Aké medicíny pre bezlaktózové deti?
Ahojte maminy s detickami, ktore maju intoleranciu laktozy. Prosila by som Vas o radu, ...ake mediciny davate detom pri beznych ochoreniach...na teplotu, kasel, sopliky, zahlienenie...? Maly ma 2,5r. a zatial, co sme pouzivali, take klasicke, zda sa mi, ze mu to nerobi dobre na brusko...Dakujem velmi pekne.
@lilysk aj ja mám intoleranciu laktozy a tiez mám niekedy problém s liekmi, pretože laktoza nie je len v mliečnych výrobkoch, ale je súčasťou mnohých liekov (ako spojivo), takze vždy treba citat príbalove letaky a najlepšie ešte v lekárni, aby ti vedeli dat liek, ktorý laktozu neobsahuje, takze asi na toto sa @kubikevik pýtala. Samozrejme v sirupoch a kvapkach laktoza nie je, ale vo väčšine liekov je, čo potom nám alergickym na laktozu robi problém ☹
@kubikevik Naozaj nezostáva nič iné, len čítať zloženie a donútiť k tomu i lekárku pri predpisovaní liekov. neviem, či využívate aj homeopatiu. Tam už našťastie začali vypúšťať laktózu, i ke´d ešte nie úplne pri všetkých.
Ale z osobnej skúsenosti viem, že aj mne, dospelému človeku, už jedna malá tabletka s laktózou spôsobí strašnú neplechu.

@kubikevik Pokial v tom nie je laktoza tak by mu to nemalo prekazat .Moje deti aj ja mame intoleranciu a v pohode davam paralen ,hedelix,stodal ....v tych liekoch nie je laktoza .
Laktoza je len v mlieku .