Aké máte skúsenosti s obriezkou dieťaťa?
Ahojte, moj syn bude mat 3 roky a o par dni mu budu robit obriezku nakolko sa mu neda stahovat predkozka. Prosim vas ake mate s ttmto zakrokom skusenosti, ako na to reaguje dieta - bolest, trvanie liecby, cikanie. A taktiez ma zaujima ci budem vediet dat syna do zakroku do sekacky kedze bude priputany v oblasti rozkroku. Dakujem velmi pekne za kazde info 🙂
@gin124 zila som v Kanade roky, obriezka sa robi bezne a nik5o s tym nema ziadny problem a od nicoho sa tam neupusta. Taktiez tam chalani chodia na lov a podobne aj na niekolko dni cize obriezka v pripade takej hygieny je na mieste ale ano zgejovateli chlapci na nich uz nemozete ani siahnut, chodi si to v leginkach a nohami chudsimi ako moje ruky a boli ich aj pichnutie komara. V Kanade je aj podstatne nizsi vyskyt hpv virusov u zien ktorych prenasacmi su muzi prave aj vdaka nedostatocnej hygiene predkozky. Uz vidim ako sa kazdy vzdy dokonale umyje po masturbacii alebo sexe. Prosim Vas nedajte sa vysmiat v tejto zvratenej dobe. Neviem co tu porovnavate zensku a muzsku obriezku, keby tuto problematiku mate nastudovanu nenapadne Vas porovnavat tieto dve diametralne odlisne z inych presvedceni ppochadzajuce veci. Nikto tu nepisal ze je za muzsku obriezku robenu niekde v buši hrdzavou žiletkou alebo sklom. Tie vase pseudo chobotiny si nechajte pre niekoho ineho, clankov Vam najdem aj ja milion, kazdy nech si robi ako chce, je to moj nazor a ked niekto chce nech si na a v predkozke pestuje aj hriby.
@marketa1111 Ono takové zbytečné zmrzačení pohlaví dítěte může způsobit (může, ale nemusí) velmi závažné jak fyziologické, tak psychologické následky. Na Západě jsou dobročinné organizace, které se tímto zabývají. Já ještě před pěti lety jsem měl na tu věc zcela obrácený názor než dnes, ale seznámil jsem se s velmi alarmujícími zkutečnostmi a proto jsem změnil svůj názor zcela o 180°, takže jsem se před pěti lety stal z původního zastánce obřízky intaktivistou.
Ani zatím nevím, jak to u zakladatelky dopadlo, pokud se ta chyba stala, tak už to zvrátit nelze. Píšu tu především pro ostatní, protože dvě zdejší účastnice tu mají z mého pohledu velice zcestné názory.
@zuzumajko *@via88 tak nech sa tu nikto nevadi. povodne pani hladala matku s podobnym problemom. nie zeny so svojimi nazormi....asi uz stacilo*
Vážená paní, hluboce se mýlíte, protože tuto problematiku znáte pouze z pochybných článků v časopisech a na internetu.
Jsem rád, že ženy, které mají v sobě ještě uchovaný pravý mateřský cit zasáhly a napsaly tu to, co tu napsaly.
@gin124 ziadne clanky, ak by ste citali vsetky komentare, vedeli by ste to, vazeny pane 🙂 a este raz, komentare tychto typov autorke VOBEC nepomahaju. Chcela pocut REALNE skusenosti matiek, ktorych synovia tento zakrok podstupit MUSELI. Nie hadky zien a ich DOMNIENKY, kedze to nezazili. Rozumiete tomu rozdielu? Snad ano
@zuzumajko Vážená paní, původně ano, přesto byly příspěvky jiných matek velmi důležité. Ale chápu vás, jste zaslepená zvrácenou cirkumfetišistickou propagandou a proto jdete přes mrtvoly, jako ta vaše druhá kolegyně. To dovedu velmi dobře pochopit, protože jsem byl dříve tou zvrácenou cirkumfetišistickou propagandou zaslepen také.
@zuzumajko *zuzumajko
•
Dnes o 22:51
@via88 tak nech sa tu nikto nevadi. povodne pani hladala matku s podobnym problemom. nie zeny so svojimi nazormi....asi uz stacilo*
Vážená paní, pro vás to stačilo ale pro mě ne. Projevila jste se tu jako nehorázná zastánkyně mrzačení pohlaví dětí amputací předkožky - obřízkou. Na jeden váš příspěvek zareaguju později. Teď musím nejprve zareagovat na ostatní ohlasy. Na ohlasy matek, ve kterých ještě zůstal zdravý mateřský cit a se mnou souhlasí, reagovat nebudu, protože je toho opravdu hodně.
Necitala som predchadzajuce prispevky-tolko casu nemam.Ale len tolko ti poradim-(pretoze sme si tym presli nie davno) Dolezite je ist fakt dobremu urologovi-Ten ma posudit ci to je treba alebo nie-ani pediater ani nik iny.Pozri moj syn ma 6 rokov-od 2r.stale mu to neslo ani vo vani,ani nijako..dr.kazala nerobit to nasilu- ze uvidime ked bude mat 5r..lebo väcsine chlapcom to uz ide casom lepsie az sa to upravi...az to zaslo tam ze syn mal teraz 6rokov v juli a uz ma to trapilo(bohuzial skor to neslo fakt lebo ani chytit mu...co vystrajal a dr.stale ze nech to nesilim lebo mu viac ublizim...ako pomozem).Tak mi manzel povedal ze ved ma kamarata urologa-ze ho zoberie uz-NAJVYSSI CAS-tak dala dr.vymenny list a isiel s nim-(ja som citliva nanho strasne ked place ze nieco boli atd.,pri muzovi lahsie zvladne..predsa chlap.atd.proste sme sa tak dohodli..)Urolog ho pozrel a neslo mu to moc pretiahnut ta predkozka,len kusok-a uviedol ze-Ale toto vobec netreba operacne riesit ,ze mu to spravi tam hned ambulantne-a aj urobil a to nejakou sondou,len ho sestricky drzali-dal mu nato mezokain,ci ako sa to vola(trochu na znecitlivenie) a vycistil mu to a tou sondou uvolnil tu predkozku a uz to ma tak ako to ma byt a som stastna ze nemusi vobec ist operacne.Nie vzdy je to nutne a v 3r.radsej to pozriet dobrym lekarom..posudit..vyskusat...aj viac chlapcom takto riesili.Tolko len nas pripad a moj nazor🙂
@gin124 súhlasím s Vami, pokiaľ ide o " rozmar " ani ja to neuznávam. Mám druhého synčeka 6 mesiacov a dúfam, že sa mu nestane taká vec ako staršiemu a nebude to musiet podstúpiť.
Ale ak ide o zdravotný stav a bohužiaľ je to nevyhnutné tak nie je čo odsudzovať a treba to absolvovať.
@lubkaaanz nám to tým napríklad vôbec nešlo. A myslím že každý normálny urolog to najskôr vyskúša tak. ( teda dúfam )
@via88 milujem tieto názory..od pôvodnej otázky je to tu na míle vzdialené a viacmenej otazka nezodpovedaná.. klasika.
@marketa1111 ved som to aj tak myslela-ze treba skusit najprv-necitala som predch.prispevky....len som tym chcela povedat,ze je lepsie ak to ide takto a ak nie samozrejme operacne,ale to uz je na kazdej mamicke kedy a v akom veku to da dietatu urobit..ci vobec..Ja nesudim nikoho a netvrdim co je nutne a nieje...len som popisala nasu skusenost.
@sajuri257 *
sajuri257
•
Dnes o 22:23
@gin124 zila som v Kanade roky, obriezka sa robi bezne a nik5o s tym nema ziadny problem a od nicoho sa tam neupusta. Taktiez tam chalani chodia na lov a podobne aj na niekolko dni cize obriezka v pripade takej hygieny je na mieste ale ano zgejovateli chlapci na nich uz nemozete ani siahnut, chodi si to v leginkach a nohami chudsimi ako moje ruky a boli ich aj pichnutie komara. V Kanade je aj podstatne nizsi vyskyt hpv virusov u zien ktorych prenasacmi su muzi prave aj vdaka nedostatocnej hygiene predkozky. Uz vidim ako sa kazdy vzdy dokonale umyje po masturbacii alebo sexe. Prosim Vas nedajte sa vysmiat v tejto zvratenej dobe. Neviem co tu porovnavate zensku a muzsku obriezku, keby tuto problematiku mate nastudovanu nenapadne Vas porovnavat tieto dve diametralne odlisne z inych presvedceni ppochadzajuce veci. Nikto tu nepisal ze je za muzsku obriezku robenu niekde v buši hrdzavou žiletkou alebo sklom. Tie vase pseudo chobotiny si nechajte pre niekoho ineho, clankov Vam najdem aj ja milion, kazdy nech si robi ako chce, je to moj nazor a ked niekto chce nech si na a v predkozke pestuje aj hriby.*
Vážená paní, žila jste v Kanadě roky, ale kdy? Jiné matky, které tam žijí, píšou dnes o zcela jiném trendu.
To poznání přišlo z té vaší Kanady. Dr John Taylor objevil zapomenutý výzkum Němce Winkelmanna z konce padesátých let minulého století a tak na University of Manitoba ve Winnipegu provedl s lékařským kolektivem v letech 1996 - 1999 svůj vlastní průzkum, který prokázal, že není principiální rozdíl mezi mužskou a ženskou obřízkou. U radikální mužské obřízky to vyjde na stejno, jako když by byla ženě odstraněna kapucka klitorisu a kompletně malé stydké pysky. K nám se tyto poznatky dostaly teprve před pěti lety a mnozí doktoři o tom neví.
Tou problematikou se zabývám opravdu do hloubky, takže toto na mne zkoušet nemůžete.
@gin124 ja keď budem mať strach o dieťa, ktoré zo zdravotných dôvodov musi ist na operaciu, a nemám na výber ( iba ak chcem riskovať jeho zdravie) a v zufalstve a obavach tu poprosim o informacie ako to prebieha a ako sa detičky potom cítia a zotavuju..no takéto ohlasy dostať tak ma asi od strachu o dieťa a bezradnosti vystrie..
To akoby som išla niekomu komu majú amputovat koncatinu z vážnych zdravotných dôvodov písať že mi pri takom zásahu zomrel blízky.a že si to nemá dať robit.. No asi by mu to moc nepomohlo ..
Pôvodná otázka sa netykala estetickeho zakroku ( ktorý by som aj ja odsudzovala) ale zdravotných problémov, ktorých riešením je po vyjadrení lekára- obriezka.
@lubkaaanz to je iba dobre že vám to šlo tak. Skoda ze nám nie. Ale budú to 3 roky od operácie a syn bude mať 12rokov a zatiaľ všetko ok..tak som rada..😀
@marketa1111 tak potom to je super👌🙂
@sajuri257 *
sajuri257
•
22. júl 2019
@via88 chalanom v Kanade to vobec nie je cudne, beru to uplne normalne prirodzene, divne su im predkozky. Zas treba rozlisovat zenska obriezka -nema ziadny ucel len zohavenie, nasledky na cely zivot v pripade ze to dievca vobec prezije, bolesti, pichanie, stipanie a tak dalej. *
Vážená paní. Tak to vám lehce vyvrátím. V současnosti je v době internetu doba jiná. U mnohých mladíků v USA, kde byl mezi roky 1950 - 1980 obřezán téměř každý, aniž by se na to rodičů ptali, došlo k tomu, když viděli přírodní penis, což je v USA v učebnicích běžně i dnes zatajováno, jak vlastně vůbec vypadá, tak poznání, že jim bylo něco odříznuto v nich vyvolalo těžké psychické stavy. Tím spíše k tomu může dojít v našem středoevropském prostoru. V psychiatrii a o spouštěčích psychických poruch se poměrně vyznám. Dost jsme toho měli na fakultě, jenže nikdy jsem si to nespojil s dětskou obřízkou.
@zuzumajko *
zuzumajko
•
22. júl 2019
@via88 nic proti, ale obriezka tu je omnoho dlhsie ako s tym zacali v usa ci kanade. V kazdej krajine juznejsie od rumunska sa to robi a to hlavne kvoli hygiene. A urcite aj preto to robia malinkym chlapcom, aby z toho vo vyssom veku nemali traumu.*
Opak je pravdou. V čím menším věku je obřízka provedena, tím více může poškodit psychiku. Dnes mnohé studie potvrzují koleraci mezi kojeneckou obřízkou a vznikem autismu. V USA se třeba autismus dost vyhýbal amišům, kteří by nikdy z náboženských důvodů toto nepřipustili. Proč průměrný Američan potřebuje psychiatrickou péči šestkrát častěji než průměrný Evropan?
@sajuri257 *
sajuri257
•
22. júl 2019
Podla mna je to tak ako s hocicim inym, ci obriezka , ci ockovanie a pod. Nastudujes si pre a proti, pripadne aj nie, ale kazda matka sa rozhodne podla toho co poklada za najlepsie pre jej dieta.*
Očkování se vůbec nedá srovnávat s mrzačením penisu amputací předkožky - obřízkou, jde o blábol agresivních cirkumfetišistů, nebo jinými slovy, zavilých zastánců obřízky.
Je mnoho mužů, kteří kvůli takovému rozhodnutí své rodiče těžce nenávidí i takových, kteří kvůli tomu těžce nenávidí i náboženství, které za jejich zmrzačené pohlaví může.
Jižně od Rumunska? V Řecku rozhodně ne. A za Bosporem je to věcí náboženského tmářství.
@zuzumajko *
zuzumajko
•
22. júl 2019
@via88 naozaj porovnavas zohavenie zeny s hygienou muza? Whow.
Ono, baba sa pytala na konkretne skusenosti matiek, ktore s obriezkou chlapcov maju skusenosti. Zvrhlo sa to tu na "MOJ NAZOR JE...". No nikoho nazor 10 matoek nezaujima, pokial nemaju realnu skusenost s tym, co sa mamina pyta. Ja, ak budem mat syna, som na 80% rozhodnuta obriezku spravit ako babatku. Lebo ak by toto mal zazivat v neskorsom veku, kedy si uz realne vsetko uvedomuje, nemyslim ze to dam..*
Za prvé, ten druhý lajk tam nepatří. Já jsem na to kliknul, protože jsem si myslel, že je to jako na fejzu, že se mi ukáže, kdo ten první lajk dal.
Zase se hluboce mýlíte. Ty příspěvky matek, které mají zdravý mateřský cit vadí pouze vám, poněvadž jste podlehla zcestné cirkumfetišistické propagandě. Opak je pravdou, miminkovská obřízka je těžce škodlivá, o koleraci mezi ní a vznikem autismu jsem tu už psal. Pokud to prvedete, tak těžce pošlapete právo vašeho syna na SEBEURČENÍ A TĚLESNOU INTEGRITU!!!
@vevesh *
vevesh
•
22. júl 2019
@drsmolinka zo skusebosti z okolia- ak chces obriezku, radsej skor ako neskor. Cim vyssi vek, tym vacsia trauma. Cim nizsi vek, tym nulova trauma. Ak nechces obriezku, nedavaj- chlapec ma cas do 18tky, aby sa mu to uvolnilo. Zalezi co chces ty a ako je na tom tvoj syn. Obriezku mozes vzdy odmietnut, aj 10 minut pred zakrokom...*
Vážená paní, vás už jsem tu dlouho neviděl. S vaší poslední větou plně souhlasím, jenže v tom prvním se hluboce mýlíte. Opak je pravdou, to trauma je větší, čím je dítě menší. I když si to vědomě nepamatuje, tak se mu to zaryje do podvědomí a může to napýchat velmi velké psychické škody.
@vevesh *vevesh
•
22. júl 2019
@via88 obrezany chlap je ovela cistejsi ako neobrezany, ale pokial to nezazijes, nepochopis - mozes dodrzovat aj neviem ako hygienu, je to jednoducho ine...*
To je demagogie. A co máme říkat my chlapi, když se vaše genitalie s mnoha záhyby mnohem hůře čistí. Jak krásně vystihla jedna moudrá žena na konkurenčním českém fóru, když napsala: NÁM TO TAKÉ NEVONÍ PO FIALKÁCH.
@sajuri257 *sajuri257
•
22. júl 2019
@berenika39 za chvilu sa ti podakuje pri bolestivej erekcii pripadne neskor pri nemoznosti pohlavneho styku.
Ide do puberty zacinaju mu pracovat pohlavne zlazy, tvori sa smegma a ak sa predkozka neda stiahnut neda sa to tam poriadne umyt a @via88 a tu vidis ako chlapcom nevzniknu hygienicke navyky. 😛 O pripadoch kedy rodicia vyckavali do aleluja a skoncilo to uplne ze na pohlad strasne a na operacke to tu nebudem rozpisovat...
@vevesh pravda ten posledny prispevok. 😃🤷♀️
Pekny vecer dievcata, autorka nech urobi podla svojho uvazenia a informacii, urcite sa rozhodne najlepsie pre svoje dieta.*
Jenom nehorázně strašíte ve vaší obřízkové umanutosti. Můj ujo je od malinka obřezaný, ale je to takový špindíra, že být ženskou, tak se ho nedotknu ani metrovou bakulou. Jemu by snad pomohlo, kdyby ho dali do automyčky mezi ty válce a ty by ho celý den drhly.
@habibim *habibim
•
22. júl 2019
@via88 môj manžel je obrezany a nie je zúfalý, ani nema žiadne problémy ani ne citlivosť od spodného pradla😉 a nie, obriezka neznižuje apetít mužov dokonca ani to na psychiku muža nevyplýva... Toto tiež závisí od jednotlivca*
Z toho se nedá posoudit vůbec nic. Mnou už zmíněný spisovatel Mario Lichtenheldt napsal: ZÁKEŘNOST OBŘÍZKY SPOČÍVÁ V TOM, ŽE JEJÍ ÚČINKY NA BUDOUCÍ SEXUÁLNÍ ŽIVOT JSOU NAPROSTO DOPŘEDU NEVYZPYTATELNÉ.
@habibim *habibim
•
22. júl 2019
@via88 na svk poznám asi 3 mužov ktorí sú obrezany.. Jeden zo zdravotného hľadiska a dvaja len tak lebo chceli ich rodiča a nikdy problém s tým nemali... Môj manžel je obrezany od narodenia tak, ako aj 90%muzov z krajiny kde žijem... Tu sa práveže o zastavujú nad mužmi, ktorí nie sú obrezany a akk je to možné.. Ženy sa ma pýtajú prečo sa neobrezuju muži a co s tým... Nechápu... Takže každý si robí názor na to, kde a s kým žije a s kým došiel do kontaktu... Pre mňa je to nič neobyčajne a nič co by bolo nenormálne... Môj syn bude mať 4 mesiace keď mu dám robiť obriezku a nikto sa nepozastavoval nad tým prečo to chcem urobiť ani nekládol žiadne argumenty predo mňa aby som to urobila ci neurobila... Jednoducho mi to príde asi tak prirodzene ako aj to keď niekto neda urobiť dieťaťu... Ako vravím, záleží od spoločenstva v ktorom sa nachádzame.. A áno, ak má muž obriezku je tam oveľa väčšia šanca byť čistejší a hygienickejsi... K ženskej obriezku sa nebudem vyjadrovať, nepoznám žiadnu ženu s tym ani som sa nestretla žeby niekto takýto ženský problém riesil*
.....................................................................................................................................................
To je zase jeden hluboký omyl. Mrzačení pohlavního orgánu amputací předkožky je objektivně vždy mrzačení, jak to prokázaly nejnovější vědecké výzkumy, i když to dotyčný, který z takové "kultury" pochází tak nepociťuje. Váš muž určitě pochází ze země, kde je to věcí náboženského tmářství nebo kryptonáboženské pseudovědy (USA).
@vevesh *vevesh
•
22. júl 2019
@via88 jasne, 60% muzov na svete sa nevie urobit v dosledku obriezky😁 ten chlap sa mozno nevedel urobit tak ci tak, ta obriezka mu dopomohla len k tomu, ze to vobec uz za tu hodinu zvladol- existuje totiz dost dysfunkcii, ktorymi chlapi trpia, a obriezka na tom nic nemeni. Chlapi v mojom okoli s tym problem vobec nemaju, aj ked su vsetci do jedneho obrezani...*
Vážená paní, nenapadla jste mě tu kvůli mé osvětě už dříve, že vás tehdy musely jiné ženy poslat do patřičných mezí?
To je demagogie, co tu píšete. Ty problémy má tak 10% obřezaných mužů, dle některých údajů až 36%, já radši udávám to nižší číslo. Nikdo, kdo podstoupí obřízku nemůže vědět, zda bude nebo nebude tím nešťastníkem. Mé první případy těch nešťastníků byli muži, kteří se nechali dobrovolně obřezat v rané dospělosti, protože naletěli stupidní cirkumfetišistické propagandě a pak hořce litovali. Dobře, ti mohou nadávat pouze na svou vlastní hloupost. Ale udělat toto dítěti, už zdůvodu, že jsou rodiče zmagoření takovou propagandou, nebo z důvodu špatné zdravotní indikace, což je problém u 95% dětských obřízek ve strřední Evropě považuju za KRAJNĚ NEETICKÉ.
@vevesh *vevesh
•
22. júl 2019
@via88 preco je zenska obriezka zohavenie? Pretoze pri zenskej sa vyrezava klitoris a zasiju sa velke pysky tak, aby "chlap mohol zenu otvorit" pocas ich prveho styku. Cize by som zensku obriezku prirovnala skor k skrateniu muzskeho prirodzenia o polovicu- este by tam bol a vedel by ciastocne fungovat a nie ku klasickej obriezke, kde sa odreze koza, ktora sa fyziologicky pri akte zhrnie do polohy ako pri obriezke, cize muz je funkcny v kazdom smere bez obmedzeni a bez traumy...*
Zase se hluboce mýlíte. To, co jste tu popsala se týká pouze nejdrastičtější formy, takzvané faraónské obřízky a že mužská obřízka není bez traumatu, to jsem nyní ve svých příspěvcích už párkrát prokázal.

@marketa1111 tu su utoky na obriezku v pripade, ze je urobena, ak nie je zdravotne nutna, ani raz v tej “zvade” nepadlo, ze ju treba zachovat aj za cenu zdrav. Komplikacii spojenych pr. S tym co popisujes, tak nemudruj.