Aké menštruačné vložky sú najlepšie pre dcéru?
Ahojte. Poradte prosim, ake vlozky pouzivate. Dcera zacala menstruovat a chcem zistit, ci je na trhu aj nieco lepšie ako som pouzivala ja. Ja som uz par rokov v oredcasnom prechode, tak nemam taky orehlad. Pouzivala som Allways night, kedze som mavala silnu menstruaciu a na slabsiu Naturella. Allwaysky su ale strasne gumove a neprijemne na telo, avsak zadrziavaju bezpecne tekutinu. Mate nieco osvedcene? Dakujem.
@slavka1988 no mojej v prvé dni nohavičky nestačia, pretečú a to má viac druhov a tie na stredne silnú ms. Prvé dni kombinuje s vložkami, kupujem gentle day aniónové v DM.
Dakujem vsetkym za odpovede. Tie biele allways urcite kupim, lebo som nevedela ze su aj bavlnene. a vcera som tiez nejake kupila, tak poskusa, co jej bude vyhovovat.
Moja dcéra má 7 nohavičky a zamna na prvé dni do školy alebo inde nie.Nevydrzia tak ako píše sa o nich .Mojej vydržali v škole 3hod Max
@natalka13 nie na toto sa pytam. Ale mam pracku na 11 kg, to fakt tam davate zakazdym 2-3 gatky? A dalsi den dalsie? To ich treba mat teda dost, ked asi to ani do susicky nesmie...🤔. Ja to s druhym pradlom nechcem velmi prat. No mozno so spodarmi tmavymi, asi by som svetle aj tak nekupila. Ale stale nenaplnim pracku za den tolkymi spodarmi. Baby sa tu pohorsovali minule nad soplavymi bavlnenymi vreckovkami v pracke, ale krvave nohavicky im pridu v pohode. A v rukach sa to asi nevyperie moc dobre.
Ja sa len zamyslam.
Vyrastala som na dedine, kde sme mali len vlastnu studnu a voda vysychala, tak som sa naucila vodu setrit. Neviem, ci je to az tak ekologicke, ako sa to prezentuje. To skor tie ciste bavlnene vlozky, co sa rozlozia. Ale neviem, kedze nemam skusenost, len sa pytam, ako to robia zeny.
Ja som dlho používala Jessa z DM, ale vymenila som ich za Libresse. Ja používam nočné, dcéra také klasické v ružovom obale.
@motherofflower tie som veru uz davno nevidela. V DM ich nemaju u nas
Ak Vám môžem poradiť, kúpte menštruačné nohavičky Snuggs, ale lacnejšiu verziu s dm (dm značka). Je to omnoho lepšie, ako vložky. Ja som prešla na nohavičky, pred niekoľkými mesiacmi, pretože pravidelne sa mi stávalo, že som pretiekla a už som na to nemala silu.🤷😏Bolo to o držku, tak som prešla na túto aj ekologickejšie variantu, a zatiaľ neľutujem. 11z10 pre mňa😍Naozaj pouvažujte nad nohavičkami.
Majú ich asi len Tete.
@nevenka preeesne, ja keď čítam tie chvály na nohavičky tiež mi je mdlo pri predstave, že ich mám zakaždým prať v rukách, nechutné. A potom ešte v práčke. No proste za mňa totálne nepraktické. No a ešte potom prečítam, že mamy to perú dcéram 🙄
Podľa mňa niet nad vložky - jednoduché, praktické, hygienické.
@janka1011 a ako to prosím Vás riešite pri pretečení? Ja som na nohavičky práve prešla z tohoto dôvodu.🤦
@kvetinka_2 kupujem always day&night, nestáva sa mi, že by pretiekli, ale teda pre istotu nosím vtedy čierne rifle. Ale ak by bolo treba, tie nohavičky by som používala spolu s vložkou len ako dodatočnú poistku, samostatne ja isto nie.
Jessa vložky

@nevenka ked pranie zvladali prababky na potoku tak s prackou a praskom to musis zvladnut aj ty