Aké vyrážky má môj syn?
Objavujú sa mu striedavo asi pol roka, raz sú uplne bledé a je ich máličko, inokedy sú tmavšie a veľa. Momentálne ich má skoro po celých nohách aj rukách. Nemá žiadne alergie ani zdravotné problémy, má 4 roky. Vyše týždňa má diétu a nič mliečne. Obvodná povedala, že nevie čo to má. Kožnej sme objednaní o 3 týždne. Inak ho to nijako neobmedzuje, nepáli, nesvrbi, nie je to suché len na dotyk to jemne akoby vystupovalo nad kožu. Periem v detskom prášku, domáce zvieratá nemáme. Vôbec si to neviem s ničím spojiť počas čoho sa mu to objavuje a mizne a to sledujem už asi 3 mesiace. Fotky sú také všelijaké, trepal sa, nechce sa fotiť 🙄
Nevidím jasne, ale podobá sa mi to na dcerin problém, aj podľa popisu. Keď sme za koziarkou prišli, hneď, že takú pokožku majú celiatici. A áno, mala relatívne čerstvo diagnostikovanu celiakiu (po kovide), až potom sa jej toto objavilo na pokožke, koziarka o celiakii ani netušila.
@janka_266 kuracia koža sa objavuje a stráca a mení farbu, máte s tým skúsenosti? Mohlo by to byť aj ono podľa obrázkov.
moja ma HIT a ak porusi dietu vyzera to takto, alergolog vam vie spravit testy aj na tu celiakiu aj alergie na potraviny
@kacena4 na tie testy nás asi musí poslať pediater, či? Lebo naša sa tvári, že je to OK a nič sa nedeje. Keď jej poviem, že chcem s ním ísť na testy, pochybujem že bude súhlasiť. A mala ešte dcéra ine problémy?
Podla opisu to je podla mna kuracia koza. Nas syn to ma a v zime sa to zhorsuje. Precitaj si clanok od koznej lekarky co tu je.
https://www.modrykonik.sk/blog/dextella14/article/pre-vsetkych-s-kuracou-kozou-pjcfrk/
Vysadenie lepku asi nepomôže, dcére sa to zjavilo, až keď mala celiakiu a bola už zo 2 mesiace na bezlepkovej diéte, predtým nemala. Má to necelý rok, v lete je to lepšie, v zime pod oblečením horšie.
Mám to na rukách a trochu na nohách, v lete to takmer nevidno, v zime ne to viditeľnejšie. Tiež som čítala, že to môže byt spôsobené intoleranciou na lepok, aké to neviem potvrdiť, keďže sa ho nechystám prestať jesť. Hydratovanie cez zimu a v lete pobyt na slnku tomu pomáha.
@andreatytler podľa tohto článku a fotiek sa to najviac podobá na husiu kožu, snáď to bude len to

Kúpte si Holtov krém. Dcérka na tom je momentálne podobne a je skvelý