Ako bojovať proti hnačke 3 mesačného miminka?

katuska268
25. mar 2011

Skusene mamicky ako bojovat proti hnacke u trojmesacneho miminka ,dostal ju po ockovani zatial je bez teplot?poradite mi nejake osvedcene metody ci nemam robit nic?

xlucia
25. mar 2011

nezda sa mi aby dieta realgovalo na ockovanie hnackou, skor by som povedala ze ma nejaku virozu. ale v oboch pripadoch kup v lekarni lactobacily, rozried podla navodu s prevarenou vychladnou vodou a podaj lyzickou. v pripade ak hnacka pretrvava, moze sa pridat par lyziciek ryzoveho vyvaru, alebo mrkvoveho vyvaru. rozhodne o tom brnkni detskej

denduska
25. mar 2011

aj my sme mali po ockovani, teda nie hnacku ale riedku kasovitu zapachajucu stolicu raz za tyzden, potom ekzem a mame intoleranciu kravskeho mlieka (okrem ineho). a to bola dcera plne dojcena aj v case ockovania aj dlho potom.
a liecba - urcite daj probiotika, napr Bio gaia.

kaja73
25. mar 2011

Može to byt z očkovania vid---http://www.zdn.cz/medicament/other?what=howto&i... prečitaj si vedlajšie učinky,vyskyt hnačky je jeden pripad na desat vakcin.Davaj probiotika-bio gaya,alebo infant dophilus.

sofinka13
25. mar 2011

Aj moja Sofi mala hnačku, keď mala 3 mesiace. Od dr. sme dostali prášok Smecta, dá sa kúpiť aj bez predpisu v lekárni. Jeden sáčok sa rozrobí do 1dcl prevarenej dojčenskej vody a počas celého dňa sa podáva po lyžičkách tak, aby dieťa vypilo za deň celý ten 1 dcl pripravenej zmesi. Pred každým podávaním treba zmes premiešať alebo pretrepať, lebo prášok sa usádza na spodu. Plus k tomu sme museli robiť umelé mlieko (keďže dcérka nebola dojčená) do ryžového odvaru. 4 veľké lyžice ryže variť 1 hodinu v 1 litri vody (tiež najlepšie v dojčenskej). Ale ak je Martinko dojčený, treba mu ten odvar podávať po lyžičkách a môže sa do toho rozmixovať aj troška tej uvarenej ryže. Prajeme skoré zdravenie 😉

jonas17
26. mar 2011

aj moje dieťa dostalo hnačky p očkovaní, no nerobila som nič, len kojila a kojila a kojila a dala som jej aj ryžový odvar piť.moja mala v stolici až krv.odvtedy neočkujeme.