icon

Ako 3-ročné dieťa zvládne nosenie okuliarov?

nela01
5. dec 2023

Maminy moj 3 rocny zacal zmurat divat sa na vsetko strasne z blizka.Objednany sme az na januar.My nosime v rodine asi vsetci okuliare.Myslim si ze ich bude mat aj on.Ako vase deticky 3 rocne znasaju okuliare?Mam obavy on ich neznesie,viem podla slnecnych ma ich 2 minuty a hned ich dava dole.Dalsia vec bojim sa ak sa dopracujeme aby ich mal ci sa mu nebudu v skolke smiat.Ved vieme ake deti su co si budeme hovorit.Je v triede so starsimi ziakmi.Bojim sa ze ich bude mat stale zlomene alebi nieco ze sa nedoplatime on je vymyselnik velky

katarinaba
5. dec 2023

Moj zacal nosit okuliare v skolke, mal cca 3,5-4 roky. V skolke nebol ani z daleka jediny, tam by som sa neobavala, ze by sa mu smiali. V nasej rodine naopak nik nema okuliare, len on.
Najskor sa tesil, kedy uz bude mat okuliare, potom ich mal dve hodiny a uz ich nechcel - ale to len rozpraval, lebo nebol zvyknuty. Ked si uz oci aj hlavka zvykli, tak uz ich dole nedava. Stali sa jeho sucastou, je to pre neho uplne prirodzene. Ked dieta uvidi, ze vidi lepsie, samo ich bude pytat.

nela01
autor
5. dec 2023

@katarinaba dakujem za povzbudive slova.Ja dufam ze si aj on zvykne a pochopi ze ich ma na to aby lepsie videl.Ja s muzom nosime tiez okuliare dufam ze ho to navnadi nech sa nehambi aj a ze aj iny a ine deticky nosia okuliare ze nieje jediny.

michala_1990
5. dec 2023

@nela01 písala som správu 🙂

ariannazara
5. dec 2023

V pohode môj nosí od 2 rokov.

viestta
5. dec 2023

@nela01 nas bol ovela mensi ked dostal okuliara a vobec s nimi nemal probem. Asi si sam uvedomil, ze lepsie vidi. Tiez sme mali obavy, nakoniec to bolo absolutne bez problemov

nela01
autor
5. dec 2023

@michala_1990 pisala som 🙂

nela01
autor
5. dec 2023

@ariannazara dakujem ked kazde dieta je individualne ale dufam ze docielime aby ich nosil a nie z odporom.Lebo tie slnecne ako je rad chvali sa ze ich ma ale na ociach ich ma max 2 minuty.

nela01
autor
5. dec 2023

@viestta ahoj dakujem bodaj by aj on bol ten pripad a zisti ze lepsie v nich vidi ze su potrebne.Obavy ale tiez mam

simona92101
5. dec 2023

@nela01 u nas v skolke ma vela deti okuliare,od najmensich po predskolakov.v dcerkinej triede po letnych prazdninach prislo asi dalsich 5 deti s okuliarmi,deti absolutne neriesili,nik sa nesmial.jediny,kto bol z toho vyjukany bola triedna ucitelka.

nela01
autor
5. dec 2023

@simona92101 waw tak to je naozaj dost deti uz je to asi normalne v tejto dobe kedysi tolko deti malych nenosilo okuliare ako v dnesnej dobe.Samozrejme prispievaju k tomu tv mobily tablety miesto hrania vonku.
My vela casu stravime vonku za kazdeho pocasia prsi snezi mrzne nie som z tych rodicov ze necham dieta pred tv cely den aj ta dedicnost spravila urcite svoje.

nyphadora
5. dec 2023

@nela01 dcera zacala nosiť v 3,5 roku okulky, no prv mala sok ze vidi 😂 potom ich chvilu nechcela, ale velmi vela sme vysvetlovali preco musi mať, a skolka velmi pomohla, tam neprotestovala vobec 😄. Do mesiaca ich nosila kazdy den a cely, to asi aj skor si už nepamatam, teraz ma 4 a berie ich automaticky. V školke ( nebola jedina s okulkami) ani na ihrisku sa nikdy nikto nesmial. Do dažďa skuste klobuk, ale dcere nikdy nevadi ked su špinave alebo okvapkane 🙈. Sneh ideme skušať prvykrat. Horšie je lepiť okluzor, okulky su uplne v pohode, mame ram Nano Vista, tak keď aj hadze o zem sa nerozbije, akurat skla menime kazde cca dva mesiace🙈.

radkaradix
5. dec 2023

u nas v rodine nema nikto okuliare, ani ziadny zo starych rodicov na oboch stranach, nasmu zistili slabsie obe ocka minuly rok v skolke (mal 3 roky), kym sme sa niekde vobec dostali k ocnemu, mal 4 roky, zacal nosit okuliare, od prvej chvile ich rad nosil, kludne cely den, vybrali sme take, co mu fakt dobre sedeli, nehladela som na farbu ani dizajn, len aby drzali 🙂 ma nosit aj okluzor na striedacku kazdy den na jedno oko na 2 hodiny denne, to uz mu trosku viac vadi, ale je rozumny, da si povedat.. v skolke ani nikde inde sa mu zatial nikto nesmial, naopak vsetci mu ich chvalia, ze mu sedia 🙂 hned sa naucil, ze ich nema klast na zem, ked sa prezlieka, ale na stol/policku.. 🙂 uvidite, ako to bude u vas..

sims122
5. dec 2023

@nela01 dcérka mala 4,5 keď začala nosiť. U nás nikto nenosí, v škôlke len jedna učiteľka. Ja som sa strašne bála ale bolo to úplne v pohode. Prvý deň chcela, druhý deň trosku kríza a potom každý deň úplne v poriadku. Neviem o tom ze by sa jej niekto smial. Tie detské okuliare sú dosť ohybné na bokoch takže zatiaľ to je okej a nezlomili sa. Preplatili nám ich union.

siska53
5. dec 2023

@nela01 nasa nosila od 3 rokov, lenze videla, ze aj my mame okuliare. Nevsimla som si, ze by sa jej za to niekto posmieval.. mala ich plastove a zozadu taku tu gumickovu snurku, aby jej nepadali a tak.
Skor starsie deti sa posmievaju ked uz, nie taki mali. A tym, ze vela deti v dnesnej dobe nosi okuliare, tak uz to nie je take zaujimave, ako kedysi..

jar_ka
5. dec 2023

U nás v škôlke sa deťom, ktoré nosili okuliare, nikto nevysmieval, dokonca sa v škôlke raz ročne robí aj preventívne meranie očí, takže sa o tom rozprávame. Mala som v triede zopár detí s okuliarmi, aj dieťa, ktoré si dávalo očné náplaste na oko počas aktivít, deti sa prvý deň opýtali prečo má prelepené oko, vysvetlili sme im to a ďalej to neriešili 🙂

e1i
5. dec 2023

@nela01 mam astigmatizmus aj muz. Dcera predcasne narodenia sledovana na ocnom od narodenia dostala okuliarky v 3r a syn dala aom preventivne v 1r vysetrit oci a bolo treba tak on od roka ma. Obaja si zvykli
Mame taky ramik ohybny,ze sa nezlomia,ak vypadne sklicko nacvaknem a okolo hlavy maju gumicku aby nepadali

andreakotesova
5. dec 2023

Odporúčam zn. NANO 👌

nela01
autor
5. dec 2023

@andreakotesova mozem sa spytat cenovo ako su ?

andreakotesova
5. dec 2023

@nela01 nepamätám si 😅 ale brali sme synovi vtedy aj náhradné Esprit okuliare a platili sme za obe so sklami cez 200 Eur.

nela01
autor
5. dec 2023

@andreakotesova dakujem pekne 🙂 to len zhruba som chcela vediet

e1i
5. dec 2023

@nela01 my sme dali v oktobri synovi 147,50 aj so sklami