Aké vyrážky má môj syn?

2. nov 2021

Objavujú sa mu striedavo asi pol roka, raz sú uplne bledé a je ich máličko, inokedy sú tmavšie a veľa. Momentálne ich má skoro po celých nohách aj rukách. Nemá žiadne alergie ani zdravotné problémy, má 4 roky. Vyše týždňa má diétu a nič mliečne. Obvodná povedala, že nevie čo to má. Kožnej sme objednaní o 3 týždne. Inak ho to nijako neobmedzuje, nepáli, nesvrbi, nie je to suché len na dotyk to jemne akoby vystupovalo nad kožu. Periem v detskom prášku, domáce zvieratá nemáme. Vôbec si to neviem s ničím spojiť počas čoho sa mu to objavuje a mizne a to sledujem už asi 3 mesiace. Fotky sú také všelijaké, trepal sa, nechce sa fotiť 🙄

qwer2019
2. nov 2021

Kúpte si Holtov krém. Dcérka na tom je momentálne podobne a je skvelý

janka_266
2. nov 2021

Nie je to ta kuracia koža? pozrite, či sa to nepodobá.

lilke
2. nov 2021

Nevidím jasne, ale podobá sa mi to na dcerin problém, aj podľa popisu. Keď sme za koziarkou prišli, hneď, že takú pokožku majú celiatici. A áno, mala relatívne čerstvo diagnostikovanu celiakiu (po kovide), až potom sa jej toto objavilo na pokožke, koziarka o celiakii ani netušila.

autor
2. nov 2021

@janka_266 kuracia koža sa objavuje a stráca a mení farbu, máte s tým skúsenosti? Mohlo by to byť aj ono podľa obrázkov.

autor
2. nov 2021

@lilke aj to ma napadlo, skúsim mu vysadiť na čas lepok.

kacena4
2. nov 2021

moja ma HIT a ak porusi dietu vyzera to takto, alergolog vam vie spravit testy aj na tu celiakiu aj alergie na potraviny

autor
2. nov 2021

@kacena4 na tie testy nás asi musí poslať pediater, či? Lebo naša sa tvári, že je to OK a nič sa nedeje. Keď jej poviem, že chcem s ním ísť na testy, pochybujem že bude súhlasiť. A mala ešte dcéra ine problémy?

andreatytler
3. nov 2021

Podla opisu to je podla mna kuracia koza. Nas syn to ma a v zime sa to zhorsuje. Precitaj si clanok od koznej lekarky co tu je.
https://www.modrykonik.sk/blog/dextella14/article/pre-vsetkych-s-kuracou-kozou-pjcfrk/

lilke
3. nov 2021

Vysadenie lepku asi nepomôže, dcére sa to zjavilo, až keď mala celiakiu a bola už zo 2 mesiace na bezlepkovej diéte, predtým nemala. Má to necelý rok, v lete je to lepšie, v zime pod oblečením horšie.

janka_266
3. nov 2021

Mám to na rukách a trochu na nohách, v lete to takmer nevidno, v zime ne to viditeľnejšie. Tiež som čítala, že to môže byt spôsobené intoleranciou na lepok, aké to neviem potvrdiť, keďže sa ho nechystám prestať jesť. Hydratovanie cez zimu a v lete pobyt na slnku tomu pomáha.

autor
3. nov 2021

@andreatytler podľa tohto článku a fotiek sa to najviac podobá na husiu kožu, snáď to bude len to