icon

Aké sú príznaky tohtoročných kiahní u detí?

1. mar 2024

Máte niekto decká chore? Ako to zvladaju? Maju vysoké teploty? Vela pupačikov?
Tie minuloročné na jar boli nejaké zmutované a zevraj riadny masaker

tehotna40
1. mar 2024

Pripnem sa, syn je prvák, ešte nemal, myslím ze tento rok nás to neminie.

jaga18
1. mar 2024

Môj 2,5 rocny mal pred pár týždňami . Mal presne 7 bodiek na tele a 1 deň zvýšenú teplotu. 10 ročný, od ktorého to dostal mal okolo 150 pupacikov a teplotu vôbec. Každý moze na rovnaký vírus reagovať inak.

kataina
1. mar 2024

kiahne sú kiahne. Ked zmutuje vírus, už to bude celkom iná choroba.

jana_eyre_2
1. mar 2024

Vírus je to vždy rovnaký, ide len o to ako si s tým poradí konkrétne telo - konkrétny imunitný systém..

bucko555
1. mar 2024

Mali sme pred rokom totálne vyhadzana kúpali sme v hypermangane a pekne sa jej to behom týždňa zasusilo a potom odkladali chrasty ....chytil to od nej muž ale ten mal týždeň v kuse horúčky okolo 40 po týždni sme to vzdali zavolali záchranku pichli mu dačo a na ďalší deň bolo bez horúčky

dzejsik
1. mar 2024

v januari obaja - dvojrocny 11ks ani o nich nevedel, starsi asi 200ks ale bez teplot, ani sa moc neskrabal … takze asi v pohode su tento rok 🙃

nikaeli
1. mar 2024

@dzejsik no u nás to v pohode vôbec nebolo. Syn (5,5) bol celý osypaný, pri 500 som prestala počítať, a to ešte neboli zarátané ruky, nohy. O dva týždne sa vyhádzal manžel, muchotrávka č.2 s neskutočnou bolesťou hlavy, dostal antivirotiká. Nakoniec sa vyhádzala aj dcéra (16), ktorá ich mala už druhýkrát. Kolegyňa skončila s dcérkou (6) v nemocnici.

stormie
1. mar 2024

Teraz vo februari prvy pupak a potom teplota do 38 cca 3 dni, ked teplota presla tak dalsich par pupakov, dokopy asi 10 a niektore ani nepresli do vodnateho stadia, nic ho nesvrbelo takze sme boli doma s dietatom bez akychkolvek priznakov 2 tyzdne

janulik2008
2. mar 2024

Malá ich mala minulý rok, a v pohode bez teploty, ani veľmi vyhádzaná nebola

81anina
2. mar 2024

Syn mal minuly rok v maji vyrazok mal do 50 teplotu uz nepamatam ale asi nie. Prvy den unava boleli ho chvilu nozky a brusko. Asi 2 noci sa budil ze ho svrbi. Davala som mu fenistil 3x denne natierala tea tree olejom a kupala som ho v hypermangane. Jeden den nejedol plakal ze ho boli pusa mal aj v ustach. Cez den aj vela spal asi z fenistilu a z nudy. Neter nakazena od neho trochu horsi priebeh ale len v pocte pupakov mala ich o dost viac hlavne na tvaricke a aj viac naliate ich mala. Takze nejake zmutovane kiahne su podla mna blbost zalezi od organizmu ako sa s tym vysporiada.

nikha2809
2. mar 2024

Mali sme pred rokom a úplne v pohode, teploty žiadne, syn trochu viac vyhadzany, dcéra 10pupakov