icon

Ako dlho z prefúknutia môže bolieť dieťa hlava?

lenka3007
28. jún 2011

Ahojte mamičky, mám 6 ročného syna a včera večer mal zvýšenu teplotu 37,5 a odvtedy ho bolí hlavička. Ukazuje mi čelo a hovori, že tam ma tlak. Od rána teplotu nemal, ale hlava ho neprestala bolieť. Ked som včera pre neho prišla do školky, tak behal bez čiapky a tu u nas fučalo jak besne... Je možne, že ho prefuklo a od toho mal aj teplotu zvýšenu a aj tá hlavička, že ho z toho bolí? A ako dlho z prefuknutia može bolieť hlava? Bojim sa, aby mi nemal zápal mozgových blán, stále ho sledujem, nalievam čajom a premeriavam teplotu. Prosí poraďte mi, čo s ním môže byť. Nie sme na slovensku, inak by som už bola u pani doktorky... Ďakujeeem

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 davam mu take cuclacie tabletky na hrdlo a tie su s vitamínom C...

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 čo myslíš strepsil tých môžeš dať aj 4 za deň

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 nie nie, to som tu kupila take detske na hrdielko...

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 a nemáš náhodou zo sebou pikovit ale tablety aj tie sú dobré a majú dosť v sebe vitamínu C

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 nie, to ani nepoznam, to je na hrdlo? inak si musim dnes napisať zoznam liekov, ktore musim pokupiť na slovensku, dufam, že na nič nezabudnem...

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 nie to sú vitamíny ked dieťa málo jedáva a byva choré ja som to dosť často využívala v zime pri deťoch inak že vraj je dobrý aj Cvitamín v prašku vola sa to Das gesunde a dostať ho dm drogerii možno by si ho dostala aj tam skús pokukať.

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 nebudem tu už hladať, davam mu zatial tieto cukríky s cečkom a zatra v noci už odchádzame domou, tak behnem do lekárne....

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 no aj to je pravda ved ani ja by som nehladala ved uvidíš za tie dva dni

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 jááj volala som pani doktorke, lebo maly ma zvracal a potom ho aj prehnalo, povedala, že to može byť z choroby, že aby som sa nebála (lebo som robila paniku) že pri zápale mozgových blán by zvracal dlho, mal by vysoku horučku a strašnu bolesť hlavy... tak pokračujeme, už mu to ide na nervy, už mi frfle ked mu idem nasvietiť čelo že "zase" lebo už mu je lepšie, tak by vymyšlal, mám čo robiť, aby aspon v posteli sedel ked už ležať nechce. Dufam, že večer sa to nezhorší a nevystupi mu zas horúčka ☹

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 ved bud rada že ti aspoň behá ved keby mu bolo horšie určite to na nom zbadáš a všetko v klude nestresiť sa zbytočne.

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 ja som rada, stale sa ho pýtam, či mu je lepšie, len sa bojim , aby to večer zas nebolo horšie... Keby bolo take jednoduche nestresovať, ja sa toho zap.m.blán bojim, lebo u nas to mal jeden chlapček, zanedbali to a teraz maly nevidi... ja by som asi neprežila, keby sa malemu dačo stane, asi som na neho veľmi upnuta, za to ma hrešili už niektorý, ale čo mám robiť....

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 že nestresiť ked si si neni na istom ....že dá sa to ked si neni na slovensku určite to zápal mozgových blán neni ved by sa cítil ovela horšie a hlavou by ani pohnúť nevedel uvidíš zajtrá mu už hádam nič nebude.

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 jaj si zlata, že ma takto podporuješ... už nech sme doma... toto ma najviac hneva, doma by som sa tak nebála....

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 vydrž to z nervami ešte dva dni tým neznervoznuješ len seba ale hlavne malého.

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 šak sa snažím, pozerame garfielda, tak sa tu smejeme, ja len že to mam stale v hlave a nemožem na to nemyslieť...

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 to verím aspoň na chvílu si vylož nohy a vypi si kávu 🙂

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 spravila som aj sebe aj malemu kamilkovy čajik... praveže ked dlho ležim, tak vela premýšlam, tak som radsej dala prať, poželila trochu a upratujem akurát kuchyňu pomaličky 😉

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 no kamilkový čajík ukludní a chce ti ho piť naši bylinkové čaje vôbec len ovocné

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 moj vypije, aj neochuteny, alebo s medíkom, jemu je to jedno, to ma po mne, ja som čajová velice, kávu pijem len výnimočne na navšteve, alebo ked som veľmi unavena... tu sa naučil piť aj čistu vodu, kedže v školke im nič sladke nedávali, to sa mi tiež páči, nemusi stale len sirup logať...

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 to máš teda dobré naši vodu tiež vypijú vodu bez námietok ale čaj ked nieje osladený ani do úst ho nedajú

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 tento kamilkový je aj sam o sebe taky sladunky, veľmi dobrý je, ten Lipton kupujem.... ale samotne bilinky nejake sypane som tu ešte nevidela, inak by som si aj ja na kašel kupila repi, alebo lipu.. Ja to poznam od mojej babky, ta nam vždy varila taketo čaje, doma pestovala (aj pestuje) aj mätu...smu ju žuvali ako deti 😀

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 ja tiež mám rada bylinkové čajíky ved ako deti sme ich zbierali na lúkach a sušili doma a potom mleli na starodávnom mlinčeku kedže moja mama ked žila sa v bylinkách vyznala škoda len že jéj nepomohli.Na kašel je dobrý skorocelový a zázvorový čajík škoda len že malú mám na škorocel alergickú 😖

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 alergickú? uff, no my zatial (klop-klop) nie sme alergicky na nič, akurát mame problemy s prieduškami od narodenia, maly sa narodil o 5 týždnou skorej, asi preto...ale už by ho to mohlo aj prejsť, ved ma už 6 rokov... Ja som ževraj alergicka na "bakterie" čiže na všetko, ale našťastie nebývam veľmi často chorá, tak raz za rok, ale predtým, kym som nemala maleho som nebývala vobec chorá...

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 no ja mám pocit že moji majú alergiu snád na všetko ked im teraz v apríli robila testy tak im vyšla väčšina čiže prach ,pely,trávy,roztoče ,perie,obiloviny a ešte hoooodne vela iného ked začína jeseň tak môžem čakať že už od konca oktobra až do konca mája bud kašlú ,soplia a prieduškujú prípadne malá má laryngitídu.

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 kolko rôčkov maju tvoji drobci? takto alergicky je moj brat, ked kvitnú trávy, tak ma oči zpuchnute a take vodove pluzgiere v očiach... teraz už sice berie na to lieky, ale kvoli tomu ho nezobrali ani na vojensku akademiu. Ja som tiež rozmýšlala, že by som absolvovala s malým take vyšetrenie...ako dlho to trva? ešte stale to robia tak, že ti napichaju do ruky viac tých alergenov a ty si meráš veľkosť toho začervenania? to si pamatám, ked som bola mala a robili to mne, ako je to teraz?

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 robí sa to tak že ti napichajú ako si ty písala alergeny a čakáš asi 15-20minut a potom to dr zmerá a zhodnotí.

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 mne to musela mamina doma merať asi 7 dni, už si nepamatám dobre... a to tam možem isť sama, alebo ma musi poslať obvodna?

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 robí to alergolog a platí sa za to u nás 2eurá neviem ako v iných mestách v sk

lenka3007
autor
29. jún 2011

@danielik79 u vas v meste je kde? ale myslím, že to bude rovnako všade.. a nepotrebjem tam ten výmenný listok (či jak sa to vola)

danielik79
29. jún 2011

@lenka3007 na alergologiu vymenný lístok potrebuješ v Šuranoch alergologička ťa zobere aj bez výmenného lístka ale to si platíš nejakých 10euro a dá sa s nou velmi dobre dohodnúť ako písali niektoré baby aj v iných témach ako napr v Blave tam za testy doplacajú aj viac závisí aj od dr kolko bere.