icon

Aké vitamíny dať pred nástupom do škôlky?

13. jún 2025

Ahojte
Co ste davali?
Berieme Devit, vit C, probiotika, equazen, dobralo doeta glukanek, nehake odpoeucania na ine imunoglukany/betaglukany?
Prosim rady typu zdrava strava, pobyt vonku, slnko atd viem
Dakujem

Strana
z2
kulumulu123
13. jún 2025

Tak keď vieš čo potrebuješ radiť? Myslíš ze ta chémia je lepšia ako vyvážená strava??

autor
13. jún 2025
@kulumulu123

Tak keď vieš čo potrebuješ radiť? Myslíš ze ta chémia je lepšia ako vyvážená strava??

@kulumulu123 dakujem aj za tento tvoj bezvyznamny komentar
Krasny den

slniecko66
13. jún 2025

Dieta si podla mna musi vybudovať imunitu. Ja som skúšala takmer všetko a nic nepomohlo. Zbytočne vyhodené peniaze. Niekto si tym musia žiaľ prejsť.. vekom sa všetko zlepší.

ika02
13. jún 2025

Ahoj, tiež mám skúsenosť, že nič nepomohlo. Prvý rok v škôlke bol syn chorý každý mesiac 2-krát.

kristinka92
13. jún 2025

Ja myslím že nič zázračne nepomôže keď v triede všetci soplili kychali :/ Ja som davala C,D, multivitamíny, imunoglukan a každý druhý tyzden sme boli všetci chorí, ak nie aj menej ako každý tyzden..

luteam
13. jún 2025

Nic nepomohlo a to smr vyskusali vseliake pripravky aj tak bol chory kazdu chvilu

nevenka
13. jún 2025
@kulumulu123

@kulumulu123 aka chemia, prosim Ta? Vyvazenou stravou ani nahodou nebudes mat napriklad dostatok D vitaminu, hlavne, ak dieta neopekas na slnku a keby aj si opekala, tak v oktobri uz bude mat hladinu tak nizku, ze nepostacuje na spravne fungovanie imunity.
@autorka ono ja to riesim za pochodu. Nasi uzivaju takmer celorocne D vitamin, rybi olej, C vitamin, najlepsie lipozomalny. Ked u na nich ide choroba, davkujem lactoferrin a zvysene davky C vitaminu. Betaglukan dako nefungoval u nas, davala som isteho casu aj Draci sirup, je tam vytazok aj z inych medicinalnych hub. Coriolus v case choroby, Reishi.
Ono tymi chorobami si tak ci tak prejde, mojim cielom je, aby neboli na ATB viac nez je nutne, zatial starsi mali ATB tak raz za 2 roky a tretie dieta, to je v kolektive rok, tak mal teraz vo februari ATB. Ale on bol od starsich skusany kadecim viac nez dost 😅. Ale takmer stale ma nejaky sopel aj tak.

kulumulu123
13. jún 2025
@nevenka

@kulumulu123 aka chemia, prosim Ta? Vyvazenou stravou ani nahodou nebudes mat napriklad dostatok D vitaminu, hlavne, ak dieta neopekas na slnku a keby aj si opekala, tak v oktobri uz bude mat hladinu tak nizku, ze nepostacuje na spravne fungovanie imunity.
@autorka ono ja to riesim za pochodu. Nasi uzivaju takmer celorocne D vitamin, rybi olej, C vitamin, najlepsie lipozomalny. Ked u na nich ide choroba, davkujem lactoferrin a zvysene davky C vitaminu. Betaglukan dako nefungoval u nas, davala som isteho casu aj Draci sirup, je tam vytazok aj z inych medicinalnych hub. Coriolus v case choroby, Reishi.
Ono tymi chorobami si tak ci tak prejde, mojim cielom je, aby neboli na ATB viac nez je nutne, zatial starsi mali ATB tak raz za 2 roky a tretie dieta, to je v kolektive rok, tak mal teraz vo februari ATB. Ale on bol od starsich skusany kadecim viac nez dost 😅. Ale takmer stale ma nejaky sopel aj tak.

@nevenka, 🙈🙈🙈

patta89
13. jún 2025

Nedavala som nic a bol velmi malo chory 😉

kavasmliekom
13. jún 2025

Dávaš dosť. Ešte nevieš ako bude reagovať, možno nebude potrebovať nič a možno ani nič nepomôže.
A napíšem to tak, ako mne včera učiteľka v škôlke povedala, že sa môžem snažiť ako chcem, dopovať liekmi, vitamínmi, keď sa nájdu rodičia, čo ráno dajú decku paralen a rýchlo vysmrkajú nos pred vstupom do škôlky aby na no nič nebolo poznať a potom už aj keď zavolajú rodičom, už je najazdené ďalšie a ďalšie a koľkokrát aj učitelia.

janinah
13. jún 2025

Farmabiznis ma z teba radost..
Pokial sa bavime o inak zdravom dietati,tak to slnko,voda,vzduch,behanie po
vonku,spanok ,ovocie bohato stacia..ti pise zdravotnik a trojmama.

matkahelka
13. jún 2025

Aj moj komentar bude pre teba bezvyznamny, ale funguje prave ten pobyt vonku za kazdeho pocasia, otuzovanie, zdrava strava, dostatok spanku. a prave tie matky, kt. pchaju do deti krizom-krazom vsetko dostupne na trhu sa potom nervuju, ze im dieta ide zo sopla do sopla a z kasla do kasla a je viac doma ako v skolke. moje dieta okrem D od oktobra do aprila neberie zhola nic a od septembra je v skolke a bolo chore 2, opakujem 2 krat a aj to boli choroby vyliecene doma bez navstevy pediatricky. a tiez mame v skolke matky, co na detoch robia pokusy s kazdym vitanimom dostupnym na trhu a deti vydrzia v skolke 3 dni a potom su 2 tyz off a takto dookola.

yanni
13. jún 2025

Nikdy sme nic okrem vit D nedavali. A nikdy neboli chore.ci uz v skolke alebo aj teraz v skole. Najmladsie dve, takmer 10 a 6 rokov, Este nikdy nemali Ani len ATB.

autor
13. jún 2025
@slniecko66

Dieta si podla mna musi vybudovať imunitu. Ja som skúšala takmer všetko a nic nepomohlo. Zbytočne vyhodené peniaze. Niekto si tym musia žiaľ prejsť.. vekom sa všetko zlepší.

@slniecko66 vdaka, aj keby to malo pomoct len malo vzdy lepsie ako nic
S budovanim imunity suhlasim

autor
13. jún 2025
@patta89

Nedavala som nic a bol velmi malo chory 😉

@patta89 mali ste stastie

autor
13. jún 2025
@janinah

Farmabiznis ma z teba radost..
Pokial sa bavime o inak zdravom dietati,tak to slnko,voda,vzduch,behanie po
vonku,spanok ,ovocie bohato stacia..ti pise zdravotnik a trojmama.

@janinah vdaka
Som slobodna matka takze kazdy den bez choroby sa u mna pocita ak chcem z niecoho zit

autor
13. jún 2025
@yanni

Nikdy sme nic okrem vit D nedavali. A nikdy neboli chore.ci uz v skolke alebo aj teraz v skole. Najmladsie dve, takmer 10 a 6 rokov, Este nikdy nemali Ani len ATB.

@yanni mala si stastie
Ja som mala dieta opakovane chore opakovane na atb

autor
13. jún 2025
@matkahelka

Aj moj komentar bude pre teba bezvyznamny, ale funguje prave ten pobyt vonku za kazdeho pocasia, otuzovanie, zdrava strava, dostatok spanku. a prave tie matky, kt. pchaju do deti krizom-krazom vsetko dostupne na trhu sa potom nervuju, ze im dieta ide zo sopla do sopla a z kasla do kasla a je viac doma ako v skolke. moje dieta okrem D od oktobra do aprila neberie zhola nic a od septembra je v skolke a bolo chore 2, opakujem 2 krat a aj to boli choroby vyliecene doma bez navstevy pediatricky. a tiez mame v skolke matky, co na detoch robia pokusy s kazdym vitanimom dostupnym na trhu a deti vydrzia v skolke 3 dni a potom su 2 tyz off a takto dookola.

@matkahelka moje dieta je kazdy den vonku ci snezi ci prsi dokonca je viac vonku ako vo nutri
Zje vsetko, mame vsetko domace od zeleniny ovocia sz po maso, mliecne vyrobky atd a napriek tomu bolo opakovane chore a opakovane na atb
Som slobodna matka a kazdy den navyse co bude v skolke sa mi pocita aby sme mali z coho zit
Preto som sa pytala na vitaminy a ani jedna mi tu nedala nic len ma zdrbala pod ciernu zem , hanbite sa vsetky aj ta vyssie spomenuta zdravotnicka

autor
13. jún 2025

Ze farmabiznis bude mat radost.. neuveritelne toto
Clovek keby vam otvoril doma skrinky tak ho zasypu volnopredajne lieky a vitaminy
Idealne matky

slniecko66
13. jún 2025

Chapem tiež som to tak mala.. kupovala som vyse 2 rokov, skúšala. A žiaden výsledok. Chorá kazdy mesiac.
Potom som jej uz nedala nic a zázrakom choroby prešli. Deti okolo nej choré a ona zdravá..
Ale ja to chápem bola som zúfalá, chodila do prace stále stresy ze zas OCR. Ze ma prepustia..

slniecko66
13. jún 2025

A to mi pred školkou nebola vôbec chorá. Žiadne ATB nebrala. Potom len kašeľ a dýchacie problémy. Výplaty som mávala mizerne..

yanni
13. jún 2025

To nie je statiert. To su asi Geny a nas zivotny styl. Mame 5 deti a u vsetkych to tak bolo.

yanni
13. jún 2025

Tak ked nemas peniaze nazvys, naco to vsetky kupujes. Jasne, ze to nepomoze. Ja mam taky Pocit, ze sa to an SK Dost prehana. My zijeme v zahranici, deti chodili do skolky a skoly v dvoch roznych (aj Klimou) krajinach a nikde takto Decka nenapchavaju vselijakymi hlupostami. Vit D sa odporuca Vsade, to berieme aj My, Ale to je vsetko. Uvidis co Bude. Bud Ma Dieta dobru Immunitu, ktoru si Este Lepsie za tie roky budovala, alebo Bude jednoducho chore.

sweetdreams1
13. jún 2025

Nám pomohlo až očkovanie proti chrípke, dovtedy katastrofa.

matkahelka
13. jún 2025

Preco sa nafukujes? opytaj sa pediatricky svojho dieta, ake zazracne vitaminy ti odporuci. pediatricka mojich deti ma 40 rocnu prax a pri otazke, ake vitaminy davat dietatu na podporu imunity v skolke by ta vysmiala. take vitaminy totiz este nevymysleli.

autor
13. jún 2025
@matkahelka

Preco sa nafukujes? opytaj sa pediatricky svojho dieta, ake zazracne vitaminy ti odporuci. pediatricka mojich deti ma 40 rocnu prax a pri otazke, ake vitaminy davat dietatu na podporu imunity v skolke by ta vysmiala. take vitaminy totiz este nevymysleli.

@matkahelka ano aj nasa pediatricka ma 37rocnu prax
Dostala som odporucanie- predstav si
Ale chcem aj rady mamiciek

jablkovastrudla
13. jún 2025

Synovi som davala iba vitamin D celorocne ( sme v Irsku takze na slnko sa nemozeme spoliehat) a ked zacal byt soplavy, tak vitamin C.teraz chodi uz druhy rok do skoly a mimo planovanej operacie ucha a kontrole po, nebol chory, klopem po dreve 🙏🏼

autor
13. jún 2025

Prosim niekto so skusenostami?
Tie co mate viac deti zdrave ako chore super mate stastie ale to mi nepomoze

biglovemom
13. jún 2025

Ziadne .Vyhodene peniaze .

Ako vies isto ,imunita sa buduje .

Cim je dieta starsie tym bude menej chore .
Je to proste Tak a ziadny Vitamin ti nepomoze , prebytkom narobis viac skody.

Kvalitny spanok, vela medzi ludmi byt ale i vela na vzduchu,neprehanat s hygienou .

autor
13. jún 2025

Poprosim naozaj niekto so skusenostami? Lebo mi tu netvrdte ze ste nikdy nic detom nedavali
PROSIM
NAOZAJ NERADIT CERSTVY VZDUCH ZDRSVE POTRAVINY ATD ATD VIEM!

Strana
z2