icon

Aké máte skúsenosti s Cordycepsom?

daducha
5. mar 2010

Ahojte,

kamarátka má u detí výborné skúsenosti s Cordycepsom, odkedy ho berú nepoznajú ATB.Mám často chorého staršieho syna a tak hľadám ako naštartovať jeho imunitu.Ak s ním máte skúsenosť,prosím sem s ňou.

extrate
2. feb 2016

@nikoletka_h môžem sa opýtať , dávaš ešte dcére cordyceps? ked sa dáva na podporu imunity ako sa dávkuje? môžu aj také malé deti? Moja bude mať 4 roky, za posledné dva roky 6-7 x bronchitída, pomedzi to stále každý mesiac choroba,vždy horné dých.cesty. teraz je na bronchovaxome. Už som všeličo prírodné skúšala na imunitu, nič nepomohlo. O cordycepse som čítala pred 2 rokmi ked jej začali tieto stavy, ale vtedy som ho nezohnala.

nikoletka_h
2. feb 2016

@extrate ahoj 🙂 ano davam ho stale..jednu kapsulu denne..zatial sme stale bez choroby..max.mensia nadcha 1-2dnova..ale aj tu mala uz davno...tiez sme mali opakovane bronchitidy ale od jula/augusta 2015 sme uplne bez ATB 🙂 co je pre nas obrovsky uspech...nedavno sme boli chorí ja aj manžel a s ňou to ani neťuklo 🙂

moni133
14. feb 2016

babenky ak by ste chceli pozriet aj ja mam v ponuke cordyceps... je priamo z malajzie... a zatial mam velmi dobre ohlasy od zakaznikov 🙂
http://monika13.sirael.sk/kava-caje-a-doplnky-r...

ja sama si ho idem nasadit .. nech ma postavi na nohy .. 🙂 potom napisem ako na mna ucinkuje 🙂

miko1963
15. feb 2016

AKCIA

miko1963
15. feb 2016

Cena za 2balenia je 30eur.

ivan2016
3. apr 2016

Dobrý
Nemáte niekto skúsenosť aký je rozdiel medzi korycepsom s TIENS http://www.tiens.sk/kordyceps

a cordycepsom od firmy Natural Medicaments Cordyceps Premium 90 kapslí

https://www.prezdravie.sk/cordyceps-premium-90-...
nie je to len marketingová (MLM)prehnaná cena
sú ešte aj iné značky napr. R
Ďakujem za odpoveď
😎

ludka707
4. máj 2016

@ivan2016 ja mám doma ten premium zo stránky pre zdravie.... je to tiež 500-vka... ja som s ním spokojná a teraz som ho prvýkrát naordinovala aj malej lebo ako nastúpila do škôlky, tak nám to ide z choroby do choroby. tak uvidím. ono by to vlastne malo byť to isté. Aj obsah micelia húb majú rovnaký. Ale to je len môj názor, že v nich rozdiel nevidím. Len v cene. Niekto skúsenejší, ktorý sa tým ozaj zaoberá, by možno vedel povedať prípadný rozdiel, ak vôbec je

miko1963
5. máj 2016

Akcia na Cordyceps 100ks/1bal teraz cena 10eur. Dôvod je minimálna trvanlivosť do 9/2016
tel: 0905205074

centrumvitalita
5. máj 2016

@ivan2016 ano su to len marketingove a mlm tahy.. u cordycepsu rozhoduju uplne ine kriteria.. a nepletme si mycenum - prasok z huby s koncentratom... to sa tu zas kazdy vyzna

centrumvitalita
5. máj 2016

cordyceps sa detom vobec nema co davat.. a hlavne nie onkologicky liecenym .. tym sa ma podavat urcite coriolus v kombinacii podla problemu.. inak VZDY hovorime o KONCENTRATE. aspon 1:20 a nie o prasku z huby.. toho si mozete davat na kila.. tak treba trocha porozmyslat!!! ze co kupujete a co davate detom!!!!! a ked uz, tak detom by som daval len preparaty ktore maju u nas skusky, su prihlasene.. a pouzivaju ich napriklad kliniky TCM.. kto ma otazky, nech ma kontaktuje na fb - vitalita-tradicna cinska medicina, som dipl. terapeut s praxou

ludka707
5. máj 2016

@centrumvitalita dôvod prečo sa nemá dávať cordyceps? je určený od 3 rokov a dáva sa pol tobolky ako prevencia...

ludka707
5. máj 2016

@centrumvitalita a dívala som sa na ten coriolus, nemá ani zdaleka také indikácie, ako cordyceps

nikoletka_h
5. máj 2016

@centrumvitalita chcem sa spytat preco by deti nemali uzivat cordyceps? Moze im nejako ublizit? Ja nanho nedam dopustit. Davam ho dcere co ma znacny imunodeficit!!! Predtym bola stale chora..odkedy jej ho davam je zdrava ako ryba!! Davam jej 1 kapsulu denne od vyrobcu tiens,uz zopar mesiacov. A ked ju chyti nadcha,zvysim davku na 2 kapsuly a na druhy den jej nic nie je! Predtym mala opakovane bronchitidy . Bola chora aj 2x do mesiaca. Zeby nahoda? Nemyslim si. Dcera ma IgA deficit 0,08..a napriek tomu sa skveke drzi odkedy berie tento vyzivovy doplnok. Zaujima ma preco ten vas negativny postoj ku cordycepsu. Je to kvoli tomu ze si robite reklamu na vyrobky co predavate vy ?? Citala som xy prispevkov ako si ho rodicia pochvaluju. Ako im velmi pomohol. Takze si nemyslim ze by to bol len marketingovy tah. Je vedecky dokazane ako priaznivo posobi na imunitu. A nielen na imunitu.

ludka707
5. máj 2016

@nikoletka_h ja s vami plne súhlasím. Ja osobne s ním mám skúsenosť veľmi pozitívnu. Užívam ho už dlho a zatial čo kedysi mi aj najmenšia nádcha prešla vždy, vždy, vždy do zápalu priedušiek a následne astmatického kašla, odkedy užívam cordyceps, neviem, čo to zápal je. Ja preventívne užívam 2 ks denne, ked na mňa niečo ide, kludne dávku strojnásobím a ako prišlo, tak aj odišlo.... Doteraz som to malej nedávala, pretože predtým 3 roky nemala, ale konzultovala som to s viacerými a jeden pán mi dokonca odporučil, že ked na malú príde akútny stav, kludne môžem nasadiť dočasne aj 3 kapsule denne. To som zatial nedala. Takže ja tiež na cordyceps nedám dopustiť a verím, že tak ako pomáha vždy mne, pomôže aj malej.... Navyše je to čisto prírodný produkt. Isto lepšie, ako ktorékoľvek chemické lieky. Čisto môj subjektívny názor je taký, že aj keby nepomohol, tak neublíži. Ale ako hovorím, to je môj názor. A malým deťom sa to "nedoporučuje" z toho dôvodu, pretože nie sú o účinkoch na ne dostatočné informácie

nikoletka_h
5. máj 2016

@ludka707 ja ho dokonca davam aj rocnemu synovi..pytala som sa pana,ktory nam ho predava a povedal ze ho kludne moze brat aj maly. Ze nema ziadne vedlajsie ucinky. Este som v predchadzajucom prispevku zabudla dodat,ze moja dcerka nemala problem len s imunitou ale aj s travenim. Mala problem so zapchami,nepriberala,ba aj schudla. Odvtedy co ho berie pribrala 2,5kg a to uz je co povedat!! 🙂 a stolicu ma pravidelne kazdy den 🙂 Predtym bleda ako stena,teraz rumenec na lickach 🙂 a som si ista ze jej pomohol cordyceps..Len ma velmi zaujima preco sa @centrumvitalita vyjadril tak,ze by to detom nedaval.

ludka707
5. máj 2016

@nikoletka_h a ako dlho do dávate deťom, že už ste zbadali aké úžasné výsledky? inak super 🙂 resp. kedy ste postrehli prvé pozitívne vplyvy na nich z cordycepsu? skúšali ste s nimi už aj liečiť napr kašel? resp. prechladnutia, zápaly?

nikoletka_h
5. máj 2016

@ludka707 uplne prvykrat som kupila cordyceps ked mala dcera velmi skaredy kasel a uz som za ziadnu cenu nechcela dalsie ATB..vtedy som googlila,co by mohlo pomoct na prirodnej baze..nasla som tuto diskusiu a hned som kontaktovala Ing.Juraja Bocza,u nas v Komarne uznavany odbornik..povedal mi ze nebude potrebovat ATB a tak aj bolo..dala som jej ho rano 1.den este kaslala,v noci kaslala brutalne 2.den sa rano ppzvracala z hlienov ktore vykaslala a bolo toho dost,hnusne zlte hlieny,ktore jej zatiekli a 3.den bola fit..hotovy zazrak..takze v podstate uz od zaciatku. Prve tri mesiace sa este sem tam objavila nadcha ale trvala max 2 dni bez ziadnych komplikacii..davam jej ho pol roka, najviditelnejsie vysledky boli po tych 3 mesiacoch. Synovi som ho zacala davat len prednedavnom 🙂

miko1963
6. máj 2016

Ten pán Centrumvitalita neponúka Cordyceps a preto ho neodporúča a je zlý. To sú
ľudia ktorý majú oni všetko naj naj a čo má iný nie je dobré...

centrumvitalita
6. máj 2016

@ludka707 asi sa v tom nevyznate.. ale ja mam absolvovanych 5 rokov studia a 10 rokov praxe.. ja sa do vasej prace nemiesam a asi by som si netrufol.. proste coriolus je indikovany na vsetky post pripady klasickej liecby tumorov a v mohych krajinach vychodu je sucastou statom prevadzanej liecby

centrumvitalita
6. máj 2016

@miko1963 ja ponukam ze treba davat cordyceps, kde je jasny povod a atesty a aj to ze ide o koncentrat - ako napriklad u mycomedica, alebo TCM bohemia, alebo patentimedicina - niesom diler, tak nemusim presadzovat to svje 🙂.. a upozornujem na ostatne predrazene sietove predaje, korych kvalita je zancne pofiderna a cena brutalna... ved sa spamatajte - ludia, ako vidim, nemate o tom ani paru, ako sa da zisit kvalita - ta sa urcuje na zaklade obsahu polysacharidov.. koncentrat ma 20-30 % podla kvality... to ze date nejaky prasok iked ma 500 mg - nic neznamena. ked vam dam 500 mg cisteho prasku huby, tak to nema ziadne - resp. minimalne ucinky. Dalsi faktor je - ze nam z tcm je jasne, ze ked dietatu doplnujem ladvinovy jang - musim doplnovat aj jin!!!! to je proste zakon!! takze dietatu, ktore si buduje jin a NEMA ho.. musim sucasne dodavat aj jin - napriklad reishi.. ked uz nieco detom davate - nastudujte si prosim celu problematiku .. a potom kritizujte.

centrumvitalita
6. máj 2016

@ludka707 co plati pre vas, neplati pre deti... cinska medicina nefunguje ako zapadna.. v tcm skumame pricinu.. a rovnaky dosledok ma ine postupy liecby... nic proste neplati generelne a to je potrebne si uvedomit.. a fytoterapia je len cast, mala cast ..dolezica a neoddelitelna cast samizrejme uprava stravy..

centrumvitalita
6. máj 2016

MycoMedica Cordyceps CS-4 je extrakt z mycélia a je teda asi 20x koncentrovanejší než sušený prášok z húb, preto je jeho účinok efektívnejší!
Obsah polysacharidov v extrakte MycoMedica Cordyceps CS-4 je minimálne 30 % (300 mg/g).http://www.mycomedica.sk/eshop-cordyceps-cs-4.html

staci si len zobrat kalkulacu.. taze toto je napriklad 20 nasobny koncentrat.. takze 500 mg tohto koncentratu zodpoveda 10 gram prasku.. takze by to bolo 20 toboliek - tabliet 500 mg prasku 🙂 ..

cordycep tu dalej uvedeny zo zdroja :
https://www.prezdravie.sk/cordyceps-premium-90-...

sice su tobolky 500 mg a je to sice koncentrat, ale len 10 nasobny... co je teda len polovicka k produktu od mycomedica 🙂 .. takze je podstatne drahsi..iked sa javi lacnejsi 🙂

a najvacsia "haluz" je ten od tiens :D
http://www.tiens.sk/kordyceps
... kde nieje uvedene okrem popletenych bla bla blabolov nic ale cena je extremna 🙂 .. takze nam vobec nepovedali CO kupujeme ci sa jedna o prasok z huby alebo koncentrat... len ze je to tobolka 0,5 gram ale coho???
takze apelujem na vas zdravy rozum a vasu penazenku 🙂 .. ale snad si vsetci viete spocitat kolko je jedna a jedna ...

ludka707
6. máj 2016

@centrumvitalita to znamená, že doporučujete cordyceps doplniť aj reishi?
Ja sa s vami nehádam, ja len tvrdím, že z vlastnej skúsenosti nedám na Cordyceps doputiť a to, že vy ste uviedli, že nie je vhodný pre deti a aj vami uvedená stránka mycomedica uvádza od 3 rokov...takže asi pre deti vhodný je

ludka707
6. máj 2016

@centrumvitalita resp. čo by ste doporučovali vy podla vašich skúsenosti? na tej stránke toho vidím veľmi veľa

nikoletka_h
6. máj 2016

@centrumvitalita co by ste teda odporucili ? Ako je mozne ze dcerin zdravotny stav sa tak vyrazne zlepsil ked som jej zacala davat cordyceps? Prosim trocha opiste co znamena ze treba doplnit aj jin? Na stranke tiens sa pise ze dodrziava v rovnovahe jin a jang..Mohla by som detom kupovat cordyceps,ktory uvadzate vy a doplnit ho reishi,tak by to bolo uz ok?? Pytam sa,lebo ma to naozaj zaujima. Nechcem u deti nieco zanedbat. Nechcem im nedajboze nejako ublizit. Pre nas doma je cordyceps ako zazrak. Lebo dcere naozaj velmi pomohol.Takze prestat ho davat nechcem.

ludka707
7. máj 2016

@nikoletka_h inak na tej stránke mycomedica som našla ešte jeden veľmi zaujímavý produkt, keď som si ju prezerala, BetaGlucan Biocell.... len ked to je tak ťažko určovať človeku samému, čo a ako je vhodné kombinovať. Tie ceny sú tiež akurát..... Pozrela som si tam ešte poradňu, tak tam uvádzajú, že ich človek môže kludne kombinovať, najčastejšie sa kombinuje práve cordyceps s reishi.... Predsa len sú to prírodné preparáty, nie chemické, takže s nimi je asi dosť ťažko sa predávkovať, ak vôbec, skôr ich telo v prípade, že ich má nadbytok, jednoducho vylúči z tela. Tak to bolo aj tam v tej poradni napísané

ludka707
7. máj 2016

@centrumvitalita čo si prosím Vás myslíte o tomto:

a, první varianta - Cordceps + Reishi + BIOcell..
- obě houby, COrdyceps i Reishi, výrazně tlačí na systém plic… Je tam kašel…
- tato kombinace je cílenější

b, BIOcell + MycoComplex
- pokud není už kašel, tak bych dával tuto variantu
- jde o povšechné posílení Zheng Qi - všeho, co je v člověku dobré, aby Xie Qi (patogen, škodlivina…) nemohla do organismu proniknout
- popravdě mezi těmito variantami není až zas tak velký rozdíl. Complex obsahuje Cordyceps a Reishi. Navíc Shiitake (antivirové účinky) a Agaricus (nejsilnější imunostimulant z hub).
- i když dáte zrovna tuto variantu, není to špatně

c, akutní stav
- pokud se objeví náběh na virózu, nachlazení apod., tak bych vysadil všechny houby a ponechal pouze BIOcell ve vyšších dávkách. Osobně nerad dávám u akutních stavů houby (ale jsou i kolegové, kteří je dávají). Pokud odezní “velké” příznaky (horečka, rýma, bolesti hlavy a těla a spol.), tak bych se vrátil k původnímu dávkování hub.

centrumvitalita
7. máj 2016

v zasade - vzdy sa pouziva nasadenie preparatov podla diagnostiky .. takze ja odporucam diagnostiku a skuseneho terapeuta - praktika tcm, ktory ovlada svoj obor.
- samozrelme betaglukam bio cell je super na kazdu virozu a porobne ochorenia a jednak zvysuje ucinky medicinalnych hub
- medicinalne huby sa nikdy nepouzivaju pri horuckovitych stavoch, kde mozu zvysit horucku az na neunosnu mieru!!
-

centrumvitalita
7. máj 2016

@nikoletka_h ja pre deti doporucujem jednak pre mnesie - draci syrup a pre vacsie mycocomplex, kde su uz vsetky zlozky namiesane ako ma byt - ovsem nie pri akutnych problemoch..

centrumvitalita
7. máj 2016

@ludka707 ako viz hore, precitajte... viete, cordyceps v cine pouzivaju len stari ludia - tj nad 80 rokov napriklad 🙂.. a ked som sa rozpraval s cinskym lekarom, sponinal, ze za dvaroky praxe tu nikomu cordyceps nepredpisal 🙂... takze je to sice zazrak, ale nie vseliek a treba s nim opatrne narabat.. prejangovanie organizmu sa neda vylucit - teda "vycurat"... to je proste stav..