icon

Aké vyšetrenia žiadať?

siska1313
12. máj 2018

Dobrý večer, maminky. Idem si k vám po radu. Mám dve detičky. Ohľadom staršej 4ročnej dcérky sa chcem poradiť. Je to úžasné, šikovné a múdre dievčatko, nonstop v pohybe. Stále behá, spieva, proste vrtula. Aj v škôlke ju tak poznajú. Momentálne je zrejme chorá, síce nemá ani soplik, ani kašeľ, proste nič, len od piatku obeda teploty. Dnes až 40tky. Ale o inom som chcela. V poslednom čase, cca 2 mesiace, býva často unavená, veľa spí. Dokonca sa sama pýta spať, čo nikdy nerobila. V pondelok s ňou ideme k detskej lekárke. Chcem, aby jej zobrala krv. A čo ďalej? Čo jej mám dať skontrolovať, aké vyšetrenia pýtať? Podľa mňa takáto pre ňu netypická únava môže byť prejav nejakej vážnej choroby. Nechcem panikarit, ale už všeličo mi behá po rozume. Poraďte, čo u lekárky žiadať? Ďakujem za všetky odpovede.

vulka
12. máj 2018

Cukrovka

siska1313
autor
12. máj 2018

@vulka fuuuuuha, skoro som odpadla. Myslis?

janickacrazy
12. máj 2018

@siska1313 može to byť čokoľvek, možno len nedostatok železa, možno cukrovka, možno niečo iné, každopádne ked jej dáte urobiť krvný obraz, vyšetriť moč tak uvidíte, či sa niečo ukáže

vulka
12. máj 2018

@siska1313 Och nechcela som strašiť. Myslela som, že sa Ti hneď ozve aspoň 10 mamičiek s 10-timi rôznymi diagnózami. Spolu s únavou je pre cukrovku typické veľmi časté močenie a chudnutie, acetónový dych.

siska1313
autor
12. máj 2018

@janickacrazy čiže krv a moč. Netreba žiadať nič špeciálne?

siska1313
autor
12. máj 2018

@vulka dcérka je drobná a chuducka, dúfam, že ešte neschudne, lebo by už bola priesvitna. Ale acetonovy dych podľa mňa nemá. Na druhej strane, v rodine máme cukrovku. Mame ju zistili asi v 60tke.

ibrunova
12. máj 2018

Môj syn takto bol a zistili mu boreliózu.
@siska1313

seahorse27
12. máj 2018

Moze to byt cokolvek. Lekarka by jej mala urcite zobrat krv na krvny obraz a najcastejsie infekcie, ktore sa takto prejavuju. Potom podla vysledkov by vas mala odporucit do odbornej ambulancie (ak to nebude vediet poriesit sama). Moze to byt kludne anemia (nedostatok zeleza), ale aj cokolvek ine. Podla mna ma mala dost vazne priznaky na to, aby dr. vedela, na co sa ma zamerat a co ma dat z tej krvi vysetrit.

siska1313
autor
12. máj 2018

@ibrunova našli ste mu kliesta?

siska1313
autor
12. máj 2018

@seahorse27 ďakujem za odpoveď❤

jeennyv
12. máj 2018

@siska1313 za mna trvsj na vysetreniach, ale cukrovku nespominaj ..v 60tke to je skor tzv.starecka cukrovka, to ma aj moj dedko co v zivote s cukromnemal problemy...zbytocne lekarom “nenahravaj” mnoho je takych co sa chyti niecoho co je dedicne..

ibrunova
13. máj 2018

@siska1313 nenašli sme kliešťa ale borelióza bola pozitívna, vraj to môže byť aj z nejakej muchy.

siska1313
autor
13. máj 2018

@jeennyv ďakujem💙

siska1313
autor
13. máj 2018

@ibrunova ďakujem💚

wieruska1
13. máj 2018

U nas to boli rastove teploty, unava, bolesti az take ze dcera kricala. Pomohli konske davky magnezia, nurofen a cas.