icon

Aké máte skúsenosti s Cordycepsom?

daducha
5. mar 2010

Ahojte,

kamarátka má u detí výborné skúsenosti s Cordycepsom, odkedy ho berú nepoznajú ATB.Mám často chorého staršieho syna a tak hľadám ako naštartovať jeho imunitu.Ak s ním máte skúsenosť,prosím sem s ňou.

majoslava
7. dec 2012

ahojte, moj ročný synček sa už pol roka lieči na kojeneckú leukemiu... jedna mamička na oddelení dava svojej dcerke cordyceps... mala celkom dobrú imunitu aj počas chemo...ma 3 roky a dava jej 6tbl denne.... začala som aj ja davať malému lebo je stale oslabený po chemo a davam mu 3tbl denne.. nie je to veľa?? na to že ma iba jeden rôčik? tabletku mu davam do vody, pekne sa rozpusti a striekačkou mu to podam

petot
10. dec 2012

Ohľadom olova, ja si myslím, že každý prírodný liečivý prípravok, ktorý za niečo stojí, dostane raz za čas zlú publicitu, pretože ináč by ľudia chemické lieky prestali úplne kupovať. A je úplne jedno, či ide o problém úplne vymyslený, teoretický no nikdy nepreukázaný, alebo zopár izolovaných prípadov s neznámym a neoveriteľným pozadím. Mám dojem, že tu išlo o tretiu možnosť, no aj keby bolo hlásených pár otráv celosvetovo, neznamená to skoro nič. Aj chemické lieky sú každú chvíľu sťahované z obehu kvôli vážnym výrobným nedostatkom, kto neverí, nech beží na stránku ŠÚKL. A nerobí sa z toho haló.

Nie tak dávno sa otrávili tisíce detí melamínom v dojčenskej výžive. Prestali sme kvôli tomu kupovať dojčenskú výživu? Nedávno v Maďarsku falšovali mletú papriku rumelkou, čiže otrávili ľudí ortuťou. Prestali sme kupovať mletú papriku? Nedávno Poliaci falšovali kuchynskú soľ priemyselnou. Prestali sme kupovať soľ?

Jednoducho žijeme v nedokonalom svete. Nič viac, nič menej.

gabikap86
15. jan 2013

Zdravim, moja lekarka mi tvrdila, ze distirbutorov a vyrobcov Cordycepsu sinisis je velmi vela, no iba zopar firiem biologicky vyraba fakt ucinny Cordyceps. Strasne vela vyrobcov totiz vraj pridava rozne chemicke latky a tak isto nevyraba Cordyceps z tej pravej huby/ larvy, ale zamienaju ju za podobnu prave koli tomu, ze pravy Cordyceps je tazko dostupny niekde vysoko v horach a nie je ho lahke najst a rozoznat. Neviem co je na tom pravdy, no myslim si ze je to tak kedze dnesny svet sa toci iba okolo penazi za kazdu cenu:( Davala mi aj kontakt na jedneho pana, ze ten ma kvalitny Cordyceps, no uz si nepamatam presne,no mari sa mi že to bude ten pan Fedoronko co ho tu spominate🙂 Ja sa ho chystam tiez objednat, no popravde stale to odkladam lebo som na 200€ materskej takze chapete ... :/

snehulienka33
Odpoveď bola odstránená
susika
23. máj 2013

ahojte. kolko tabliet davate denne?ja ho mam už davnejšie. mala ma streptokoka v nošteku a stale jej oslabuje imunitu, že trošku ju "ofukne" a hned je prechladnutá. predala mi ho kamoška, čo robí so starlife 50 eur za 120 tabliet, na webe je vela vyrobcov, čo rpedavaju za rozne ceny, tiež je v 1 tablete rozne množstvo cordycepsu. ja mam 1 tableta 180mg, ale našla som aj že 1 tableta ma až 500mg.kamoška ma dobre skusenosti s tým na mužovi, zbavil sa streptokoka na mandliach. ale nevie už az aku dlhu dobu,

matja
29. máj 2013

@susika - moj 4rocny syn v case choroby jedol max. 2,5 kapsuly s obsahom 500 mg v 1 kapsule. Mame cordy z Tiensu.

lucieee24
8. jún 2013

ahojte. aj ja som zacala malej dávat cordyceps a ešte zopár dalších prípravkov (napr. ganoderma, spirulina), máme chorú 21mesačnú dcéru, ktorá má plno nezhubných nádorkov na mozgu, v očiach, obličkách a srdci. + epilepsia. kedže sa to rozliezlo, tak skušame toto, ale len teraz sme to začali brať, tak uvidíme. aj som mala obavy, či to mám vôbec nasadiť, zrovna som sa v to rano triasla, ked som jej to mala vsetko dat. 🙂 mam to cez známu a firma sa vola DXN. má niekto skúsenosti s prípravkami tejto firmy? je to všetko vyrábane v Malajzii, aj tie huby (ganodermu) si tam pestujú. je to drahé jak šlak, ale ak to pomôže... uvidíme na sone obliciek. a neskor na magn. rezonacii. máme rozpísané dávky, ktoré nám doktorka poslala z malajzie a začíname s 1kapsulou a každý týždeň sa pridáva daľšia až do 6kapsúl denne z každého prípravku a potom to treba udržiavať na tých 6kapsulách dalsie 4tyzdne. zdá sa mi to aj veľa, rozmýšlam, že to dám na polovicu.

tibet
12. jún 2013

Je podaná žaloba do Haagu na farmaceutický priemysel,ktorý v podstate vraždí.Na 3.mieste v úmrtnosti populácie sú vedľajšie účinky SPRÁVNE predpísaných liekov.Cordyceps je skúšaný 2000 rokov bez vedľajších účinkov.Tu je treba zohľadniť stupeň choroby,vek,váhu...Na ekzémy skúste biozinok rozrobiť vo vaječnom bielku a natierať postihnuté miesta.Pre deti detské biocalcium,cordyceps.Ekzém-v podstate alergia-zanedbaný prísun calcia.V číne sú za to zodpovedné kuchárky!!

martina46
18. sep 2013

mate niekto skusenost s cordycepsom od swansonu? pripadne inu znacku, nasla som napriklad Cordyceps Power CS-4 800 mg za vcelku prijemnu cenu.

lubos234
28. okt 2013

Cordyceps máte možnosť kúpiť aj tu a dávam Vám do pozornosti Reishi a káva s Reishi a Spirulinu, veľmi bohatú na vitamíny
http://reishi-plus.dxnslovakia.sk/ - Je dobré rozšíriť si vedomosti, nikto Vás nenúti kupovať.

centrumvitalita
5. nov 2013

Dobry den, pokusim sa Vam nieco k teme Cordyceps povedat:
Cordyceps je uzasna vec a je super ze ho mozeme dostat, ale v ziadnom pripade by sa nemal pouzivat pri horucke a pri akutnych problemoch - je urceny na prevenciu
- nemali by ho uzivat male deti do 3 rokov, vynimku tvoria iba onkologicke ochorenia ale tam je treba sa poradit so skusenym terapeutom TCM, nakolko treba ine kombinacie .. deti su jangove a nemaju jin... cordyceps doplnuje prevazne ladvinovy jang a ked sa sucasne nedoplnuje yin moze s stat pruser - takze predavkovanie hrozi
- vobec pri vsetkych problemoch hlavne u deti by som vam doporucoval sa poradist s terapeutmi TCM - praktikmi cinskej mediciny, ktorych je uz aj u nas vdaka cesko - cinskam skolam uz pomaly viac ako safranu..alebo aj atb si ordinujete sami??
- v cine sa cordyceps dava vylucne starym ludom 🙂, ked som sa rozpraval s cinskym lekarom co u nas praxoval, za dva roky praxe cordyceps nepredpisal..
- urcite ked kupujete cokolvek, tak sa zaujimate o to CO kupujete.. nieje cordyceps ako cordyceps, jeho kvalita je v obsahu polysacharidov - pokial to nieje uvedene tak by som uvazoval nad takym vyrobkom .. je rozdiel ci to je prasok z pomletej huby, alebo prasok - koncentrat, je rozdiel ci to ma atest nezaviseho laboratoria v EU, alebo len priamo z ciny dovezene..v zasade cinske gulickove preparaty z ciny su dost slabe - dovod? - oni ich nepouzivaju, lebo pouzivaju odvary!!! tie su len na export 🙂
- rozny obchodnici ako tiens a podobne robia hlavne biznis, a niesu skoleni v cinskej medicine takze nevedia diagnostikovat!! nejaky vikendovy kurz predaja nenahradi plnohodnotne 4 a viac rocne studium TCM!! Preto treba vyberat kto vam co doporucuje..
Overene zdroje Cordycepsu s atestami:
tcmbohemia - klinika cinskej mediciny praha
mycomedica.cz a patentnimedicina.cz - Dr. Hoffmann ktory sa uz 30 rokov venuje farmakologii TCM
zelam pevne zdravie 🙂
Slavo

snehulienka33
Odpoveď bola odstránená
martina46
25. feb 2014

@trixi
citam tu, ze vam zabral cordyceps na stafylokoka, moja dcerka ho ma v nose, teraz som sa vzdala, papa atb, no nemam pocit, zeby sa nieco zlepsovalo, inac tazkosti su upchaty nos, vracajuce sa sople, dr bude asi chciet vybrat nosnu mandlu, co by som nerada.
skusala som snad vsetko, citricidal, oreganovy olej, nejake dalsie veci, odhlienovace, koloidne stribro, ucinok ziaden.
ako ste na tom teraz, nevratila sa potvora?
@felixko zabral vam ten citrovital tak, ze stafylokok sa nevratil? ako si ho aplikovala, ja citricidal orajne aj v spreji, teraz ho skusam kvapky do nosa, aby hlbsie zatiekol, rozrobene 2kv v poldecaku vincebtky + stipka morskej soli, menej to stipe. uvidime.

martina46
25. feb 2014

@trixi
citam tu, ze vam zabral cordyceps na stafylokoka, moja dcerka ho ma v nose, teraz som sa vzdala, papa atb, no nemam pocit, zeby sa nieco zlepsovalo, inac tazkosti su upchaty nos, vracajuce sa sople, dr bude asi chciet vybrat nosnu mandlu, co by som nerada.
skusala som snad vsetko, citricidal, oreganovy olej, nejake dalsie veci, odhlienovace, koloidne stribro, ucinok ziaden.
ako ste na tom teraz, nevratila sa potvora?
@felixko zabral vam ten citrovital tak, ze stafylokok sa nevratil? ako si ho aplikovala, ja citricidal oralne aj v spreji, teraz ho skusam kvapky do nosa, aby hlbsie zatiekol, rozrobene 2kv v poldecaku vincentky + stipka morskej soli, menej to stipe. uvidime.

felixko
26. feb 2014

@martina46 aj my sme skúsili všetko, citricidal, oreganový olej, cordyceps, koloidné striebro, propolisovú tinktúru, kapucínku užívala dlhodobo 2 mesiace, počas tých 2 mesiacov 2 krát chorá, vždy vo výtere zlatý stafylokok. Tiež sme sa snažili posilňovať imunitu, jednoducho ten sviniar vždy zvíťazil. Aby som to popísala presne, malá s ním bojovala dlhodobo asi od 1,5r., problém sa vystupňoval nástupom do škôlky, kedy sa ho nemohla zbaviť napriek tomu, že dobrala ATB, stále ho mala masívne. V 2011 jej odstránili nosnú mandľu, tiež jej operovali ušká, lebo sa jej vplyvom opakovaných infektov horšil sluch, v uškách mala sekrét /soplíky, kt. vďaka zväčšenej nosnej mandli neodtekali/, do ušiek jej vložili drenáž - ventilačné trubičky, ktoré odvádzali tekutinu von z ušiek. Operácia pomohla, malá nebola rok a pol chorá, o bacilovi sme viac nepočuli. Až prišiel august 2013 a malá mi ochorela, znovu zelené sople a kašeľ, každý mesiac až do januára bola chorá, za ten čas sme dva krát brali ATB, vždy mala zl.stafylokoka, až nastal znovu rovnaký problém ako v r. 2011 - zhoršil sa jej sluch a skončili sme na krčnom. Už je po zákroku, nosná mandľa jej znovu dorástla, tak dúfam, že ako v r. 2011 aj teraz budeme mať dlhodobo pokoj, keďže ložisko infekcie je odstránené.

martina46
3. mar 2014

@felixko tak toto je teda kolotoc!
uz som tu na fore citala, ze ze tieto zakroky pomohli, no prave ze na cas, mala uziva teraz kapucinku, ale mlete semeno jej davam so sladkym sirupom, uvidime, zatial je to tak, ze jej zelene a zlte sople uplne presli, ale ostali biele a priesvitne a stale huhne, cize aj smrkat jej ide tazko, kvapkam do nosa citricidal a striekam koloidne, ktore aj pije, ale na to dost zabudam.
inac druha dcerka mala akehosi streptokoka, jej atb asi zabrali, lebo jej to zdanlivo preslo, ale teraz po tazdni opat sledujem, ze zacina kychat a upchava sa jej nos :(
tak vam drzim palce, aby to uz bolo teraz dlhodobo ok 🙂

felixko
3. mar 2014

@martina46 máš pravdu, že je to kolotoč. moja je po operácii a už týždeň má zelené sople a pokašliava. teraz má soplíkov menej, ale stále počuť, že je zahlienená. myslela som, že bude pokoj. dnes sme boli na kontrole na ORL a dr. povedal, že si to nemáme všímať....dá sa to??? keď decko nie je od decembra v škôlke a je nonstop choré, zahlienené, kašle...hovoril, že ešte by mohla pomôcť vakcína na stafylokoka Stafal, vyrábajú ju v Šarišských Michaľanoch. Ale neviem, či skutočne pomôže, pediatrička hovorila, že s ňou nemá dobré skúsenosti, že je neúčinná. Na ORL mi bola doporučená megaskorbická liečba vitamínom C. Kde si zohnala mleté semeno kapucínky? Lebo my máme s alkoholom a je to dosť sila pre tak malé dieťa, aby som ju denne dopovala tinktúrou, to nejde. Ja som ešte zvažovala kúpu Rhinohorn konvičky na výplach nosu, počula som, že jednoducho sople nemajú šancu, ak sa to dieťa naučí správne používať. Ktorá dcérka má stafyloka, staršia či mladšia?

martina46
3. mar 2014

@felixko tak hlaska, ze to si nema vsimat, fakt nema chybu 😠
kapuinku som si zomlela sama na elektr. mixeri, ale verim, ze by sla aj na makovom rucnom, inac su tie semena velmi velmi tvrde. v tej tinkture myslis, ze je tolko alkoholu, ze by to bolo pre dieta moc? ja som davala aj tinkturu, no neviem 😒
vakciny su vzdy riziko, mozu pomoct, ale aj uskodit, megaskorbicku liecbu by som skusila, ale hlavne vzpruzit imunitu, ja som v stave, kedy zvazujem dost prisnu dietu, uplne vylucit cukor aj muku ci bezlepkove obiloviny, nechat len malicko ovocia.
hlavne v tu imunitu vkladam nadej, lebo co uz ine??
stafylokoka ma starsia dcerka.
konvicku zatial nekupuj, skus toto:
http://www.zdravi-az.cz/Odstraneni_dysbakterioz...
mozes zadarmo vyskusat 🙂
chce to ale trochu cviku, nauc sa najprv sama.
ja si skor vsak myslim, ze je to len doplnok liecby. nauc sa najprv sama vyplachovat, vychytas muchy a mozes skusit s malou 🙂
drzim palce!

martina46
3. mar 2014

@felixko este nieco, velmi odporucam tuto knizku, mozno si uz o tom pocula:
http://www.martinus.sk/?uItem=98062
posli mi prosim do IP svoj mail, nieco ti poslem.

felixko
4. mar 2014

@martina46 ja som dávala aj propolis.tinktúru, propolis bol lúhovaný v 80% alkohole, čo je dosť. tie semená kapucínky si zohnala v lekárni? koľko zomletého prášku jej denne dávaš? my teraz pravidelne dávame oreganový olej z finklubu a na vzpruženie imunity dávam hlivu + zelený jačmeň (zel.jačmeň aj mňa po pôrode dostal na nohy, na ten nedám dopustiť) skúsime užívať dlhodobo, aj pol roka, snáď budeme badať výsledky. Moja dcéra ma 5,5r., mala ísť v auguste na preočkovanie, ale v podstate od augusta je každý mesiac chorá, čiže očkovať zrejme ani nebudeme, bojím sa, aby očkovanie v jej tele niečo nespustilo. Neviem, či som spomínala, pediatrička nám robila vo februári pred zákrokom aj testy na imunitu, vyšli v poriadku, síce na dolnej hranici, ale nemáme sa znepokojovať. Tiež vkladám do posilnenia imunity veľkú nádej. Vy ste konvičku na preplach nosa skúšali? Čo sa týka diéty, tiež som nad ňou uvažovala, ale vylúčiť všetky potraviny, ktoré je nutné vylúčiť...to by bol pre našu malú tvrdý oriešok. Už teraz nepije mlieko, zakazujeme čokoládu, stravu má výživnú, ona je dobrý jedák, zje veľa ovocia, zeleniny bez problémov..

martina46
5. mar 2014

@felixko kapucinku som kupila na predajbylin.sk toho prasku davam odhadom akoby jedna plna kapsla, ta najvacsia 00, 3x denne po jedle. mladsej uz tiez, ale mensie mnozstvo.
zeleny jacmen je inac super, deti sice nepiju, manzel si pochvaloval.
dnes sme boli na kontrole na ORL a mam sa este o mesiac ukazat, mozno bude chciet tu mandlu vybrat u oboch.
s ockovanim asi lepsie opatrne, to ju asi ani dr nebude chciet ockovat...
na imuno alergo sa tiez chystame, ale kym sa tam dostaneme...
ja davam na imunitu betaglukan alebo epicor, objednala som z iherb. ked pride cordyceps, budem davat ten.
nase dievcence mliecne jedia, ak im to vylucim, ubudne nam aj zeleniny, lebo nejaku zeleninu. mi zjedia iba ak je tam trebars syr. lahsie vylucit lepok.
tiez toto nechapek, ako je to mozne, ze deturence aj pojedia vela ovvozel a napriek tomu ich taka pliaga napadne :(
tu konvicku som zatial u deti neskusala, teda ja pouzivam tu flasu, co som dala link. no u starsej by som skusila, mladsia asi tazko.

felixko
6. mar 2014

@martina46 ak vám dr. doporučí výber nosnej mandle neváhaj, nám veľmi pomohlo do času, kým znovu nenarástla 😒 Sám dr. na ORL hovoril, že pokiaľ tam zväčšená mandla je, bacil tam má luxusnú vilu a len tak nezmizne, môžem malú dopovať ATB či čímkoľvek a mal pravdu.
Objednávaš z iherb sama, alebo prostredníctvom niekoho? Ja som chcela odtiaľ zelený jačmeň a aceloru, majú výhodnejšie ceny ako u nás. Cordyceps sme kedysi dávno užívali, ale účinok bol nulový.
Ešte k tej konvičke, píšeš, že si ju používala, je to nepríjemné?

martina46
6. mar 2014

@felixko
Ak sa nám stav nezleps a nebudem mať este inú nadej, tak samozrejme, čo nám iné ostáva.
Z iherb objednávam sama, platím embosovanou kartou.
Ten preplach nosa nie je nepríjemný, ale musíš dat primerané množstvo soli, je to asi pol lyžičky na pol litra teplej vody. menej alebo viac soli stipe.

felixko
6. mar 2014

@martina46 tak držím palce, nech ste dlho dlho zdraví, aby nebol zákrok potrebný /dcére robili mandle v celkovej anestéze, v nemocnici bola pár hodín, nemala absolútne žiadne bolesti po zákroku/.
Ďakujem za všetky rady a skúsenosti 😉

zopka
9. mar 2014

Ahoj, užívatelia Cordycepsu. Aj ja som si kúpila Cordyceps (z mycomedica.cz). Pchám to do seba asi mesiac - každé ráno 2 tabletky nalačno, prípadne niekedy ešte jednu večer, ale tiež nemám dojem, že by mi to pomáhalo. Tak rozmýšľam, či by som bola ešte chorejšia, keby som to nebrala, alebo beriem nízku dávku... Od minulého týždňa ma pobolieva hrdlo, aj sople mám a nejako to neprechádza. Akú dávku ste brali, keď vám to pomáhalo? A ešte rozmýšľam, či sa taký hubový prášok môže kombinovať s mliekom. Ja som si vždy dávala ráno kávu s mliekom, no potom sa mi zdalo, že ma preháňa, tak som mlieko skoro úplne vylúčila, ale už som sa zase k nemu vrátila (už ma prestalo preháňať). Ja osobne huby nemám rada, žiadne nejem, takže ani neviem, čo robí mlieko dokopy s hubami v tráviacej sústave. Neviete niekto, či Cordyceps náhodou nejaká potravina neneguje? Ďakujem za odpovede. 🙂

felixko
25. mar 2014

@martina46 ahoj, ako sa máte? čo ukázala kontrola? u nás stav bez zmeny, tak som vkladala nádej do zlepšenia po operácii, odstránení mandlí, ložiska infekcie a nič...malá stále kašle, teraz sa to znovu vystupňovalo, má hrozne dráždivý kašeľ a zelené sople. Už nevládzem bojovať.

martina46
29. mar 2014

@felixko zabudla som odpisat 😅
je mi luto, ze tvoja mala sa ma takto... ☹
my sme, povedala by som v utlme, odkedy som nasadila kapucinku, je tomu asi mesiac, stale davam a este aspon mesiac budem, trosku neskor som nasadila cordyceps.
pred dvoma tyzdnami mali nejaku virozu, taku 5 dnovku, teploty a starsia aj zvracala (ona to ma bezne pritakychto chorobach).
chodia do skolky, sople nie su, ale citim, ze maju stale upchate nosy, dychat dychaju v pohode, ale v noci obcas niektora zachrapka a aj ked ich smrkam, citm, ze to nie je ono.
v tomto case nas caka kontrola u orl, kedy nas uz asi posle riesit tu mandlu.

felixko
29. mar 2014

@martina46 ja som písala v stave zúfalosti, ale po 3 dňoch všetko odznelo, aj kašeľ aj sopel. zrejme to bola nejaká viróza a bacil sa trochu aktivoval, ale stiahol sa našťastie do úzadia. dúfam, že nám tento stav relatívneho pokoja vydrží čo najdlhšie. aj vám prajem pevné zdravie a znovu len pevné zdravie 🙂 pá

7katka
22. apr 2014

@daducha ahoj, mozem sa spytat,aky druhy je ten preparat na atop. ekzem okrem cordycepsu

baby222
22. apr 2014

Ahoj 🙂 Mne to nepomohlo .. a hrozne som sa z toho vyhádzala 😒