Aké lieky sú potrebné pre bábätko?
Ahojte o mesiac mám termin pôrodu, preto by som chcela nakupit dáke lieky pre babatko, aké bude treba? Ale sú naopak zbytocne?
žiadne
Lieh na pupok a max.by som kúpila jedny čipky pre istotu...
Tak najviac sa ti asi zíde morská voda, nasivin, je dobré mať doma aj panadol baby keby malo teplotu čipky alebo sirup poprípade oboje. Z vitamínov to je na tebe ja mám doma cčko a bcomplex. A odsavačku už máš? Ak nie aj tá je dobrá. Vigantol a Kanavit ti dá na predpis aj doktorka na poradni...
Staci lieh na pupom cipky od teploty a libenar alebo sterimar na cistenie nosteka D-vitamin a ak bude treba este nieco dokupis po ceste z porodnice.
Vsetko kupis ked to bude treba
Take lekarnickove veci co sa zidu asi lieh, paralenove cipky, libenar na cistenie nosteka a k tomu rovno odsavacku.
ja som nemala nachystané nič dopredu, ale ak by som teraz chystala, tak lieh na pupok, rybacia masť na zadoček, teplomer, stérimar baby, déčkové kvapky a probiotiká.
Odsavacku soplov na vysavac
načo hneď myslíš takto negatívne - možno ich ani bábo nebude potrebovať... a keď áno, tak lekárni máš na každom kroku...
Nám kedysi dr hovorila, že antipyretiká sa do troch mesiacov nedávajú.
Ja som mala paralen sirup, nurofen čípky, ocuflash, nasivin, libenar, lieh + sterilné gázové štvorce a gél pupík.
Neskôr som dokupovala ešte probiotiká Biogaia a Sab simplex proti kolike/nafukovaniu (to vopred netreba, možno bábo nebude mať také problémy). Vitamín D predpísala dr. (Vigantol), ale neskôr som menila na Devit, keďže z Vigantolu ho bolelo bruško.
Vopred žiadne lieky netreba, dokúpiš poľa potreby
Odsavacku soplov na vysavas pre novorodenca urcite nie. Staci ti ustna a aj to len pri chorobe, co snad novorodenec nebude mat 🙂 z “liekov” ocuflash do oci v pripade vytoku, espumisan/sab simplex v pripade plynatosti, vit D bud na predpis Vigantol (jediny liek) alebo iny vyzivovy doplnok s Dckom, morska voda do nosteka ak by dieta malo zaschnuty hlien, probiotika Biogaia (ak bude boliet brusko) alebo Probiofix baby (probiotika u dojcenych deti netreba), Paralen capiky (davkovat podla vahy, u novorodencov to vychadza zvacsa na pol capika - delit pozdlzne a ak novorodenec potrebuje Paralen tak potrebuje aj lekara), digitalny teplomer s ohybnou spickou do konecnika (nie bezkontaktny). Lieh a gazove stvorceky/tampony, to ta uz poucia v porodnici. Vsetko mozes a nemusis mat doma dopredu… Kanavit sa dava len detom co ho nedostali v porodnici injekcne, to ta tiez v porodnici poucia.
Hovoria ze nic ALE odporucali nam cistit pupcek 1. Betadinom, a aj mne ranu, 2. Libenar na hygienu nosteka (nie je to liek ale fyziologicky roztok ale dobre cisti nostek) k tomu 3. Odsavacku hlienov lebo aj ked nebola chora sopliky sa vytvorili. Potom ked sme my doma ochoreli chcela som aby sme mali 4. Cipok na teplotu keby nahodou dostala a 5. Nasivin pre babatka keby nahodou nevedela dychat ako my… a to je vsetko 😊 este teda D-ecko.

Popredu ziadne