icon

Ako často bývajú malé deti choré?

Dnes o 04:06

Ahojte, ako casto byvaju vase 1 rocne až 2 rocne deti chore? Moja dcera ma rok aj pol a bola doteraz chora asi 5x. Okolie mi tvrdi ze je “stale chora” a cuduju sa ze preco to tak je. Vraj preto ze nebola kojena, preto ze sa narodila cisarskym a podobne somariny. Vacsinou som s nou vtedy chora aj ja. Prekonala bezne virozy (teplota do 38,5, hlieny) a raz rotavirus (len s nechutenstvom). Zaujima ma ako to maju ine deti a ci ma naozaj vplyv napr ten cisarsky rez. Dakujem

anonym_917e6b
Dnes o 04:25

1.5r zatial bez choroby, ano kojenie a prirodzeny porod. Nie nemyslym si ze toto ma nejaky vplyv, proste nahoda. Staci ze vyuzivas mestsku dopravu kde je niekto chory a uz to dieta schyta, predispozicia podla rodicov.... Poznam vela deti co v tomto veku uz prekonali viac chorob a vela deti ktore este chore neboli, kasli na okolie, netrap sa vecami ktore sa nedaju zmenit

anonym_c56957
Dnes o 04:26

Nie nemá, skôr ide o to v akom prostredí s ňou chodis
Keď viac medzi ľudí,deti,tak je to prirodzené
Ak je stále chorá,, z ničoho,,tak môže mať slabsiu imunitu-bezna vec, dopĺňať cez sezónu vitamin c

ivik4
Dnes o 04:28

Nebol kojeny a az do skolky v 3r. Chory nebol. Potom v skolke 2roky vkuse , staaale 😐

anonym_0ffec0
Dnes o 04:32

su deti casto chore a su deti co niesu chore vobec ... nemozes porovnavat .. moja nebola okrem vikendovych sem tam soplikov ani raz chora a ma 12 rokov.. ale zas nemala ani kiahne a bezne choroby ,kt ju mozu dostat neskor ... este nikdy nevynechala ani den v skole- co zas vadi jej ... a na druhej strane ma kamaratku co je chora nonstop...staci ze sa zmeni pocasie a uz teplotuje

cyberk
Dnes o 04:41

Nasa nebola kojena, a do 3 rokov chora nebola, v skolke to vsetko dohana 😅

anonym_e11ef1
Dnes o 04:43

@anonym_autor chorobnosť zavisí len od krvnej skupiny od ničoho iného A-čky bývajú najviac choré, ako aj ja- už v perinke som mala zápal stredného ucha.
No moje deti skupiny 0 a B nikdy nejako choré nebývali a to sú obe cisárskym a ja prirodzený pôrod

kirara
Dnes o 04:57

@anonym_autor syn 2,5 roka, chorý tak možno 6x, bez atb, bez nutnosti navštíviť lekára. Síce kojeny do 19 mes., ale tiež cisár a krvná skupina A 😄. Počkaj, keď pôjde do škôlky, to sa teprve uvidí , čo je to často chorý.

anjelicek26
Dnes o 05:05

Maly ma 2 roky 2 mesiace, chory este nebol... v kolektive je rok, narodeny je cisarskym, ma krvnu skupinu A, co na to samozrejme nema ziaden vplyv, kazdy ma proste vrodeny imunitny system, u niekoho je dobry od zaciatko, niekto musi natrenovat a niekto bude chorlavy furt...

anonym_99bdfc
Dnes o 05:12

Do 3 rokov ani raz, dojčená 4 mesiace, prirodzený pôrod, krvná skupina B. Chodili sme do rôznych detských kolektívov. S nástupom do škôlky v 3 rokoch, začali choroby, skoro každý mesiac niečo, nádcha, kašeľ, viroza bez ATB. Črevnú, žalúdočnú nemala vôbec.
V 5 išla von nosná mandľa a bol pokoj. Odvtedy chorá nebola.

anonym_9c2eab
Dnes o 05:13

@anonym_autor do 3r žiadna choroba, pri oboch deťoch. Potom jedna chrípka a raz sople a jeden syn čo nestihol očkovanie mal kiahne 🙂. Teraz majú 8 a 5r a to sú všetky choroby, ktoré za tie roky mali. Nič ďalšie.

patta89
Dnes o 05:16
@anonym_e11ef1

@anonym_autor chorobnosť zavisí len od krvnej skupiny od ničoho iného A-čky bývajú najviac choré, ako aj ja- už v perinke som mala zápal stredného ucha.
No moje deti skupiny 0 a B nikdy nejako choré nebývali a to sú obe cisárskym a ja prirodzený pôrod

@anonym_e11ef1 to vobec nie je pravda...ja aj moje obe deti maju krvnu skupinu A...ja som za cely svoj zivot, bola par krat chora, pravidelne chodim darovat krv...starsi syn ma 6 rokov, v skolke je skoro vzdy (raz za rok je chory), takisto aj 2r dcera, ta este nebola chora

anonym_cc4434
Dnes o 05:23

Staršie dieťa do 3 rokov choré nebývalo, potom prišla škôlka a bola doma každé dva týždne… teraz mame bábätko a to už prekonalo aj zápal pľúc (chytilo vírus od staršieho dieťaťa)

anonym_f084e0
Dnes o 05:24
@anonym_e11ef1

@anonym_e11ef1 toto je hlupost, krvna skupina s tym nic nema

huxy
Dnes o 05:28
@anonym_e11ef1

@anonym_e11ef1 takúto blbosť som dávno nečítala

anonym_e11ef1
Dnes o 05:29
@anonym_f084e0

@anonym_e11ef1 toto je hlupost, krvna skupina s tym nic nema

@anonym_f084e0 si si ístá? A prečo teda vedci tvrdia a je to dokázateľný fakt, že komáre či kliešte najčastejšie napádajú skupinu A?
Alebo snáď podľa teba baktérie a vírusy nie sú živé?

anonym_e11ef1
Dnes o 05:30
@huxy

@anonym_e11ef1 takúto blbosť som dávno nečítala

@huxy pre blbého všetko blbosť ...

amelie2017
Dnes o 05:35

Dcera mala v 9 mesiacoch zapal mocovych ciest inak nic. Potom od 2 rokov raz za zimu nejaka viroza. Syn mal v roku a pol za sebou uz niekolko zapalov pluc a priedusiek, aj hospitalizaciu. Do roka prekonal covid, chripku A aj RSV virus. V roku a pol mu pri zapale usi praskli oba bubienky - rano som bola na pohotovosti a vraj nema zapal, o 17. praskol jeden bubienok, o 1. v noci druhy. Dcera chodila do jasli od roka a pol, syn az do skolky od 3 rokov. Obaja sa narodili prirodzene, dcera na materskom mlieku dokrmovana umom, mm len 3 mesiace, syn prvych 5 mesiacov len materske mlieko.

biba_18
Dnes o 05:35

@anonym_e11ef1 môj syn je 0 a ja s ním a boli sme chorí 2-3x ročne, v neskoršom veku aj úplne uprostred prázdnin keď niečo dovliekol z tábora ... a občas to chytil aj muž, tiež 0...

biba_18
Dnes o 05:38

@anonym_autor prirodzený pôrod, kojený do roka, viac chorý ako zdravý ...

michaela329
Dnes o 05:47

@anonym_autor 16 mesačný syn a ešte chorý nebol, ak nepočítam jeden soplik, horúčka bola iba raz po prvom očkovaní, rotavirus som dala očkovanie. Kojený takmer nebol, len mesiac a pol trochu, pôrod prirodzene. Okrem D vitamínu a rybieho oleja momentálne, nič neberie. No sme hodne vonku, máme zvieratá ktoré môže chytat a veľa kontaktu s deťmi v rodine. No toto môže byť skôr vrodená imunita, kamaratka má deti tiež často choré (dojčenie do troch tokov) a jednoducho imunita sa tymi chorobami trénuje. Minule som počúvala podcast, kde detská Dr. hovorila, že dieťa môže mať pokojne 9-12 "soplikov" za rok.

ag47
Dnes o 05:48

Prvorodena kojena do 2r. ,narodena cisarskym rezom, nebola chora do 2,5 roka len soplik,občas kašel ale nic vaznejsie az ako 2,5 ročná dostala zapal obličky kedy bola chuďa hospitalizovaná týždeň v nemocnici. Ale teda nastupila do škôlky a nastal kolotoxč chorôb a drži nas to este i teraz a to je prvácka na ZŠ. Jej sestrička mala 4 mesiace ( tiež narodená cisarskym a kojena do 2 r.) ako nastupila staršia do škôlky a teda ta schytala teda všetko (od kovidov,ovčích kiahnov,chrípky,zapaly ušiek, bakterialne infekcie,črevné virózy 5,7 choroba 😅 bola by som tu do večera keby som to mala všetko menovať. Ale zase musim poznamenať,ako mladšia bola v kontakte s bacilami od narodenia,tak keď nastupila do školky nebola to taka katastrofa prvy rok po nastupe ako pri prvej. Lebo to sme mali,ze 3 dni školka 2 tyzdne doma,ešte,že som bola s mladšou doma lebo by som dostala vypoveď veľmi rýchlo z prace,bol to extrém. Keď už od staršej sestry ochorie tak ma omnoho ľahší priebeb,rychlo sa z toho dostane, pripadne neochorie z celej rodiny iba ona. Takže je to individualne a to ze bola 5x chora nie je vobec extrem ale normalna vec-predpokladam,že s ňou občas chodiš na detske ihrisko,na vylet, spol.akcku detsku alebo rodinnu .

michaela329
Dnes o 05:49
@anonym_e11ef1

@anonym_e11ef1 ja mám A a chorá takmer nebývam 😂🤦

anonym_4a52bb
Dnes o 05:54

Dcera bude mat 2 roky a chora tak, ze mala teplotu a boli sme aj u lekara, bola raz. Inak teda v zimnych mesiacoch je sopliva asi nonstop, vsetko schytava od starsieho surodenca, ktory je v kolektive. Ale kym to nie je s teplotou alebo kaslom, tak to neriesim. Keby som mala riesit kazdy detsky sopel, tak by som mala u pediatra uz takmer 10 rokov zriadeny prechodny pobyt.

anonym_f084e0
Dnes o 06:17
@anonym_e11ef1

@anonym_f084e0 si si ístá? A prečo teda vedci tvrdia a je to dokázateľný fakt, že komáre či kliešte najčastejšie napádajú skupinu A?
Alebo snáď podľa teba baktérie a vírusy nie sú živé?

@anonym_e11ef1 aj keby, ale klieste a chorobnost je nieco uplne ine. Tvoje tvrdenie ze chorobnost zavisi “len od krvnej skupiny a nicoho ineho” je uplna hlupost, to som si ista 🙂

zuzka55555
Dnes o 06:19

Moja bola kojená a išla sekciu a chora nebyvala, max sopel. Choroby začali až skolkou. Viem že prvé lokálne ATB ( tušim pamycon) mala jar/leto pred skolkou, to bolo 1x čo ešte nebola v skolke. Podľa mna ani sekciu ani kojenim to neni, netrap sa tým. Ja so sestrou sme tiež išli sekciou a chore sme vôbec nebývali.

anonym_e11ef1
Dnes o 06:25

@anonym_f084e0 a podľa teba chorobnosť spôsobujú asi choroby, všakže? A nie vírusy a baktérie, och jaj🫣