icon

Ako dávkovať Sinupret kvapky pre male dieťa?

janka3179
19. mar 2026

Zdravím viete mi poradiť koľko kvapiek mám dať malej sinupret? Ma rok a pol , a 9 kíl v lekárne nevedeli povedať a pediatrička nepovedala , bol snou manžel u lekárky neviete niekto poradiť a aj kedy ich večer môžem dať malej o ktorej hodine ďakujem .

anonym_1708c3
19. mar 2026

v letáku je napísané že pre deti od 2 rokov

janka3179
autor
19. mar 2026
@anonym_1708c3

@anonym_1708c3 viem lenže nám ich predpisala

mamulienka0
19. mar 2026

@janka3179 akurat ich dávam synovi tiež ma 1,5 roka a 12 kvapiek

janka3179
autor
19. mar 2026
@mamulienka0

@janka3179 akurat ich dávam synovi tiež ma 1,5 roka a 12 kvapiek

@mamulienka0 a nieje na kilá

anonym_27688f
19. mar 2026

Takym malym by sa nemali vobec davat mukolytika.. ziadne... Ja by som nedavala, moze narobit viac skody ako uzitku. Nasa mladsia mala uz vselijake kasle, ale mukolytika som jej nedavala nikdy. Skor dostatok tekutin, inhlacie, zvlhcovac vzduchu, med....

maskpure
19. mar 2026

Dávala som od roka, lebo nič iné nezaberalo. Keď mal rok, tak 7kv, rok a pol 10kv

mamulienka0
19. mar 2026
@janka3179

@mamulienka0 a nieje na kilá

@janka3179 nie, tak nam odporúčil doktor, a ja si sinupret môžem len pochvaliť

anonym_d41c66
19. mar 2026
@anonym_27688f

Takym malym by sa nemali vobec davat mukolytika.. ziadne... Ja by som nedavala, moze narobit viac skody ako uzitku. Nasa mladsia mala uz vselijake kasle, ale mukolytika som jej nedavala nikdy. Skor dostatok tekutin, inhlacie, zvlhcovac vzduchu, med....

@anonym_27688f toto je inak pravda. Vraj do dvoch rokov sa nemaju dávať. Chúďatká moje deti ja som im vzdy kúpila nieco voľnopredajne na kasel podla toho aky mali 😂 no uz aspon budem vediet

janka3179
autor
19. mar 2026
@anonym_d41c66

@anonym_27688f toto je inak pravda. Vraj do dvoch rokov sa nemaju dávať. Chúďatká moje deti ja som im vzdy kúpila nieco voľnopredajne na kasel podla toho aky mali 😂 no uz aspon budem vediet

@anonym_d41c66 tak teraz či dať abo nie

anonym_d41c66
19. mar 2026
@janka3179

@anonym_d41c66 tak teraz či dať abo nie

@janka3179 ak pediatricka dala tak urcite daj. Ja som to myslela tak ze ja som bez porady s dr detom davala. Ono sa to nema malym detom davat skrz toho, ze maju užšie dýchacie cesty a to mukolytikum tie dýchacie cesty zaplní hlienom. Ale tvoja dr vyšetrila dieta popočúvať takze mala dôvod to predpísať. Postupuj podla odporúčaní dr a keby si mala akékoľvek pochybnosti kontaktuj ju 🙂 nech sa rychlo vyliečite

anonym_5ba38a
19. mar 2026
@anonym_27688f

@anonym_27688f našej malej s razstepom podnebia zachránil sinupret uši pred neustálymi zápalmi. Bol mi odporúčaný aj orl lekármi takže toto nie je dobra info. Vždy nám pomohol. Ja dávam 10 kvapiek 15 mesačnej dcerke 🙂

janka3179
autor
19. mar 2026
@anonym_d41c66

@janka3179 ak pediatricka dala tak urcite daj. Ja som to myslela tak ze ja som bez porady s dr detom davala. Ono sa to nema malym detom davat skrz toho, ze maju užšie dýchacie cesty a to mukolytikum tie dýchacie cesty zaplní hlienom. Ale tvoja dr vyšetrila dieta popočúvať takze mala dôvod to predpísať. Postupuj podla odporúčaní dr a keby si mala akékoľvek pochybnosti kontaktuj ju 🙂 nech sa rychlo vyliečite

@anonym_d41c66 mala aj antibiotiká lebo hlieny sme mali už na prieduškach a kašeľ je stále tak dnes jej to predpisala

anonym_d2cc50
19. mar 2026
@anonym_27688f

@anonym_27688f nie nie naco
Nechajme tie deti udusit sa tymi sopliskami a hlienmi
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 top komentar

taktotedanie
19. mar 2026
@anonym_27688f

@anonym_27688f toto tvrdenie prosim ani sem nepiste
Nezaklada sa na pravde, dufam ze sa vasim komentarom nikdy nikto radit nebude

anonym_27688f
19. mar 2026
@taktotedanie

@taktotedanie dobre 👍

taktotedanie
19. mar 2026
@anonym_1708c3

@anonym_1708c3 keby si tak ludia citali letaky takeho ibuprofenu/ibalginu/paralenu ……..
keby sa mali tehotne riadit pokynmi na letaku nevezmu do ust ani jedinu pilulku
Uz len si precitat letak takeho ascorutinu, co sa tyka tehotnych…..
Ordinacia lekara je nad papierikom v krabicke- castokrat

anonym_27688f
19. mar 2026
@anonym_d2cc50

@anonym_27688f nie nie naco
Nechajme tie deti udusit sa tymi sopliskami a hlienmi
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 top komentar

@anonym_d2cc50 soplami sa udusia akurat vtedy ked sa im tak nariedia a nebudú to vediet zo seba dostat von, co male deti este nevedia. Preto je aj pri mukolytikach uvedené,ze sa nemajú podávať do dvoch rokov.
Skuste sa informovať ake sirupy na kasel sa podavaju detom napr v zahraničí (odpoviem: žiadne) a co sa robí podla najnovsich odporúčaní...a nie podľa pediatrov dva roky pred dochodkom, ktori odborny clanok nevideli od cias studia mediciny a nemajú ani snahu sa vzdelavat
Tolko 👌

anonym_d2cc50
19. mar 2026
@anonym_27688f

@anonym_d2cc50 soplami sa udusia akurat vtedy ked sa im tak nariedia a nebudú to vediet zo seba dostat von, co male deti este nevedia. Preto je aj pri mukolytikach uvedené,ze sa nemajú podávať do dvoch rokov.
Skuste sa informovať ake sirupy na kasel sa podavaju detom napr v zahraničí (odpoviem: žiadne) a co sa robí podla najnovsich odporúčaní...a nie podľa pediatrov dva roky pred dochodkom, ktori odborny clanok nevideli od cias studia mediciny a nemajú ani snahu sa vzdelavat
Tolko 👌

@anonym_27688f somarina
Precitaj si ty najnovsie guideliny apotom bav mudru
A ked sa ti nepaci sup sup pobal veci a zmizni do zahranicia

anonym_27688f
19. mar 2026
@anonym_d2cc50

@anonym_27688f somarina
Precitaj si ty najnovsie guideliny apotom bav mudru
A ked sa ti nepaci sup sup pobal veci a zmizni do zahranicia

@anonym_d2cc50 kks 😅 dobre 👌nezavzdusnuj sa tu takto na vecer.. najnovsie guideliny akoze hovoria o tom,ze tak male deti maju brat mukolytika? Kde prosim ta.... no ak sú to take nejake odporucania typu kukuriciak kotlar, tak potom nie je o com sa bavit naozaj 😅

anonym_d2cc50
19. mar 2026
@anonym_27688f

@anonym_d2cc50 kks 😅 dobre 👌nezavzdusnuj sa tu takto na vecer.. najnovsie guideliny akoze hovoria o tom,ze tak male deti maju brat mukolytika? Kde prosim ta.... no ak sú to take nejake odporucania typu kukuriciak kotlar, tak potom nie je o com sa bavit naozaj 😅

@anonym_27688f no to sa velmi mylis..ale dobre, radsej sir sprostosti a vysmievaj sa, kazdy si musi pohonkat ego inak 🫶🏻
Nastastie, viem kde mam hladat najnovsie guideliny a postupy v pediatrii, nie niesu to tito pani, ja politiku nesledujem , nemam dovod
Kazda sme si zodpovedna za vlastne dieta

anonym_d41c66
20. mar 2026
@taktotedanie

@taktotedanie prosim dolož svoju pravdu.

“Babies under 2 cannot effectively cough up the loosened mucus, creating a risk of airway obstruction, say mims.com and National Institutes of Health (.gov).”
“ Whilst oral and inhaled mucolytics generally have a favourable safety profile in older children, their use in infants under 2 years is not recommended because of reports of paradoxical bronchorrhea, airway congestion and respiratory distress.22,23 In addition, these drugs can cause an increase in bronchial secretions in children under the age of 2 years, who may have difficulty eliminating them through coughing.24”
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC12657002/
Prikladám ti aj štúdiu, ak nevies anglicky daj si to do prekladača. A ty nesir klamstvá, ktoré sa daju jednoducho overiť na googli.
Liečba dietata je vzdy v rukach pediatra, všeobecne smernice neodporúčajú mukolytika pod 2r.
Odporúčam ti na doplnenie informácii ig profil detská doktorka ma o tom aj reelska 🙂

anonym_d41c66
20. mar 2026
@anonym_27688f

Tolko 👌

@anonym_27688f presne. Ženy co píšu opak su príliš zadubene aby si pozreli nove postupy podla EBM. Radsej sa budu hádať o veciach, o ktorých nic nevedia. Nie je hanba si priznať, ze nieco neviem.