icon

Aké máte skúsenosti s obriezkou dieťaťa?

drsmolinka
21. júl 2019

Ahojte, moj syn bude mat 3 roky a o par dni mu budu robit obriezku nakolko sa mu neda stahovat predkozka. Prosim vas ake mate s ttmto zakrokom skusenosti, ako na to reaguje dieta - bolest, trvanie liecby, cikanie. A taktiez ma zaujima ci budem vediet dat syna do zakroku do sekacky kedze bude priputany v oblasti rozkroku. Dakujem velmi pekne za kazde info 🙂

Strana
z5
gin124
30. júl 2019

*marketa1111

23. júl 2019
My sme poctivo stahovali. Prakticky celú ju mal dolu v 9 rokoch všetko ok.potom behom 2 týždňov v lete keď prisiel z prazdnin zrazu nič. Cikal ako cez tenucku ihlu. Fimoza.Pol roka sme to skusali s mastickami a neviem čím. Nepomohlo. Kompletná obriezka. 9 stehov kol dokola .
Boli také čo samé vypadnú. Operacia jednodňová chirurgia, po narkóze sa prebral s bolestami, placom, zvijal sa ..😢😢😢
Ale za 10 min zaspinkal zasa. Po hodinke sa zobudil. Sice uboleny ale už nie až tak. Po svojich presiel do auta, doma lezkal.
Potom ti poradim si kup gazu s lanolinom.ked budes musiet prevezovat. Takto sa ti obvaz neprilepi na stehy a ranu .macat v repiku a sledovať či stehy vypadnú. Mali by do nejakého času.( nám 3 nevypadli a musel ich vyberat, zostali mu po nich dierky)
Cikane bolestive2 - 3 dni. Ale podla synčekovych slov sa to dalo vydržať. *

Tento stav není nutné řešit radikální zmrzačující amputací předkožky - obřízkou. V Čechách znám dětského chirurga, která toto operuje operací s úplným zachováním předkožky. Už tam byli na mé doporučení i z tohoto modrého koníka i ze Slovenska.

gin124
31. júl 2019

@zuzumajko *zuzumajko

23. júl 2019
@via88 tak ja mam skusenost, ze chalanovi mama ani za svet nechcela obriezku dat spravit, pritom indikacie tam boli. Jej reakcie boli - ved to sa spravi, stahovala som ako to najviac slo. Akonahle zacali nocne polucie a stoporenie, chalan trpel jak svina. Nakoniec sa sam rozhodol, ked nedokazal viest uspokojivy sexualny zivot, ze musi podstupit obriezku. Nadaval jak pohan, ze to nepodstupil v detstve ale uz v rozkvete, a ze to bolelo asi este viac. Ma dvoch synov - obaja su tiez bez od 4 mesiacov.*

To se stává, narazil na špatného doktora a tak pod tím vlivem nechal zmrzačit své syny. Já tu okopčím jiný příběh, kde to dopadlo zcela jinak:

Miras (věk: 28) říká:

Zdravím všechny, tak jsem si po přečtení pár komentářů řekl,že sem musím něco taky napsat,protože mi přijde,že spousta postižených Fimózou jsou přesvědčeni,že jediné východisko je obřízka. Před pár lety jsem si to také myslel, měl jsem pocit, že už na nic jiného, než na můj žalud nemyslím a mám strach jen pomyslet na to, co budu dělat a že snad nikdy nebudu mít holku, protože jí ho nikdy nebudu moct ukázat. Určitě většina z vás to má stejně, pořád jsem to oddaloval a myslel si, že se to nějak vyřeší samo, jenže když mi bylo 15 let, tak strach a nepříjemný pocit při ztopoření mě donutil jít k lékaři. Máma o tom věděla připravila mě na to, že to nebude příjemné a že to má svá pro a proti. Po návštěvě lékaře jsem měl smíšené pocity, protože i když mi nekoukala ani špička žaluda, tak mi doktor dal na výběr. Buď úplná obřízka nebo hoodně poctivý tréning. Přišlo mi, že to není zastánce obřízky a tak mi řekl, ať zkusím tu druhou možnost a po pár měsících se uvidí. Měl jsem si zkoušet přetahovat a napínat předkožku minimálně 3× denně a to až do mírné bolesti. Nebudete tomu věřit, ale po cca 1 měsíci už byla vidět špička žaluda a to i při ztopoření. To mě ujistilo v tom,že to půjde. Po 3 měsících se mi stala nepříjemná věc. S obrovskou radostí jsem si předkožku přetáhl přes celý žalud a poprvé v životě ho uviděl 🙂 jenže vzrušením se mi ztopořil a kůže na to nebyla ještě dost vytažená. Dost to bolelo a nejhorší bylo, že jsem myslel, že mi praskne žalud, nemohla z něj totiž odcházet krev. Zareagoval jsem tak, že jsem si vlezl do ledové sprchy a pořád si ho chladil. Pochvilce mi asi zmrznul a začal se zmenšovat 🙂 Po roce od začátku tréningu už vše fungovalo jak má a předkožka šla normálně přetáhnout i při ztopoření. Jediné co mi vadilo, byla nedostatečně natažená uzdička a tak jsem sice měl odkrytý celý žalud, ale veškerá kůže byla nahrnutá hned za ním a dál to nešlo. Kůže je ale velice elastická a dnes, je to už 13 let, je vše v perfektním stavu. viz. foto Chtěl jsem tím jen říct, že i když to tak nevypadá, tak hodně záleží na vás a na doktorovi kterého chytnete. Dnes jsem strašně rád, že jsem tenkrát narazil na doktora, který né za každou cenu chtěl hned řezat. Mějte se a přetahování zdar 🙂 Foto v dnešním stavu, neobřezán!

zdroj zde: http://www.sexus.cz/fimoza-problem-ktery-vyresi...

gin124
31. júl 2019

@zuzumajko *Plus, mam asi trilion znamych v usa. Vsetci sa pozastavuju nad tym, ze stary kontinent este odolava obriezke. To, ze raz matka/otec syna nauci ako sa umyvat neznamena, ze sa tak aj syn umyvat bude ked nastane cas umyvat sa sam... *

To snad nemyslíte vážně. Vždyť celá Zeměkoule má pouze pár promilí obyvatel, co vy máte známých v USA a mimoto, co jste napsala je nehorázný nesmysl. V USA mnozí doktoří bazírují na obřízce protože je to neskutečný business, který vynáší tamní doktorské obřízkové lobby vynáší na dvě miliardy dolarů ročně. Uloupené předkožky takto znásilněným miminkům jsou velice cenou komoditou, z které se vyrábějí krémy proti vráskám. Tam je to legální, protože Kongres USA Úmluvu OSN o právech dítěte neratifikoval, takže ta na území USA neplatí. Ale počty novorozeneckých obřízek v USA od roku 1980, kdy tam byly v porodnici hned po narození obřezáváni všichni novorozenci, aniž se na to rodičů kdo vůbec ptal, prudce poklesl. Zde je mapa:

https://i2.wp.com/thelapine.ca/wp-content/uploa...

Je to deset let staré, v roce 1980 byla celá ta mapa sytě červená a mezitím mnohé oblasti zezelenaly a ta mapa bledne a zelená rok od roku čím dál tím více. Takto zezelenala Kanada a Austrálie, předtím už v roce 1960 Nový Zéland a deset let v roce 1950 Velká Británie. Novorozenecká obřízka nebyla totiž zavedena nejprve v USA ale už v roce 1860 ve Velké Británii pod vlivem tehdejší velmi pokrytecké viktoriánské morálky a odtud se rozšířila po celém anglicky mluvícím světě. V zemi svého původu toto zvěrstvo páchané na miminkách vymizelo nejdříve.

PS: autorka se neozvala, tak já jenom mohu doufat, že ten papír k operaci vyhodila do koše, jako to udělaly mnohé maminky na konkurenčním českém fóru, když zjistily, o co se vlastně jedná.

sisaka
31. júl 2019

@sajuri257 v Kanade sa obriezka nerobí ihneď po narodení, si pekne mimo. Žijem tu, pracujem v zdravotníctve a ešte k tomu sa mi tu aj narodil chlapec, o obriezke po pôrode nepadlo ani slovo a nikdy mi nebola navrhnutá ani po pôrode ani rodinnou lekárkou.
S predkožkou malých chlapcov sa tu nič nerobí, žiadne sťahovanie a iné predpotopne praktiky z roku 5. Necháva sa to na prírodu. Synovi som nikdy nestahovala, mal ju normálne prilepenú ako všetci malí chlapci, keď už bol starší okolo 5 rokov začal si sám stahovat koľko mu išlo pri hygiene, ma 11 rokov bez problémov stiahne už par rokov celu

via88
31. júl 2019

@gin124 ja s vami suhlasim, len ste ma nespravne pooznacovali, teraz sa javi ze tie bludy som pisala ja a k tym co to pisali sa to nedostane, ale envadi.
K ostatnym, neviem o akom “neporadeni” a odbiceni od temy tu pisete, rada spociva v tom, aby najskor skusila ine sposoby, poradila sa s viac lekarmi, aby cielom nebolo hned automaticky rezat. Ja naozaj nerozumiem pristupu zien, kedy obriezka je dana na uroven ostrihania nechtov...

gin124
31. júl 2019

@via88 Chtěl jsem se omluvit, chyba s špatným označením se stane, ale v noci jsem toho měl na psaní kvůli vyvracení těch bludů zavilých zastáňkyň toho zvěrstva opravdu hodně moc. Skončil jsem až před třetí ráno.

I paní sisaku jsem ohldně té Kanady chtěl zmínit, pamatuju si z dřívějška co tu psala ale prostě jsem to nezvládl. To ale nebylo třeba, nakonec tu napsala věcný příspěvek sama.

marketa1111
31. júl 2019

@gin124 pol roka sme chodili po lekaroch. Nie k jednému a ani jeden neprišiel s možnosťou šetrnejšej operacie v zahraničí .

gin124
31. júl 2019

@marketa1111 To asi proto, že o tom vůbec nevědí. Já bych také nevěděl vůbec nic, kdybych už dvacet let nedělal v Německu. Veškeré mé znalosti jsou ze zahraničních zdrojů. A nebýt jedné matky, která na podobném fóru pana primáře Janečka doporučila, tak bych o něm nevěděl vůbec.

gin124
3. aug 2019

Dám tu tento odkaz.

https://www.emimino.cz/denicky/zuzena-predkozka...

Ta maminka se ozvala po dvou letech a nyní vše u jejího synka funguje tak, jak má.

Jenom si neodpustím jednu věc a tak tu okopíruju, co jsem k tomu napsal:

Toho MUDr Hynka mi radši vůbec ani nepřipomínejte. Před 7 lety zajížděl i k nám na polikliniku do Chomutova, v tu dobu mě ošetřoval a měl jsem z něho velice špatný pocit. Když to čtu, tak vidím, že mne můj pocit nezklamal. Neskutečně arogantní typ. Už k nám nezajíždí. Teď mám soukromou uroložku a jsem s ní velmi spokojený. Nedávno mi dělala cystoskopii, a na rozdíl od toho, když mi ji dělali chlapi, jsem vůbec nic nepříjemného necítil.

nelinka37
25. nov 2020

@meluela prosim ta a kde mu to robili v ramic jednodnovej chirurgie?

nelinka37
25. nov 2020

@marketa1111 prosim a kde to synovi robili v ramci jednodnovej chirurgie?

meluela
25. nov 2020

@nelinka37 euromed v priestoroch estetic na partizanskej (dr. molcan)

marketa1111
29. nov 2020

@nelinka37 na Myjave, doktor Móro..môžem len chváliť

Strana
z5