Ako často bývajú vaše deti choré?
som zufala...dcera ma 4,5 roka a prave mi prisla zo skolky zase chora, po 2 dnoch....chodi tam od 3 ťrokov. prve mesiace (sept-nov 2016) mala stale soplik,kaselm,atd. potom nechodila , lebo som isla rodit, pokracovaLA v aprili 2017,ale zase to iste... po par dnoch sople... porom v 2017 setp-dec. chodila, bola 3-4x chora, bolo to trosku lepsie, ale bola casto doma. teraz isla zase a po 2 dnoch jej tecie z nosa... je to normalne_? samozrejme to vzdy chyti aj maly☹ chapem ze tym musime prejst ale uz sami to zda vela. k doktorke nechodime,pretoze su to len virozy a atb potrebovala iba 1x.ale cakala som tento skolsky rok uz zlepsenie. mame ist k imunologovi?? neviem ci by to nebolo uz potrebne....aj vase deti su na tom podobne v skolje alebo dcera ma imunitu na figu?? dakujem
@kukulienka83 ja som nasadila môjmu malému vitaminy a aloe na jesen a celu zimu sme boli ok, ziadna chripka, kasel...ja som spokojna, ze mu to zabera
dcera nikdy, syn kazdu chvilu. Asi je to striktne indi-vindi
@silaviat ?? tak vy dávate dieťa so soplom do školky, že nemá horúčku a čo si myslíte, že čo je sopel? vírus.. a nakazí ostatných.. a sme doma. to keby takto každý k tomu pristupoval, že sople nie sú choroba a može ísť kludne do školky, tak potom je doma oveľa menej detí.. a všetci permatentne chorí..
skuste Vy odborníčky z júkej pekne doma preliečiť poriadne svoje deti a uvidíte ako ozdravie celý školkarsky kolektív.. joj.. len, čo som sa rozčúlila neskutočne nad ľudskou hlúposťou..
@kiki75 ahoj.. naša začala teraz v septembri chodiť do školky.. predtým sme chodievali vyše 2 rokov pravidelne plávať, na hory, veľa na čerstvom vzduchu, má fajn stravu.. dávame málo bieleho cukru, veľa ovocia, zeleniny (u nás žiadny problém jesť zdravú stravu) a pod. chodievali sme do herní, čiže v kolektíve bola.. no a teraz ako je v školke, tak je to takto: týžden v školke, tri týždne doma, mesiac v školke, dva týždne doma, dva týždne v školke a teraz je zas chorá.. sople alebo kašel.. samozrejme rodičia dávajú choré deti do školky, totál zasoplené, s kašlom (že ved kašel a sople nie sú choroba).. no proste uplne ma z toho nervy chytajú.. ja to zároveň chápem, ak by povedali, nemáme inú možnosť, musíme pracovať, je na hovno systém, nemám kde dať deti PARDÓN... tak to pochopím. ale idem do vývrtky nad hlupákmi, čo večne budú omielať, že sopel a kašel nie je choroba hor sa veselo do školky, tak hračky chytať zasoplenými rukami a kašlať na všetky strany!!! vrrrr.. chýba mi zo strany týchto super rodičov akési ospravedlnenie za to, že si tam tie choré deti dávajú.. keby to brali inak.. ok, sme ľudia, veď tak keď musia rodičia robiť, to vie každý pre boha pochopiť, ale takéto keci ja teda nepochopím nikdy
Tak ako všetky deti , aj náš malý , ako náhle nastúpil do škôlky býval často chorý, Skúšali sme všetko možné aj nemožné. Nakoniec sme to vyriešili. Je koniec októbra a ešte ani raz neochorel. Pritom choré boli všetky deti v škôlke už niekoľko krát a učiteľky tiež. Prišli sme na podstatu veci. Pritom je to úplne jasná vec a je až zarážajúce, ako je možné že som sa o tom doteraz nikde nedočítal. žiadne zázračné lieky, žiadne liečebné pobyty pri mori, žiadne lekárske zásahy ... Čuduj sa svete stačí iba jedna prapodstatná vec - čerstvý vzduch. A tým myslím ozaj čerstvý a nonstop (teda pokiaľ je doma). Odkedy máme rekuperáciu vzduchu, malý ani raz neochorel...
@brezinapeto kolko % mate doma vlhkost? A to mate rekuperaciu aj s entalpiou? Centralnu?

Presne ako u nás mám dvoch chlapcov a od októbra iné neriešim ako sople a strašne dráždive kašle...som z toho na prášky a boli sme aj na imunitu a má všetko v norme...tak ja neviem