icon

Aké máte skúsenosti s Cordycepsom?

daducha
5. mar 2010

Ahojte,

kamarátka má u detí výborné skúsenosti s Cordycepsom, odkedy ho berú nepoznajú ATB.Mám často chorého staršieho syna a tak hľadám ako naštartovať jeho imunitu.Ak s ním máte skúsenosť,prosím sem s ňou.

daducha
autor
18. máj 2010

zobaka,
cordy nekupis v lekarni, ja v kE to kupujem v klube Tiens ,alebo tiez www.novezdravie.sk .Alebo ine inter.stranky.

laura033
4. sep 2010

ahojte neviem ci sem este niekto chodi ale davate niekto nieco detom 5m ked kalsu mladsi to chytil od starsieho a stale kasle len ani dr mu nevededla co dat lebo to nemal na ATB a sirupy su vacinou od 1roku...a ATB nechcem.....

lyongirl
4. sep 2010

@laura033 to chceš povedať, že keď to nemá na ATB, tak vám doktorka nepredpísala žiadny sirup? Veď lekár má vedieť, čo dať a hlavne čo je do 1 roka. Prepáč, ale čudujem sa, čo to máš za lekárku...
Ťažko povedať, čo mu máš dať, nakoľko neviem, aký kašel malý má, suchý, mokrý...
Stoptussin by mohol, sirup je síce od 6 mesiacov, píšeš, že malý má 5, tak podľa mňa mu neublíži, Stoptussin kvapky tiež môže, Ambrobene tiež... nemáš možnosť ísť do lekárne a popýtať sa tam?

marianka79
4. sep 2010

@laura033 to čo je za dr. krd nevie čo predpísat??? 😕 inak fakt lekárnička by ti asi vedela lepšie poradit zaleží to od toho či je kašel suchý alebo hlienový a podla toho kúp sirup a koli kašlu by som k doktorke nešla pokial nema teploty ovšem a ATB sa na kašel nedáva muselo by to byt niečo vážnejšie

marianka79
4. sep 2010
laura033
5. sep 2010

dakujem :D tak ja som bola tiez prekvapene ze nam dala ATB pre starsieho vzdy sa tomu vyhyba no teraz aj ked to nemal stecene ze neh sa mu to uvolni.....no naparili sme ho a uz sa mu to pekne vsetko pustilo a malemu ze by dala stoptusin kvapky ale radsej nech pockam ci mu to neprejde....obaja maju mokry taky hlienovy to kaslu rano a cely den nic.....ani v noci tak sa mi zda ze im to trochu ustupuje
u dr sme boli tesne pred odchovom na dovolenku tak neviem aj ja som z toho bola dost prekvapena asi az na tolko ze som nemala ani slov......inak je v pohode...toto bolo prvy krat po 3 rokoch:(

laura033
5. sep 2010

cordy sme dali starsiemu tak uvidim co to spravi......

lailaveve
7. feb 2011

Od zufalstva zhanam vsemozne lieky ...citala som o cordycepse a velmi ma oslovil,tak sa chcem opytat, ze ci je ho mozne uzivat sucasne s antibiotikami a pripadne ako dlho po dobrati atb ho mozno uzivat? Je dobre ho brat aj ked dieta nie je chore alebo len v case choroby? nie su ziadne casove obmedzenia ako dlho ho mozno brat? Mylsim ci nie je treba napr.po mesiaci urobit v uzivani nejaku casovu pauzu a podobne? Budem velmi povdacna za kazdu radu 🙂

felixko
7. feb 2011

@lailaveve ja som písala do jednej poradne na nete, už si nepamätám presne tú stránku a dr. doporučovala u detí /ja som sa konkrétne vtedy pýtala na dcéru vtedy 19mesačnú/ užívať 1-2tbl. denne najviac po dobu jedného mesiaca. Cordyceps- nepôsobí ako antibiotikum. Ale tak, že podporuje imunitu, aby ona sama si s bacilom lepšie poradila - to je konkrétne veta z poradne symbinatur od p. doktora Šáchu.

lailaveve
7. feb 2011

@felixko velmi pekne dakujem za info🙂

lailaveve
1. mar 2011

synom som začala dávať cordceps,nakolko stasri ma uz tretikrat v priebehu 2 mesiacov streptokokovu anginu, ale teraz som pozerala nieco o cordycepse aj na zahranicnych strankach a ostala som v soku, ze cordyceps sposobuje,respektive vedie k otrave olovom ,lebo ho vela obsahuje 😨 😨 ...neviem co povedata co si mama mysliet,ako postupovat? 😢 ..skuste pozriet aj vy stranku,ktoru prikladam a napiste :
http://www.wrongdiagnosis.com/c/cordyceps_induc...

felixko
2. mar 2011

@lailaveve ja by som bola radšej opatrná a cordyceps by som už dieťaťu nedávala, ja som tiež zostala zarazená, lebo som ho občas malej dávala, s tým, že ide o o prírodný prostriedok na posilnenie imunity...

somewhere_33
14. mar 2011

Zaujimave video o cordycepse:

https://www.youtube.com/watch?v=CCOQ0VU24xw
mata234
Odpoveď bola odstránená
fobieta
22. júl 2011

@daducha ahoj daducha, chcela som sa opýtať na cordyceps, práve mi dorazil zo stránky, ktorú si udávala. Moja malá má 4 roky a tiež býva často chorá. Výrobca píše dávkovanie 1/2 kapsuly denne po dobu 7-14 dní. Momentálne nie sme choré, malá má čerstvo odstránenú nosnú mandlu, no stále zle dýcha hlavne v noci, tak by som jej to chcela už nasadiť teraz cez leto. Píšete tu na fore, že dávate 1 kapsulu denne. Tak sa neviem rozhodnúť pre správne dávkovanie a dobu užívania. Dakujem za radu.

matja
21. mar 2012

@trixi
@daducha - čo hovoríte na výrobky zn.tiens po dlhsej dobe? Syn mava kazdu chvilu nadchu, pomohlo by mu to? Kamoska mi to odporucila, dala mi dve vrecuska kalcia a par tabletiek zinku na odskusanie..-

matja
29. mar 2012

@somewhere_33 - čo bolo v tom videu o cordycepse? Nejde mi to otvoriť.

lulolula
4. apr 2012

Moja dcéra začala chodiť do škôlky a bola každý mesiac na ATB. Bola som s ňou v Brne v Body Centre na detoxikácií a zároveň som jej začala dávať asi mesiac Cordyceps. Zatiaľ vydržala v škôlke mesiac a chorá nebola. Aj keď sa mi niekedy zdá, že niečo na ňu lezie, tak jej dám 1/2 tbl. do čajíku a vždy sa z toho akosi dostane. Neviem, či zaberá Cordyceps alebo tie detoxikačné kvapky z body centra. Ja som si to objednala zo zdravého štýlu a bolo tam 90tbl. Odporučil mi taký pán dávať 3 ročnej 1/2 tbl. denne.

vanessm
3. jún 2012

Maminy, akú máte skúsenosť po dlhšej dobe s cordycepsom?
@lulolula
@fobieta
@felixko
@lailaveve
@daducha

lailaveve
3. jún 2012

vanessm, no ja som bohuzial nevidela ziadne rozdiel 😢 😢

matja
3. jún 2012

@vanessm - môj syn užíva už 2. mesiac kordyceps + ďalšie 2 prípravky na podporu imunity z čínskej medicíny tiens a zmenu som zaznamenala zatiaľ v tom, že choroba má slabší priebeh. Chorý býva pravidelne ako predtým, ale naposledy trval kašeľ aj nádcha 5 dní (namiesto pôvodných 2 týždňov).

felixko
3. jún 2012

@vanessm neviem porovnať, ja som cordyc. kupovala hlavne kvôli zlatému stafylokovi a zabral nám až Citrovital

lulolula
4. jún 2012

Ja dávam dcére cordyceps už 4 mesiace, predtým bývala chorá každý mesiac, lebo niečo vždy priniesla zo škôlky nejakého bacila. V apríli mala 1 deň teplotu zrejme nejakého bacila a na druhý deň bola fit. Bude mať 4 roky. Okrem toho ju dopujem echinaceovými kvapkami, vitamínom C a Biomare-imuno. Dávam jej denne 1/2 tobolky do čaju. Zatiaľ mám výborné skúsenosti.

vanessm
5. jún 2012

@lulolula
@felixko
@matja
@lailaveve
ďakujem za odpovede, ja ho zatiaľ testujem na sebe a musím sa priznať, že už po 2 dňoch som zbadala výrazné zlepšenie.

alika54
5. jún 2012

s cordycepsom mam výborne skusenosti,,,malý mi mal problem so zvýšeným ASLOm ,,dr to riešila pomocou ATB no mi sme pridali aj cordyceps a uzivali sme ho asi pol roka,,,ASLo nam postupne krasne klesa a som spokojna,,,, a nakupujeme ho cez Tiens,,,,,takže len odporúčam,,,,

lulolula
6. jún 2012

@alika54 A dávate cordyceps ako často, preventívne alebo len pri chorobe? Koľko rokov má váš malý? Neviem, či 4 ročnej dcére ho môžem dávať napr. 1/2 roka alebo len keď začína byť chorá. Ďakujem za odpoveď. Jana

matja
6. jún 2012

@lulolula - ak môžem odpovedať za seba, ja budem dávať cordyceps v kombinácii ešte s ďalším výrobkom min. pol roka, pravdepodobne 9 mesiacov. Pri chorobe iba zvyšujeme dávku. Syn má 3 roky.

alika54
7. jún 2012

@lulolula kludne aj ako prevencia moze byt 😉 ,,,,ja som ho davala aj ked vysledky sme mali uz v poriadku,,,,,momentalne ho neberieme ,,,myslim ze co sa tyka imunity hodne pomohol,,deti neboli daaavno chorucke,,,Simon ho uzival asi ked mal devat rokov,,,ale kamoska ho davala malemu snad od troch rokov,,,,a taktiez bola s jeho ucinkami mooc spokojna,,,, 🙂

lulolula
11. jún 2012

Tak ďakujem za rady, my sme bývali chorý každý mesiac a teraz bola naposledy vo februári a odvtedy chvalabohu nič.

emka17
30. aug 2012

Ja som veľmi spokojná s cordycepsom,vyliečila som s ním sarkoidozu 1. stupňa,absolvovala som po pol roku ct pluc a výsledok až moc prekvapivý 🙂 🙂 🙂