Aké sú autistické príznaky u 1,5 ročného dieťatka?
Mamičky ktoré viete ako sa dá spozorovat u 1,5ročného dietata že je autista aké sú príznaky prosím čo najpodrobnejšie aj úplné maličkosti Dakujem
@nada789 Ahoj, práve dnes nám prišli výsledky s Bratislavy,boli sme vo výskumnom centre autismu .
Takže máme strednú mieru.Doporučili nám návštevu logopéda, psychológa a neurológa. Medzitým sme začali cvičiť ABA terapiu je fakt super a Peter robí veľké pokroky.V Bratislave sme dostali aj užasnú knihu kde písali že ak sa pracuje s dieťaťom intenzívne odmala dajú sa príznaky zmierniť a deti s PAS sú schopné vyštudovať vysokú školu takže sa nevzdávame a dúfam že Peťko bude jeden z nich. Ak budeš potrebovať nejakú pomoc, alebo radu, či kontakt veľmi rada pomôžem.
@andrea.petrus zdavim mate pravdu lekari nam to potvrdili avtizmus.je to taske,no neostava nam nic len sa stim zmierit
@irena14 veľmi ma to mrzí...ale aspoň budete vedieť ako s ním pracovať a ako mu vlastne pomôcť...
Ahojte! Keď mala moja malá rok a štvrť, bola som si už nabetón istá, že je autistka... doktorka chcela len čakať acakat, tak som sa vybrala vlastnou cestou...hľadaním, zistovanim a zas len umornym hľadaním čo mám,mozem skúsiť. Medzitym dlhým časom jej diagnostikovali detsky autizmus. sme od účinných diét, cez doplnky, psychológov, neurologov, spec.pedagogov logopedov, terapie...som sa preklikala v dcerkinych 3,5rokoch na www.tomatis-praha.cz a začali sa diať zázraky!!! Toto je oficiálna propaganda!!!! Čo by som dala za to, keby sme sa o tom dozvedeli skôr.
Ponúkam vám skrátený zoznam našich zázrakov:
Vylúčili sme lieky na spanie a zaspanie, keďže spánok bol chaby a v noci buntosila aj 5 hodín (samozrejme,ze cez deň nedostala), za pár dní nám začala prespávať celú noc...aj 9-10hodin!!!
Zmizlo agresívne správanie a sebaposkodzovania!!!
Skludnila sa, krásne chodíme na prechádzky...nemusím ju držať za zapastie, nevrieska po ulici...teraz má v kľude drží sama za ruku a neuteka od nás prec!
Z praktického hľadiska začala pozorovať čo robíme a iniciatívne sa začala Zapájať do cinnosti: upratovať si hračky, odniesť si tanierik na stôl, vyzuť si topánky a uložiť, vyfarbuje obrázky, pije zo slamky!!! Chce šúpať vajíčko, banán, čo jej dám krájať ho...jednoduchá sa prebudila jej vnútorná motivácia vnímať svet!!!začala sa nám pri mnohých činnostiach tešiť (kŕmenie zvierat, mobil, mixovanie,plavanie-konwcne pochopila, tancovať, reagovať na hudbu!!! Konečne máme prvé fotky bez kamennej tváre, plaču...máme foto pre okrasu kde sa smeje!!!! Rehoce sa napr.na tom, keď niečo sama vtipné urobí!!!
AaAAaaaa???
Začala nás stiskat a objimat!!!!!! A keď sme veľmi dobrí, tak dá aj pusu!!!
A to všetko v priebehu iba 3 mesiacov! Prvé zmeny nastali už od 2.dna!
Takže nemôžem nepropagovat, keďže tu, na Slovensku naši odbornici odporučia iba gfcf diétu a aba terapiu...
Takže niečo "nové" zo západu www.tomatis-praha.cz !!!!
Ahojte maminky prosim.vas o pomoc..mam dieta vo veku 2raj 4mesiace....moj syn nerozprava len blaboce kyve hlavou a povie ne a dokaze ukazat papa a vravi aoj to je vsetko...ked bol mensi vravel mama baba tata aem tam nejake slovicko sa mu podsrilo ale zrazu je prec nevravi nic ked mu poviem povedz mama kruti hlavou a mrmci pacia ss mu ligotave krucacie hracky kolesa na autach a hlavne auticka ofmieta kazdych aj rodinnych prislusnikov nikto nemoze ist knemu iba ja neukazuje na danu vec ppzera sa do oci ale slabo mame problemy aj so spravanim vzdy ked ideme ku starym rodicom (do domu kde zil predtym od naroxenia potom.sme sa prestahovali do noveho domu ) zoberiem ho zo sedacky a uz zacne sa hdzat o zem neplacr ale krici o dusu raz chxe ist na kolena potom.sa odtahuje odomna vtrdy sa zlaknem velmi lebo neviem co sa deje ked starka mu donesie cokoladu a pride knemu a pritom vidi svoju oblubenu cokoladu krici stale aodmieta ju po niekolkych minutach sa ukludni v mojom.naruci a zrazu ako vymene dieta od starkej si zoberie cokoladu a uz je vporiadku robil velky cirkus pri kupani aj vtedy len ako ho do vody dam uz zacina krik plac a protom v starim dome sa rad kupal miloval kupanie teraz nie ale.pred nedavnom znova zacal znova mat rad vodu je toho strasne vela boli sme u neurologicky ze ma adhd a prednedavnom zas mame ist na vystrenie na autismus ale sama neviem raz je ako normalne dieta potom pride nejaky zlomok a uz je iny mate niektora zvas take dieta doma ?? Co to moze byt ?? Ja som uz zufala 😞
ono mu aj nastupuje obdobie vzdoru 😀 vtedy stačí úplná somarina (pre nás) a dieťa sa dostáva vývrtky 🙄 ale sú aj take "samonas..racie" 🙂 Píšeš že máte adhd v tom sa nevyznám ale veľa z toho máme aj my a nemáme ani autizmus ani adhd...je to prirodzený vývoj...a ešte ak to máte v spojitosti s niečim iným tak je to ťažšie. Ešte ma napadlo, že môže zle reagovať aj na zmenu...ako píšeš..že ste sa presťahovali
@maruska1170
@vivi ano bolo tazke zvykat si na prostredie ale preco potom ked prideme ku starym rodicom.zaxne robit cirkus ani ho nevyberiem tak je zle uz krici akoby ho bili....a pritom zil tam.od narodenia...ziadne zle sa tam.nestalo nic neprezil zle tak ja neviem a dokonca sa ho nemozu dotykat ani vlastny otec lebo ho chyti amok a je koniec 😖
@maruska1170 myslela som nevyberiem.ho ani zo autosedacku uz je koniec uz je cirkus na svete
@maminuska a ako a kedy ho to preslo? Moj je tiez velky nervak (po tatovi), reve, jaci, hadze sa o zem, bucha si hlavu... a o chvilu je to jedno mile dieta... ako 2rocny vaetko rozprava, pozna malu abecedu, farby po svk aj anglicky, hra sa, tesi a vzapati ked sa mu nieco nepaci, tak koniec...tiez som akurat dnes rozmyslala nad autizmom, lebo ma rad veci v stereotype niektore - ze sam musi zapnut a vypnut svetlo, nie my...nechce sa obliect, nechce vyzliect potom...nwviem uz
Vonku tiez najradaej zdrha, aby vsetko stihol...ale zato v kociku sa vozi rad... inak je stale v pohybe...beha, prenasa hracky, upratuje spinky zo zeme, zameta...a zboznuje auta
@24radoslava Dobry den, mozem sa opytat ako dlho trvala diagnostika a ako stare bolo dietatko? Dakujem
@katka253111 ja si myslim že to je uplne v pohode.Moja mala ma tiež dva roky, sice vsetko nerozprava,ale je nervak a s obliekanim to iste.A teraz maju obdobie ja sam,takže aj tie vypinace je to v pohode.Nalady ma ako april, kedze sa narodila 1.4.tak si z toho trosku robime aj srandu,lebo raz u nej prsi a potom svieti slnko.A teraz asi mesiac je naozaj strasna, všetko je u nej nie nie, vela krat musim zatinat zuby.
Ahojte. Nemate niekto pozicat alebo predat tieto knihy? Strategie a metody výuky dětí s autismem a dalšími vývojovými poruchami (Příručka pro učitele i rodiče) CZ
Eric Schopler, Robert J. Reichler a MargareLansing a Příběhy dětí s autismem CZ
Eric Schopler · napiste mi prosim do spravy, dakujem
@elkama odporúčam skupiny na FB, mamičky si navzajom veľmi pomáhajú
@kristina22 mam 3ročneho syna ktory trpi detskym autizmom a prve zvlaštnosti začali už okolo 13mesiaca,každe dieťa ma ine prejavy a vela krat su take iste ako u zdravych deti vela z nich trva len chvilu a poto sa kažu zas ine,stereotipne hranie iked sa vie dosť dlho hrat s nejakou hračkou vedčinou je to monotona hra bez fantazie,chodenie po špičkach ked to ma potrebu robiť viac krat za den,čitanie obrazkovej knižky vela deti si ukazuje na obrazky inou rukou ako tou svojou,vela deti nevie zakyvať dať papa ked skor tu ruku točia dookola,nereaguju dosť často na meno ako keby nepočuli,hovoria o sebe v tretej osobe,celkovo ako keby mali oneskorenejši vyvin v porovnani s inimi detmi,lahko sa učia anglicky je to pre nich jednoduche.Mohla by som pokračovať ale ako som povedala je toho dosť zaleži aj aky druh autizmu to je a aky stupen poškodenia ak budete mat aj nadalej pochybnosti v bratislave je centrum ANDREAS robia tam diagnostiku stoji to 150eu su to 3stretnutia s rôznimy odbornikmi a hned budeš vedieť na čom si.Čakaci doba je tam 6mesiacou ak sa niečo potvrdi poradia ti kam do školky a maš narok na 5hodin s odbornikom ktory ti poradi ako doba pracovať s dieťaťom.
dotaznik som našla v knihe o autizme neviem ako sa volala šla som do martinusu vypytala si od predavača všetky knihy na tuto temu objednala si kavu a listovala a čitala čo to šlo dve som si aj kupila ale pomerne rychlo som chytila taky zakladni prehlad stačili dve 3hodinove sedenia,tych knih mi ponukli asi 5 takže sa to da vyhrabať.A ak mysliš dotaznik ako prihlašku do Anderasu tak to si vyhladaj v googly tam maju celu stranku s popisom aj dyagnoz aj terapii aj prihlasovaci dotaznik,ak ste z bratislavi je možnosti viac ale je to na dlhe pisanie.
@ub ahoj. Tvoje krstnatko si opisiala presne tak ako sa sprava moj syn. Chcela som sa opytat ako je na tom teraz a ci to jeho rodicia dako riesili. Dakujem
@ub to som rada ze robi pokroky..Drzim palce! Aj sa naucil rozpravat? Tiez cakam ze to bude makacka.
@24radoslava dobrý deň, viete mi povedať ako ste na tom dnes, prosím? Opísali ste správanie mojego syna.
@natlew94 Dobrý deň.teraz sme na Tom tak že chodíme do prvého ročníka na špeciálnu školu pre autistov ,ide nám čítanie a písanie čomu sa čudujem a predpokladala som že nám pôjde počítanie , ktoré petkovi nejde. Začiatky boli ťažké objavilo sa agresívne správaní ktoré teraz ustúpilo , stále pokračuje a napreduje tešíme sa s každého pokroku a v septembri sa chystáme na delfinoterapiu