icon

Ako deti nosia Epipen na základnej škole?

cipina
2. sep 2024

Baby ako maju vase deti epipen v skole? V skolke ho mali v nejakej osetrovni a bolo treba milion papierov k tomu, tu som zatial len uvadzala alergie, ktore ma, ale neviem ci mu zabalit epipen do tasky ci ako (je prvak).

dadulala
•
2. sep 2024

@cipina syn je síce stredoškolák,tak ho ma v taške,na prvom rodičovskom som o tom povedala triednej,vie to aj jeho najkamos keby niečo. Na ZŠ by som určite informovala učiteľku a druzinarku,možno ho dala im do úschovy. Záleží tiež,na čo je tak prudko alergický . Nám to bohužiaľ nezistili,preto ho ma stále pri sebe,mal ťažkú celotelovu reakciu na niečo,čo nevedeli zistiť.

cipina
autor
•
2. sep 2024

@dadulala ja som to uz dnes spominala ucitelke ze ma ten epipen aj to ze ma alergiu na orechy/arasidy, len sme sauz dalej potom nebavili o tom epipene. V skolke s tym bol hrozny problem 🙈

dadulala
•
2. sep 2024

@cipina je to dosť závažná vec,určite jej to presne ešte raz vysvetli,hlavne ak si deti začnú ochutnávať desiaty a pod. Aj tvoj malý určite vie,čo nesmie,len deti sú deti.Ono aj našej učiteľke vyleteli oči z jamôk,keď som jej to vysvetľovala.Nastastie to zatiaľ nepotreboval. V MŠ si viem predstaviť,tam bol problém keď som im povedala,nech mu nedávajú piť mlieko 🙈

palicka
•
2. sep 2024

@pri zápise ste vypisovali papiere aj ohľadne alergií. Mali by to mať teda poznačené. Ja by som si ešte žiadala o drodicov písomne, že v ohrození života žiadajú podať život zachraňujúci liek. Učitelia totiž nie sú oprávnení podávať lieky. Ideálny stav je Skola, ktorá ma zdravotnú sestru. Už ich je celkom dosť

patka06
•
2. sep 2024

@cipina Zistila by som si či majú na škole zdravotníka a riešila to s ním.
Ak nemajú, ostáva len vysvetliť učiteľke a vychovávateľke a spoliehať, že to zvládnu
Epipen stále v taške

raszuz
•
2. sep 2024

@cipina ja mám žiaka so silnou alergiou na arašidy. Mamina normálne doniesla epi, aj s návodom. Bol v triede tak, aby ho nedočiahli deti, ale všetci dospelí vedeli, kde je. Na konci roka som ho vrátila, a predpokladám, že ho prinesú aj teraz.

floren
•
2. sep 2024

@dadulala u nás tiež,5 papierov som brala,aby mu nedali jablkový džús. Plus ma sprej na astmu,čo sa v škôlke podávať môže a aj s tým je problem

cipina
autor
•
2. sep 2024

Super dakujem za odpovede. Papiere sme vypisovali, ale nevedela o tej alergii ucitelka. Skusim sa opytat na toho zdravotnika skolskeho.

januska12323
•
2. sep 2024

Určite ho nemôže mať len tak v taške. Popros pani učiteľku o stretnutie nech ti povie ako sa to u vás na škole rieši. U nás býva poučený triedny učiteľ, zdravotník a informovaný aj ostatný učitelia.

prihlasenemeno
•
3. sep 2024

@cipina epipen ma spolu s medrolom a spirabelom v pohovotstnej taštičky v triede. K tomu som napísala návod, ako ho použiť. Od Alergologicky som doniesla potvrdenie o potravinových alergiach pre vedúcu školskej jedálne. Je informovaná učiteľka, vychovávateľka aj vedúca školskej jedálne.

ppetrap
•
1. dec 2024

@cipina ahoj, môj syn bol alergický na arašidy od 2rokov, teraz mu vyšli aj orechy. Nedavas mu jest vôbec ani žiadne stopy alebo ako ? Lebo stopy orechov sú doslova všade, som z toho zúfalá. Stopy arašidov som si vedela ustriehnuť, ale tie orechy … bojím sa ho poslať samého aj k babke , aby k niečomu nedošlo strasnemu

cipina
autor
•
1. dec 2024

@ppetrap on ma arasidy aj orechy, predvecom sa vyhodil ked ho chytili rukou, ktorou chytali arasidy ale iba lokálne. Inac stopy neriesim vobec to by fakt nic nejedol.

ppetrap
•
4. dec 2024

@cipina takže ste nejak skúšali dávať potraviny so stopami a si si ho sledovala ? Lebo ako píšeš , to ani nemôžem nič kupit pomaly, lebo tie stopy sú všade, dokonca v chlebe , knedliku a dokonca v skoricovom cukre 🤦‍♀️