Aké sú prejavy autizmu u malých detí?
Ahojte tie co mate skusenost a viete porovnat ake mali priznaky vase deticky ked boli male ? Cca od 1 roka dakujem
Neukazoval nam hracky, hral sa sam , nepozeral na nas pri hre, nevyhldaval pohladom , nezaujimali ho ine deti, zvierata atd
@katka533 a to v akom veku?
@really8 😡ak nemas nic k tejto teme nevyjadruj sa prosim … ci pozeraj ake su temy aby si si mohla rypnut???
To ci sa vyjadrim alebo nie autorka bohuzial nemozes ovplyvnit.
Slabý očný kontakt, nezdieľal pozornosť, slabšie reagoval na meno, slabšie porozumenie
je tu skupina autizmus skus prečítať je tam vela prispevkov so znakmi
Ak nieco nesedi, tak chod na vcasnu intervenciu, do 3 rokov je vsetko take, ze moze a nemusi byt. Dieta moze vsetko skokom dohnat. Cize za mna jedine nech to vidi odbornik. Ja mam kopec znamych, co maju autistov a ak tych s MR a do tych 2,5 roka nevideli vela ani odbornici. Od 2,5 idu deti rychlo dopredu vo viac oblastiach tam to zacne viac vyskakovat tie nedostatky, abnormality. Ale bez odbornika by som znaky autizmu nehladala. Napr som mala deti, kde bol odhaleny v 3 rokoch problem so sluchom, prejavy velmi identicke s autizmom. Ked zacali normalne pocut, tak sa tie prvky postupne vytratili
@pininka1 ďakujem krasne za pochopenie … ano nekazem diagnostikovat pytam sa na vcasne priznaky
V roku a stale behal hore dole a nerwagoval na meno, na zavolanie sa neotacal. Nezaujalo ho, ked sme nieco robili ako rodina, nejaku zabavu
@katka533 ďakujem nasa ma sice rok ale este nechodi a ani sa nestavia len stornozkuje
Maminky, radim Vám keď sa Vám niečo nezdá, bežte za odborníkmi, resp. Minimálne sa zapíšte do poradovnika (lebo cakacky na všetko sú nekonecne), radšej pre istotu ako potom neskoro zháňať, keď už je jasný problém. Aj v 1. Roku viete zájsť k logopedovi ci psychológovi, ktorý vám napovie co si všímať co stimulovať (aj keby to malo byt len preventivne). Hľadat týchto odborníkov s nehovoriacim nekomunikujucim dieťaťom v 3-4 rokoch je veľmi neskoro.
To nema s autizmom nic, skor tie dalsie priznaky

Jeeeej dalsia hladacka chyb na vlastnom dietati. Zije sa ti takto dobre?