icon

Aké zdravotné problémy ste riešili do troch rokov dieťaťa?

14. sep 2023

Ahojte, jsem čerstvou maminkou 3 měsíční dcerky a už jsme řešili vedle bolestí bříška i různé barvy stolice, večerní “nespavost”, teplotu, rýmu a z ní kašel, taky nějaké vyrážky po těle (asi potničky?) a aktuálně si myslím, že se jí vážou zuby, protože má nějaké nateklé dásně a stále si strká ruce do pusinky a moc slintá… A tak si kladu otázku, co všechno nás ještě čeká, než nastoupí do školky? Jaké zdravotní problémy a nemoci jste do 3 let u dětí řešili vy, prosím?

Strana
z2
wella47
14. sep 2023

Kým nechodili do kolektívu,boli relatívne zdraví.Dcére prvých 11 mesiacov nebolo vôbec nič,ani teplota.Syn mal soplík ako 2-mesačný (zimné dieťa).Dcéra mala ako 2-ročná 6.chorobu....Ale kolotoč chorôb prišiel až s nástupom do kolektívu.😐

zenulkaaa
14. sep 2023

Okrem rozrazeneho cela a zlomenej klucnej kosti nic vazne.
Nemal ziadne extra choroby, ak neratam soplik, kaslik.. obcas zapalene usko.

zuzuliennka1
14. sep 2023

“len” autizmus, od jeho 2 rokov.
inak ziadne sople, anginy, piate, sieste a neviemake choroby, nic, proste nic, ani nastupom do skolky sa to nezmenilo, ale autizmus ostava

charliee1980
14. sep 2023

Ty brdo, to je otazka 🙄 No budes mozno riesit kadeco 🙄 A mozno nic.
U starsieho to boli koliky, angíny, febrilne kŕče, laringitidy, ecoli, vracanie, porucha reci, autizmus- neurológ, psychológ, ORL, psychiater. Operácia nosnej mandle, operácia krčných mandiel.
U mladsieho zápaly priedušiek, ileus, na ktory skoro zomrel, laryngitidy, ploche nohy.

rachel978
15. sep 2023

U jedneho najvaznejsie co som riesila bol akútny zapal pankreasu.
U druhého ekzemy a operaciu nosnej a krcnej mandle.

sono2
15. sep 2023

Ťažko povedať. Moja staršia nič.
Prvá rýma po roku ale potom dosť často ináč nič zvláštne. Mávala laryngitidu ináč fakt nič.
Mladšia asi v 3 mesiacoch nádchu potom nič fakt dlho nádcha skoro žiadna neskôr asi v 3 rokoch kašeľ 3 krát za sebou uši aj s atb raz bronchitída má 4,5 roka ináč pohoda zo škôlky/školy nenosia choroby.
Ale aj my rodičia sme relatívne bez chorôb celoročne
Deti sú veľa vonku celé leto kúpalisko dvakrát more

magimi
15. sep 2023

To, co popisujes nie su problemy....su to bezne veci, co sa malym detom stavaju 🙂

jeanne14
15. sep 2023

Do 3r len sople, 2x do roka laryngitidu. “Sranda” začala keď nastúpil do škôlky, to boli hnačky, grcanie, kadejaké vírusy, siedma choroba, angína, atď atď ..

gabika20
15. sep 2023

U staršej dcéry do troch rokov skoro nič, teraz má 13 rokov a ATB brala dokopy možno 4.. syn má 6 rokov a tam stále niečo, alergie, astma, febrilne kŕče, často horúčky, je to veľmi individuálne

katarinamamina
15. sep 2023

Ahoj, ja si už asi na všetko pri 4 deťoch nespomeniem ale určite mali laryngitídu, dcéra zápal stredného ucha a vyberané nosné mandle, nepriberanie, riešili sme škúlenie, upchaté slzné kanáliky, ploché nohy, atopický exém, rotavírusy. A od 3 rokov to bolo tiež pestré... kiahne, opakovaný zápal pľúc, takže sme chodili na pľúcne, imunológiu aj hematológiu. Potom ešte mumps, mladší syn adhd a s ním logopédia, pedopsychiater, neurológia, špeciálny pedagóg. Môžem ti povedať po 20 rokoch, že rastúce zúbky a bolesť bruška je oproti poruchám (adhd, asperger) a veciam v osobnosti dieťaťa úplné nič, pretože zúbky sa prerežú, tráviaci trakt dozreje a horúčky prejdú za pár dní, no s niektorými poruchami alebo syndrómami sa deti a rodičia musia pasovať každý deň. Držím palce, nech Vám tieto neduhy čo najskôr odznejú.

mimi3008
15. sep 2023

Okrem zubkov, kasla a sopla mal starsi syn ako 2 rocny zapal priedusiek, ako 3 rocnemu mu bola zistena alergia na roztoce. S tym su unho spijeme caste respiracne infekty, niekedy az s vyustenim do zapalu priedusiek. S mladsim zatial len tie bezne detske sopliky a kasliky.

dankanka
15. sep 2023

Kiahne, zapal pluc, siesta choroba, ruky-nohy-usta... ono do 5-6 rokov zazije vacsina deti vselijake choroby..potom sa to trochu zlepsi, v kolektive ziska imunitu

mofa
15. sep 2023

Do troch rokov ziadne. A teraz bola tyzden v skolke a zda sa, ze tak skoro nepojde 🙈

sulavikova
15. sep 2023

Žiadne, syn kojený do 1,5 roka. Teraz má 14, nikdy
nebol PN! Sopeľ asi “najhoršia” diagnóza v jeho živote. Zdravotný záznam nulový

smirnoftka
16. sep 2023

@zuzuliennka1 radšej asi všetky ostatné choroby ako autizmus 😪

dankanka
16. sep 2023

@sulavikova ma to nieco spolocne s kojenim? Moj kojeny syn ma viac chorob ako jeho nekojena sestra :D. To je proste zdedena ci ziskana imunita.

sulavikova
16. sep 2023

@dankanka nemyslím, mám len 1 dieťa (okrem muža) resp. len porovnávam s jeho spolužiakmi, okrem puberty ho všetko krásne obchádza🥰

dankanka
16. sep 2023

@sulavikova ale tiez si hovorim ze kojenie je iba plus.

svrcko
17. sep 2023

Ja mám 3 deti prvá dcérka nám nechcela papať ani späť neskôr okolo 2r astma a alergie .syn nič iba bol jedák a posledný syncek ..... to bolo taške onkológia od 7 mesiacov a rôzne ťažkosti napriek tomu je krásny šikovný
Neboj sú aj taške obdobia aj krásne každý si nimi prejde držím palce

Strana
z2