Aké sú príznaky tohtoročných kiahní u detí?
Máte niekto decká chore? Ako to zvladaju? Maju vysoké teploty? Vela pupačikov?
Tie minuloročné na jar boli nejaké zmutované a zevraj riadny masaker
Môj 2,5 rocny mal pred pár týždňami . Mal presne 7 bodiek na tele a 1 deň zvýšenú teplotu. 10 ročný, od ktorého to dostal mal okolo 150 pupacikov a teplotu vôbec. Každý moze na rovnaký vírus reagovať inak.
kiahne sú kiahne. Ked zmutuje vírus, už to bude celkom iná choroba.
Vírus je to vždy rovnaký, ide len o to ako si s tým poradí konkrétne telo - konkrétny imunitný systém..
Mali sme pred rokom totálne vyhadzana kúpali sme v hypermangane a pekne sa jej to behom týždňa zasusilo a potom odkladali chrasty ....chytil to od nej muž ale ten mal týždeň v kuse horúčky okolo 40 po týždni sme to vzdali zavolali záchranku pichli mu dačo a na ďalší deň bolo bez horúčky
v januari obaja - dvojrocny 11ks ani o nich nevedel, starsi asi 200ks ale bez teplot, ani sa moc neskrabal … takze asi v pohode su tento rok 🙃
@dzejsik no u nás to v pohode vôbec nebolo. Syn (5,5) bol celý osypaný, pri 500 som prestala počítať, a to ešte neboli zarátané ruky, nohy. O dva týždne sa vyhádzal manžel, muchotrávka č.2 s neskutočnou bolesťou hlavy, dostal antivirotiká. Nakoniec sa vyhádzala aj dcéra (16), ktorá ich mala už druhýkrát. Kolegyňa skončila s dcérkou (6) v nemocnici.
Teraz vo februari prvy pupak a potom teplota do 38 cca 3 dni, ked teplota presla tak dalsich par pupakov, dokopy asi 10 a niektore ani nepresli do vodnateho stadia, nic ho nesvrbelo takze sme boli doma s dietatom bez akychkolvek priznakov 2 tyzdne
Malá ich mala minulý rok, a v pohode bez teploty, ani veľmi vyhádzaná nebola
Syn mal minuly rok v maji vyrazok mal do 50 teplotu uz nepamatam ale asi nie. Prvy den unava boleli ho chvilu nozky a brusko. Asi 2 noci sa budil ze ho svrbi. Davala som mu fenistil 3x denne natierala tea tree olejom a kupala som ho v hypermangane. Jeden den nejedol plakal ze ho boli pusa mal aj v ustach. Cez den aj vela spal asi z fenistilu a z nudy. Neter nakazena od neho trochu horsi priebeh ale len v pocte pupakov mala ich o dost viac hlavne na tvaricke a aj viac naliate ich mala. Takze nejake zmutovane kiahne su podla mna blbost zalezi od organizmu ako sa s tym vysporiada.
Mali sme pred rokom a úplne v pohode, teploty žiadne, syn trochu viac vyhadzany, dcéra 10pupakov

Pripnem sa, syn je prvák, ešte nemal, myslím ze tento rok nás to neminie.