Ako riešiť problémy s akné u 16-ročnej?
Mamičky, prosím viete mi poradiť ? Dcéra má 16.r a trápi ju cystic.akné na čele a oblasť nad nosom medzi obočím. Máme za sebou vyšetrenie u dermatovenerologičky.
Gél Akneroxid 5 - spôsobil začervenanie a opuch tváre, čiže vyradený.
Momentálne berie Atb. Doxyhexal, čistiaci gél a krémy na problematickú pleť od Avé.e. + probiotiká Symp..ve.
Vyradili sme mliečne aj čokošky.
Napriek "železnej pravidelnosti" žiadne zlepšenie sa nekoná a sebavedomie klesá... Každé ráno s plačom prekrývame makeup-om, lebo, do školy sa ísť musí.
Vopred vám ĎAKUJEM za každú radu.
Ja len zo skúsenosti jednej kamarátky napíšem, aby ste skúsili vyradiť lepok, aj keď nie je potvrdený problém na gastro. Ak to nezaberie, tak sa k nemu ľahko vráti.
@katyj2248 https://www.inaessentials.sk/ za mňa len chvála, ozaj perfektné produkty, kupujem opakovane, máme 17 a 15 ročných chlapcov... Pozri si recenzie a ver, že sú pravdivé.
Niacinamid serum a Skinoren krem.
Akne je zapal vnutri tela plus hormonalne zmeny. Ja sa liecim na Rosaceu ale vraj akne je podobne.
Toto mi pomaha:
- Probiotika (doma berieme tieto, ale je ich xy na trhu Nature Love Probiona)
- Chlorella Thaiwan, nie Cina a nie zmes (beriem Chlorella Green Ways, kupujem priamo od vyrobcu akciovy balik 3+jeden zadarmo https://www.gw-int.net/sk/product/green-ways-je...)
- Rano pol litra osmozovej vody a poobede na prazdny zaludok (tuto mam https://www.mangala.cz/ro-41050m-filtracni-jedn...),
- Tvar si umyvam iba ovsennymi vlockami s vodou a oplachujem beznou vodou a na zaver osmozovou,
- Pletove masky si davam iba polovicu klasickeho drozdia s osmozovou vodou, ked to vyschne, osupem to a oplachnem. Niekto si dava aj med na aknoznu plet.
- Nic ine si na tvar nedavam, ziaden krem, ked mam cas umyvam si tvar este po vycisteni zelenym cajom bio, podla stavu pleti sa moze davat aj iny caj, ak nemam prichystane tie ovsenne vlocky s vodou, tak si umyvam tvar bio detskym mydlom alebo nejakym setrnym,
- Rano po piti vody si davam este zeleny jacmen Green ways, komu to nechuti, su aj tabletky na cmulanie, je to zelena vyziva pre telo, moze sa tym posypat aj jedlo,
- Zacala som si davat koli vlasom aj tabletky bio kurkuma – obcasne (znacku Nature Love mam momentalne, je ich xy), kurkuma znizuje zapal v tele,
- Odporucam aj vhodny povlak na vankus, ak je plet mastna, tak z bio-bavlny nefarbenej alebo z inej bio latky a prat vankus kazdy druhy den.
- Zdrava strava - ani najvacsi odhodlanec ju nevie celkom dodrzat, co jest a co nie, ja jem prevazne bezlepkovo, od 12 rokov milujem pseno. No pozor aj na potraviny s octom a vela soli, z toho mam vyrazky na druhy den. O zdravej strave je toho na celu knihu…
Akurat to riesim so svojou 17-rocnou. Kozmeticka jej odporucila vysadit lepok a laktozu, pouzivat serum s niacinamidom, tak skusame. Plus teda pravidelne cistenie. Je objednana k novej koznej, lebo u povodnej sme nevyriesili nic.
Kedysi jej celkom dobre zaberal rad Bioderma Sebium, tak sa k nemu ideme vratit.
Baby viete odporucit nejake dobre serum s niacinamidom? Viacere ho tu spominante. Kontretnu znacku s ktorou mate dobru skusenost. Ja mam 16rocnu, tiez ma problematicku plet. Pozerala som napr. Ordinary produkty a to uz moze 16rocna?
@ivana11155 vraj La Roche Posay je dobre, s tym vsak ja skusenost nemam, takze posuvam len sprostredkovanu informaciu.
S niacinamidom opatene. Zaradiť do rutiny a 2 týždne pozorovať. Veľa ľudí, vrátane mňa, ma extrémnu alergiu na niacinamid a hoc aké % v akomkoľvek produkte mi spraví hroznú paseku na tvári.
Ja by som dcére vyskladala rannú a večernú rutinu z čisto non clogging aktív. Ráno voda, tonikum, sérum, spf50. Večer dvojité čistenie, tonikum, sérum, krém.
Mala som svojho času rovnaký problém. Skúšala som všeličo, kozmetické prípravky i lieky na recept od kožnej lekárky (napr. erythromycínovo-liehový roztok), ale mne fakt najviac pomohol benzoylperoxid (ktorý je účinnou látkou aj u Akneroxid 5). Aj mne sa objavilo výrazne začervenanie a opuch tváre, ale asi po týždni, možno 10 dňoch používania to prešlo. Tá masť totiž extrémne vysušuje pokožku a doslova z nej šmirgľuje hornú vrstvu, aby obnažila zapálené póry a cysty. Skúste prosím vydržať s tou masťou, hoci sprvu je to nepríjemné, no neskôr si telo zvykne. Na definitívne vyriešenie problému mi ešte potom lekárka predpísala masť s 10% obsahom benzoylperoxidu, tam sa to začervenanie o opuch tak neprejavili. Mne to výrazne pomohlo a v podstate som sa raz a navždy takmer úplne zbavila akné.
@panda21 spf50 bacha na to, koza potrebuje dychat, potrebuje slnko a vzduch, spf50 akejkolvek znacky je chemia, najlepsie je nosit siltovku, klobuk, ani slnecne okuliare nie su dobre. Tiez pozor na nanotechnologie. Koza sa moze stat vyslovene zavisla na chemii, potom rychlejsie starne. Clovek si na kozu len blbosti nanasa, babre do toho a je to cele nanic. Kym koza nepotrebuje krem proti vraskam, tak na kozu davat len 100% overene prirodne produkty. Tvar kludne aj Dojcenejckou vodou umyvat namiesto vodovodnej chlorovej s hlinikom.
Odporucam tiez vyhnut sa fajciarom, vsetko znecistenie sa lepi na kozu a rozozoziera ju. Na kozu by som urcite nedavala ziadne mastne veci. V mastiach su hojive latky, ktore tie hojive latky tam v podstate drzia, aby nevyprchali. Ale skorej by som dala mastny krem len na chvilu, koza to za 20 minut vstrebe a potom to zmyla a dala polovicu drozdia s vodou, aby to drozdie vsiaklo. Koza by mala hlavne v noci dychat.

@katyj2248 odporucam pravidelnu navstevu u kozmeticky, synovi to dost pomohlo