icon

Ako často majú vaše deti štikútku?

lily14
7. máj 2019

Ahojte,možno blba otázka ale ako často čkaju,štikutkaju vaše deti? Nie je 2-3 krát týždenne veľa?Má 5 rokov ďakujem

daniella54
7. máj 2019

@lily14 ahoj moja mala stikuta vždy keď sa silnejšie alebo dlhšie smeje... a to má necelé dva roky

patka06
7. máj 2019

@lily14 moja má skoro 13 rokov a odmalička často čká .....ako malá keď jej bolo chladno, keď sa veľa najedla, neskôr a vlastne doteraz čká keď sa schuti smeje ...a "zabudne" dýchať,

lily14
autor
7. máj 2019

@patka06 takže aj 2_3 krát do týždňa?? Mňa svokra straší že to nie je dobré😪

patka06
7. máj 2019

@lily14 niekedy aj dva, tri dni po sebe..a potom dlho nič. Ono keď sa jej raz prestalo, v ten deň sa jej pokojne začalo pár krát čkať aj z ničoho nič.

lily14
autor
7. máj 2019

@patka06 podobne u nás . Neriešis to že?

patka06
7. máj 2019

@lily14 Nie nikdy som to neriešila, keď bola malá dala som jej napiť a prestala, teraz buď napiť alebo na lyžičku kryštálový cukor pokvapkaný citrónom ....aj do školy nosí cukor taký čo je v kaviarni ku káve / pre istotu/...teraz sa tomu už len smejeme ..ona fakt čká ako keby mala tri promile

monca0021
7. máj 2019

@lily14 ahoj nemám dieťatko ešte ale moja skúsenosť je taká že ja od malého dieťaťa už cca od troch štyroch rokov mám takú stikutku že keď ma to chytí tak aj pol dňa vkuse potom to prestane a takto aj dva týždne potom mám 3-4 mesiace kľud a zas dva týždne vkuse 😀 je to na nervy ale moja mama to nikdy neriešila ani ja 😀a jeden chlapec u nás v bytovke maly stikuta tiež takto aj týždeň vkuse dokonca ani spat nemôže lebo stikuta a tiež to neriešia proste normálna vec

lily14
autor
7. máj 2019

Ďakujem za odpoveď dievčatá aj mne sa to zdá normálne...len na nete píšu aj že môže ísť o hrozné veci....ani to sem nepisem

monca0021
7. máj 2019

@lily14 radšej necitaj na nete čo to môže byt tam nájdeš strašidelne scenáre 🙂 skus sa medzi rečou spytat doktorky obvodnej ale podľa mna to určite nič nieje 🙂

patka06
7. máj 2019

@lily14 na nete ale píšu, že keď to neprechádza niekoľko dní ...tak je to nebezpečné resp. príznaky choroby . Ak prejde do pol hodky nič sa nedeje. Buď pokojná, jedine ak tomu chceš málinko zabrániť...ak sa začne veľmi smiať a si pri ňom, trošku ho upokoj aby pravidelne dýchal, to u nás pomáhalo

monca0021
7. máj 2019

@patka06 ja teda stikutam od malička aj 3-4 hodiny vkuse a chorá niesom😊

mkt26
7. nov 2020

@lily14 tie svokry 🤦‍♀️ Moja ma rok, dnes mame oslavu u svokrovcov, mala uz ma druhy krat stikutku a ja furt len pocuvam ako to nie je normalne, za chvilu ma to porazi.