpoveď zmazal
somjankad
28. sep 2014

@janulla1 ano mam - ale poznam maminu zo skoly, co nema nic- ale umoznili jej to a roobi si dialkovo pedagogicke minimum

bosorkabb
28. sep 2014

Môj syn má 13 rokov a diagnózu atipický autizmus a tiež užíval stratteru a mával výbuchy hnevu, bol agresívny,všetko ho vytočilo.Liek sme vysadili a máme nový z názvom Orfiril long a úplná zmena.Je kľudnejší,oveľa menej agresívny.Berieme ho 1,5 mesiaca a zatiaľ som spokojná.Spokojnejší sú aj v škole.
Máme veľmi dobrú psychiatričku.

zajkka
28. sep 2014

Moj syn bol praveze zo stratery stale unaveny,ale agresia nikdy....

janulla1
Autor odpoveď zmazal
somjankad
28. sep 2014

@janulla1 vtom mas pravdu... ja som u mojho zistila ,ze ked je vpohode on-aj lieky su vpohode-ak nie nepomoze mu vobec nic... uvidis-nam zmena psychiatra pomohla-no este viac psycholog a specialny pedagog-tak aj vam drzim prsteky-neboj vsetko bude fajn 🙂

- nac tu chemiu trepat do deti-sa smejem teraz-ma brat prothazin na spanie-neberie-terez spolu lezime v posteli a ako male deti- popijame horuce mlieko-sice nie z flase, ale zo salok... ale v mysli sme sa vratili niekde o 10 rokov 🙂 ( u neho zaruceny recept- ked nemoze zaspat-horuce mlieko s cukrom)

somjankad
29. sep 2014

@janulla1 janulik akurat som bola pri skolskej psychologicke- asistencne sa deli na osobny asistent-to moze robit kazdy-ide o doprovod dietata do skoly a zo skoly... a pedagogickeho asistenta to sedis s malym na hodinach-tu uz by si mala mat pedagogicke minimum-alebo si ho aspon zacat robit... a financne je to ohodnene podla diagnozy dietata...

janulla1
Autor odpoveď zmazal
somjankad
29. sep 2014

@janulla1 to ti staci take minimum- ved uvidite- moj by sa s cudzim clovekom nebavil 🙂 a nie je zaco 😉

opica89
8. nov 2014

@meza Strattera bola testovana 9týzdnov a uz bola vydana natrh myslis ze je to dost na to aby sa take lieky mohli predavat? vysad mu tie lieky a viac sa mu venuj....

yukki
9. nov 2014

"Viac sa mu venuj"........................ kto má dieťa s poruchami správania, prípadne pervazívnou vývojovou poruchou, kto vie, že mu už takto venuje každú minútu a ukracuje to druhé, zdravé, absolútne o pozornosť.................. pre toho je toto ak je pokojný, zbytočná rada, ak je popudlivý, rada dobrá na dvihnutie tlaku.

meza
autor
10. nov 2014

@opica89 ja som pisala,ze som mu tie lieky vysadila a zmenila som sa aj ja.so synom mam vyborny vztah a snazime sa obaja aby vsetko islo tak ako ma 🙂.tak lieky uz neberie hodne dlho......

opica89
10. nov 2014

@yukki to dieta treba zamestnavat treba sa mu venovat treba sa snim hrat a tvoje deti uz niesu najmensie ze by si sa musela venovat mladsej viac, treba deti vziat do prirody nahanat sa s nimi tam si dostatocne vybiju energiu. poslem ti link na videa ak chces a budes mat kus casu tak si ich pozri. Ja ti tlak nechcem dvihat, len ta chcem informovat o tom ake su lieky skodlive na ,,diagnozu ADHD,, a celkovo tieto lieky na ukludnenie, mozes prist dokonca o dieta a to myslim si ze nechces, lebo tieto lieky maju trvale neziaduce ucinky dokonca aj ked liek prestanes brat.

https://www.youtube.com/watch?v=xYKuvzvGcfo

,

https://www.youtube.com/watch?v=aLClGUIC7p0

a este je dobra aj ta kniha Neziaduci ucinok: Smrt!, prosim venuj trochu casu tomuto a rozhodnes sa sama.

opica89
10. nov 2014

@meza a zmenil sa aj on v spravani ako vysadil tie lieky? som rada, že si to vysadila 🙂

meza
autor
10. nov 2014

@opica89 ,hej zmenil.....predsa uz ma 13-rokov,ale velmi vela sa rozpravame a sam sa necitil dobre ked bral tie lieky.je vo veku kedy niektore veci treba brat trosku inac.Mame doma urcite pravidla,ktore sa snazime dodrziavat atd......ja sama za seba hovorim,ze som velmi spokojna,ale mam kamaratku,ktora to tiez vysadila a museli sa vratit naspat k liekom,lebo sa to nedalo....a mozem povedat ze ta zena spravi maximum co sa tyka deti,ci ich zamestnava,kruzky atd...ale proste sa to nedalo

opica89
10. nov 2014

@meza neviem ci si citala tu knihu co som spominala vyssie Neziaduci ucinok tam sa pise aj o tomto lieku a co som kus hladala nainternete a studovala tak sa tam pisalo aj o tom, že tento liek moze praveze take spravanie vyvolavat aj ked prestane dieta uzivat lieky uz su to trvale nasledky na jeho psychiku, a ze podla coho urcia ze je dieta hyperaktivne ake maju na to testy? da sa dostat do hlavy toho dietata? ved je to len moda co sa nejaka skupina psychiatrov zhodla na tom ze su to decke poruchy... Ved su to deti pre pana jedno je dobre jedno je zle ale kazde ma obdobie vzodoru a kazde je dake. Myslim ze ani mi sme neboli idealne deti, že co sa nam povedalo sme hned spravili, nestali sme na mieste ako nam povedali. ked budes mat cas pozri si toto video ak chces

https://www.youtube.com/watch?v=aLClGUIC7p0

https://www.youtube.com/watch?v=xYKuvzvGcfo
yukki
10. nov 2014

@opica89 Straterru neberie, v lese bývame a čo majú tie deti v nohách a ako a kde všade spali to nemá mnohý dospelák. Nie je to také jednoduché všetko....

yukki
10. nov 2014

...prechádzame s nimi hrebeňovky, nocujeme na horských chatách, pod stanom, rokliny majú prejdeté viackrát, bicyklujú kilometre a prevýšenia,lyžujú v zime aj viac ako 4 hodiny denne keď sa len trochu dá a predstav si, že to vôbec nepociťujem ako povinnosť a ani to nerobím na múdre rady z múdrych kníh......robím to úplne prirodzene, lebo to vyhovuje všetkým nám, a venovať sa im viac by znamenalo už len sedieť s nimi aj na záchode....a pri kúrení do kotolne ich obe dotiahnuť sebou dolu, pri krájaní večere mať hlavu otočenú dozadu ako sova a podobne. Nehovoríme o tých istých deťoch. Áno tiež som toho názoru, že sa dnes skratka ADHD zneužíva, a že túto nálepku dostane každé živšie dieťa pomaly, a jasne, tam netreba nasádzať žiadnu chémiu, ale....my zjavne nehovoríme o rovnako postihnutých deťoch. Matke agresívneho autistu by si tiež poradila ponaháňať sa s deckom v lesoparku, ono to ocení a bude ako baránok? Ak má dieťa nejaké očividné ochorenie, nasadzujeme mu hocijaké lieky-rovnako nebezpečné, ako lieky podávané pri poruchách osobnosti, správania, pozornosti....ale nik nepošle matku epileptika si s ním pošantiť do lesíka, že bude pokojnejšie spať a nebude potrebovať potom lieky..
...pohybujem sa v spoločnosti takýchto detí a ich rodičov. Nikto nenasadzuje liek len tak, len aby to mala ľahšie matka, aby si uľahčila a stlmila decko aby ju...čo, "neotravovalo"? Aby sa mu nemusela...hm, venovať, chodiť s ním do prírody... Máš deti, ktoré sa v útlom veku kruto poškodzujú, poškodzujú súrodencov krutými spôsobmi, na základe psychického stavu sa dokážu vyhladovať na smrť, nedokážu sa zaradiť v kolektíve, podriadiť všeobecne ponímaným pravidlám, a jediné, čo im môže pomôcť navodiť akú-takú pohodu (napriek snahe nezriedka všetkých členov rodiny aby im tú pohodu navodili bez liekov, len prístupom a venovaním sa, aktiovitami dnu i v prírode, trpezlivosťou..) sú pár období detstva práve tie pobabrané lieky.....

janulla1
2. dec 2014

@tanicka81 ahoj, predpísala nám ho detská psychiatrička, no ale momentálne už berieme stratteru, dúfam,že nám pomôže...

ks_htf
19. feb 2015

Ahojte. Je to divne, ze to sem dam zrovna ja, lebo to moze vyzniet cudne, ale pozrite si tuto stranku :
www.avare.sk
Mozete tam najst mnoho zaujimavych informacii aj ohladne moznych pricin ADHD. Bezne s takymi klientmi robime. S niektorymi sa nam dari lepsie, s inymi to az tak lahko nejde. U niektorych su viditelne vysledky uzasne, u inych menej. Hra v tom rolu mnozstvo faktorov samozrejme.
Okrem toho, ze s tou metodou pracujem, som hlavne obycajna mamina, ktora uplne chape s akymi starostami sa tito rodicia trapia, kedze som roky robila v skole a stretavala som sa s detmi aj s rodicmi s adhd ci podobnymi tazkostami.
Tak ak budete mat chut pozrite si to a mozno vas nieco zaujme. Sluzby su spoplatnene, nie su zial lacne (z mnohych dovodov), to je velka nevyhoda. No ta pomoc, ktoru mnohi rodicia uz zakusili za to stoji!

dana47
26. feb 2015

Dobrý večer! Pracujem v školstve a na vymyslenú "chorobu" ADHD mám tiež svoj názor. Odporúčam tiež prečítať knihu Johna Virapena - Nežiadúci účinok:SMRŤ.

vergilius
2. okt 2015

dievcence, v ZA nove centrum EUSPE, ktore pouziva metody INPP a Benaudiru pre deti s poruchami pozornosti a spravania. www.euspe.sk