Aké probiotiká pri silnej hnačke?
syn hnackuje od stvrtka,dnes s to zhorsilo a stolica je uplne vodnata a s primesou hlienu.bio gaia nam nezabera.ake probiotikum by ste mi odporicili?dr. nam odporuca dophius 😒
Ahoj marcaradko, ja som svojej dcérke dávala Biopron junior, tiež sme mali hnačku a bolelo ju bruško a po tých probiotikách sa to zlepšilo, mala vtedy polroka, ale myslím, že už úplne od útleho veku sa môžu dávať. malá má celiakiu a tieto boli bezlepkové, no, držím palce, maj sa, ahoj 🙂
Ahojte, chcela by som sa spýtať či máte niekto skúsenosti s probiotikami pre deti Biopron. Majú probiotické kvapky alebo aj tabletky. Rada by som deťom dávala niečo len tak preventívne počas celého roka s prestávkami, na podporenie imunity a obranysccjopnosti a tiež prevencie proti hnačkám a zápche.
a bola si na gastre? ja by som sa pytala rovno na gastro po tolkych dnoch a silnej hnacke, biopron su dobre, ale lepsie su tie v kapsuliach ale ci na hnacku zaberaju to ti neviem povedat, ked ta je hlien, tak tam bude aj zapal, ja by som sla na to gastro, mozu urobit vyter a budu vediet z coho to ma
nam najlepsie zabrali swiss laktobacill a aj mu okrem ineho chutili, cize som nemusela davat "na silu"
my jsme na hnačku užívali biopron laktobacílky v cucacích tabletkách, malému to chutnalo a pomohlo mu to, ale jestli to trvá dýl dní v kuse, tak to bych si raději taky asi zašla na to gasto, tam přeci jen zjistí třeba i příčinu, pokud to není jen tak z něčeho...
Keď mozem odporucit tak biopron aj nam pomohol my sme mali v rozpustnej forme do dalo sa dat do cajika, vodicky, je to s prichutou a chutilo nam 🙂
Odporúčam fínsky preparát Colenzycaps - obsahuje ryžové otruby a komplex tráviacich enzýmov, ktoré pomáhajú pri trávení základných živín v zažívacom trakte.
Nas Matusko, 3rocky, hnacku mal dlhsiu dobu, asi 2mesiace. Riesila som to s pediatrickou, najskor sme skusali samozrejme zmenit stravu, aj som prehladavala samozrejme web, aby som nasla potraviny, ktore by nam s tymto problemom pomohli. Snazila som sa, aby som predisla tomu, ze budem do dietata pchat rozne lieky a pod. Neslo to a stale ho bolelo brusko, no uz som mala obcas i nervy v kybli. Sice uz plienocky nenosil, radsej som mu ich zacala davat, velakrat chudatko ani nestihol. Na popud lekarky som to riesila asi mesiac len touto cestou. Kedze nic nepomahalo, zacala som prehladavat web s roznymi probiotikami pre deti. Presne ako tu uz zmienovali ine mamicky, probiotika BioGaia sme skusali, ale to absolutne nic. Skoda penazi...... Potom som objavila na webe jedny probiotika, pisala o nich prave tiez jedna mamicka a to nam uz zabralo, probioticke kvapky Biopron, http://www.valosun.com/sk/produkty/biopron-prob... . Su sice drahsie, ale peniaze v tomto nehrali pre nas ziadnu ulohu. Som rada, ze mame za tym, no a mimochodom, zmenili sme aj pediatricku 🙂 Drzim vam palce ;)
kvapky hylak forte
valosun-biopron
urcite odporucam kvapky Hylak a Smectu ...pomoze to ,aj na infekcnom davaju toto proti hnacke 🙂
jednoznacne enterina.
obsahuju okrem ineho aj cucoriedkovy extrakt.
mojmu synovi biogaia aj hylak hnacku este zhorsovali. po enterine sa stav okamzite zlepsoval. liek je prave urceny na taketo hnackove stavy. obsahuje 8 flasticiek a stoji cca do 10 eur.
Enterina aj mne malá teraz hnačkuje a je jej lepšie ako ju berie 😉
boli ste u dr.? nezistila príčinu? pozor na dehydratáciu, už je to 3 dni... 😒
k téme: Hylak forte a smecta
BIOPRON- Prosím kto má skúsenosti s týmito probiotikami, syn 28 mes má hnačky, kúpila som tieto probiotiká sú pre dospelých a deti od 3 rokov ale na dávkovaní píšu len denná dávka 1-2 tablety, môžem mu dať aj 2 počas dňa? Inak by som dala 1, len jedna mamina tu písala že kľudne podať dieťaťu aj dospelácku dávku pri hnačke, tak neviem či radšej 1 alebo 2 kapsule, malý má hnačku druhý deň,veľmi riedku a veľmi často, ďakujem 😒
My sme uzivali probioticke kvapky v zltom obale, co sme dostali ako sucast klinik boxu, je to biopron, ked sa nam pred 8tyzdnami narodila Emka. Zatial je kludna, brusko ma v poriadku, nie je placliva, takze verim ze nam k tomu prispievaju prave aj probiotika. Moja mamka vzdy nad tym kruti hlavou, ze za jej ery ziadne take veci neboli, ale hold, doba pokrocila 🙂
zanetamatej, ja by som to skusila, ak s tym uz nejaka mamicka ma skusenosti, tak by som to skusila, Probiotika mu podla mna nemozu ublizit, takze by som do toho sla. Ja sama som biopron uzivala pred pocas i po odstraneni mandli a v nemocnici som mala stejnu otazku a bolo mi povedane, ze probiotika by sa mali do tela uvolnovat postupne pocas celeho dna, takze je zbytocne uzivat vacsiu davku, nez je pisane v davkovani. takze si myslim, ze nieco na tom bude. Predstavujem si to asi ako vit.C. Ked vypijes liter pomarancovej stavy, stejne tvoje telo nespotrebuje tolko vit.C a zbytok stejne vycikas. 🙂
Zdravím všetky mamičky, pri hnačke sú dobré probiotické kvapky a alebo Biopron junior, ktorý už je pre trošku staršie deti. Tie probiotické kvapky som synovi dávala hlavne na bolenie bruška a prdíky a ten Biopron pri hnačkách a potom keď mal cez zimu oslabenú imunitu, tak mi doktorka hovorila, že by bolo vhodné mu niečo dávať. Väčšinou som mu obsah toho vrecka vmíchávala do jedla, takže mi to neplival tako ako predtým, keď som to rozpúšťala v šťave.
A ohľadom dávkovanie - to by som nedávala väčšiu dávku, ako je odporúčané pri výrobku. Navyše keď sa jedná o probiotiká, ktoré sú určené od troch rokov. Dieťaťu to určite neublíži, ale dala by som len jednu tabletu
Ahojte mamičky! Ja zatiaľ bábätko nemám, ale moja sestra taktiež používa probiotiká od valosunu biopron a tuším, že je to tento http://www.valosun.com/sk/produkty/biopron-lakt.... Tvrdí, že malej to pomáha a je veľmi spokojná s ním. Podľa toho čo hovorila, jej to vraj odporučila lekárka, je to pre detičky od narodenia. Dávkovanie je v spôsobe vmiešania do jedla, takže sa mamičky nemusia ničoho báť 🙂 žiadne dusenie sa alebo vypľúvanie :D Okrem toho hovorila, že sa dáva len jedna tá tabletka či čo to je za deň, čo je celkom fajn si myslím ;)
@marcaradko neviem, ktory syncek Ti hnackuje - ci mladsi alebo starsi... co ja viem, tak velmi dobre su pri hnackach probiotika Enterina - ale fakt len pri hnacke pouzivat, lebo dcerka brala antibiotika a pediatricka mi hovorila, ze preventivne nech jej davam probiotika, ale ze Enterinu iba ak by mala hnacky... aj BioGaia sa mi osvedcila velmi dobre. 😉
Kazdopadne, ja som iba laik, tak sa este, prosim, urcite porad aspon v lekarni alebo ak by si isla k pediatricke... 😉
A skore uzdravenie prajem. 🙂
Dopohilus je dobry.ale na hnacky je vyslovene ENTERINA 🙂
Hylak forte - hnacka, zapcha aj vracanie u nas musi byt vzdy
Odporúčam vyskúšať dophilus infants +genetika B vitamin kvapky.
ENTERINA super vec na hnačky 🙂 nič nám nezaberalo len toto zabralo🙂,Hylak kvapky sklamanie mala dostala na ne alergiu na koži na tvári sa jej vyhodili vyrážky-tak opatrne-nehovoriac že vôbec nezaberali.Tak prajem skoré uzdravenie 😉
odporucam vita biosa, je to 19 bylin v tekutej forme, takze mozes primiesat do pitia, mne pomahaju pri nafukovani
Vivomixx..je to probiotikum v prasku v jednom sacku mas 450mld bakterii ja ich uzivam koli dlhodobej liecbe atb su najsilnesie dostupne probiotika..výhodou je ze si mozes dat do pohara s vodou rozpustit kolko uznas za vhodne...myslim ze by to mohlo aj dieta..
Naša pani doktorka nám tiež odporučila lieky, ktoré známej dcérke vôbec nepomohli ☹ preto som sa rozhodla skúsiť inú možnosť, používame biopron forte môžem odporučiť pomáha to aj mne aj synovi, k tomu mu dávam zapražené polievky. 😉
staré dobré čierne uhlie + hylak sama som nedávno užívala čierne uhlie a bola som prekvapená aké je chutné a sladké 😉

Enterina nam vzdy zabrali, a aj nutrolin B