icon

Ako a kde začať pri celiakii dieťaťa?

siskag
9. júl 2015

tak práve sme sa dozvedeli výsledky z biopsie - potvrdená celiakia u 5,5 ročnej dcérky, neviem kde začat a čo robiť , ak je tu niekto kto by vedel poradiť čo sa kde kupuje a za aké ceny , a ak by bol z okolia RK bola by som vdačná za každú radu, dakujem .....

Strana
z2
zaba21
17. júl 2015

Ja pouzivam zvycajne kvasnice Dr. Oetker.

kiki68
18. júl 2015

@miskooo1987 ak si z BA, tak zbehni do Kittsee na nakup masovych vyrobkov a syrov, tu v AT mame skoro vsetko blp a lactose frei, takze s tymto tu problem nikdy nemam. Neviem preco na SK do toho cpu lepok..na SK nikdy nezozeniem z masovych vyrobkov skoro nic,lebo nemam istotu,ze to tak naozaj bude ak tam neni na tom potvrddene,ze je to blp.

zaba21
18. júl 2015

@kiki68 - neviem kde chodis nakupovat, ale aj na SK dostat bzl masove vyrobky. Ja kupujem hlavne balene v Bille ale aj v Lidli a viem si vybrat .

e_z
20. júl 2015

@zaba21 Myslím, že @kiki68 to myslela tak, že v Rakúsku máš naozaj veľké množstvo mäsových výrobkov označených ako glutenfrei a lactose frei, je jedno do ktorého obchodu zbehneš a tak je nákup jednoduchší (v začiatkoch určite).

kiki68
20. júl 2015

@zaba21 prave sme diskutovali na nasej skupine na fb a zeny sa tam stazovali na toto na SK a v CZ,ze sa stretli s tym,ze sice to bolo napisane,ale ked to citali dalej uz to bezlepkove uplne nebolo. Jasne,ze v bille sa musi dat, ja na SK nezijem, takze tam chodim iba na navstevy a toho masoveho sortimentu blp maju teda menej. Niektore tie obchody to zaclai brat prilis tak,ze blp je trendy vec a patlaju to mierne. Ako sirsia ponuka,ale nie vsetko je blp ako uplne bez stop glutenu.

Strana
z2