Ako efektívne zbaviť deti vší?
Ahojte prosim vas poradte mi ako sa zbavit vši vo vlasoch. Deti si priniesli asi zo skolky, dcere som ostrihala vlasy mala dlhe a neni trpezliva na vycesavanie ani samponove procedury ale tak musi aspon vo vani tolko vydrzat kym umyjeme, vyceseme inak jaci a uteka uz je jej to neprijemne. Kym spi , vyberam jej rukou po jednom. Ale stale sa najdu vajcia kedze nedovoli ani za sucha peavidelne vycesavat aspon zive by sa vychytali. Uz aj ja mam par kusov je to pliaga.
Dakukem za vsetky rady
@jankadanka654321 moja dcérka doniesla zo škôlky, bolo to hrozné obdobie. Má husté, kučeravé vlasy. Takže sme ju posadili a vysvetlili jej, že proste musí sedieť a strpieť to. S manželom sme vycesavali on pol a ja pol hlavy. Všetko som oprala, vankúše, obliečky, pokrývky hlavy.... Potom som to celé zopakovala s odstupom pár dní podľa odporúčaní na šampóne. Keď sa vrátila do škôlky, tak znovu to isté, boli sme na prášky z toho. Ale ako píšem, ona to pochopila a odsedela si to vycesavanie. Veľmi poctivo to treba robiť, fakt po prameňoch hrebeňom na to určeným. Držím palce ✊
Určite pomôže šampón ale nám pomohlo zamiešať olej s octom olej vsi zabil a ocot pomohol vajíčka odlepiť zároveň sme vysedávali a po troch dňoch bola hlava čistá a všetko sme opakovali s odstupom pár dni
paranit taky zabal som davala nechala podla navodu posobit a potom dobre umyla so samponom. potom som dala kondicioner a kym ho mala vo vlasoch vycesavala som take mokre. slo to omnoho lahsie a bola istota ze sa nic nikam nezakotula.
oprala som vsetko oblecenie preriny uplne vsetko co bolo v posteli aj pri posteli, hracky, povysavala sedacku, podusky poprala zo sedacky, uteraky, bundy, ciapky, par dni som to robila s vecami. postel som prezliekla a poprala niekolko krat aj s poduskou a paplonom.umyla okolie postele, poumyvala dlazky niekde som citala ze dobre postriekat podlahu proti lezucemu hmyzu tusim. a kedze to mala niekolko dni kym som si to vsimla prala som vsetkym a vsetko pretoze som nevedela kde a o co sa kedy oprela hlavou. samozrejme bola aj v nasej posteli. proste cely vikend maraton prania a umyvania a vycesavania. ale po prvom vikende sme sa toho nakomplet zbavili. sice som to zopakovala tusim o 8 dni ako pisali ale nemala v hlave nic. ale pre istotu.
skratka musi vydrzat. pustite jej vo vani rozpravku na tablete alebo mobile. inak sa toho nezbavite.
Sampon na vsi, nechat posobit, vycesavat. A vsetko prat. A po par dnoch dookola opat az kym nezmiznu. Tie nove sampony uz su celkom fajn a likviduju ciastocne uz aj vajicka. Ked sa dobre nanesie, tak fakt vsetko zive. Ak ma kratsie jemne vlasy, tak to na 2x musi zabrat.
@aalt prosim ako sa volaju tie sampony ?
paranit taky zabal som davala nechala podla navodu posobit a potom dobre umyla so samponom. potom som dala kondicioner a kym ho mala vo vlasoch vycesavala som take mokre. slo to omnoho lahsie a bola istota ze sa nic nikam nezakotula.
oprala som vsetko oblecenie preriny uplne vsetko co bolo v posteli aj pri posteli, hracky, povysavala sedacku, podusky poprala zo sedacky, uteraky, bundy, ciapky, par dni som to robila s vecami. postel som prezliekla a poprala niekolko krat aj s poduskou a paplonom.umyla okolie postele, poumyvala dlazky niekde som citala ze dobre postriekat podlahu proti lezucemu hmyzu tusim. a kedze to mala niekolko dni kym som si to vsimla prala som vsetkym a vsetko pretoze som nevedela kde a o co sa kedy oprela hlavou. samozrejme bola aj v nasej posteli. proste cely vikend maraton prania a umyvania a vycesavania. ale po prvom vikende sme sa toho nakomplet zbavili. sice som to zopakovala tusim o 8 dni ako pisali ale nemala v hlave nic. ale pre istotu.
skratka musi vydrzat. pustite jej vo vani rozpravku na tablete alebo mobile. inak sa toho nezbavite.
@pralinka25 dakujem. aj ja som oprala vsetko co sa dalo, najprv som dala vsetko v sackoch na balkon na 8 dni aby vyhladovali raj zdochnu do 60h ak nemaju co cicat.
Určite pomôže šampón ale nám pomohlo zamiešať olej s octom olej vsi zabil a ocot pomohol vajíčka odlepiť zároveň sme vysedávali a po troch dňoch bola hlava čistá a všetko sme opakovali s odstupom pár dni
@andrejka1974 a ten ocot neskodi vlasom ? Nebude blond ? :D
@pralinka25 dakujem. aj ja som oprala vsetko co sa dalo, najprv som dala vsetko v sackoch na balkon na 8 dni aby vyhladovali raj zdochnu do 60h ak nemaju co cicat.
@jankadanka654321 inak paranit ma taky zabal tusim na 15 min. To som jek dala na hlavu a na to foliu a tenku ciapku aby jej to drzalo, ona ma dlhe vlasy. Nechala posobit a potom som ju dala do vane a umyla este samponom proti vsiam. Kondicioner urcite daj potom lebo ono to dost nici vlasy a lahsie sa vycesavaju potom tie vajcia. My sme mali 2x po sebe a teraz zas mrle. Co ti poviem 3 noci som nespala co len periem donemoty vsetko a dezinfikujem
@aalt prosim ako sa volaju tie sampony ?
@jankadanka654321 tiez sme myslim mali Paranit. Bol k nemu aj vycesavaci hreben, ale dokupil som este Nit Free Terminator hreben. Zalezi ake su vlasy. Na bezne staci aj ten pribaleny. Zabal sme sice nerobili, ale starsia dcera ma dlhe a huste vlasy, takze kym som to cele vypenil, tak to bola aj 3/4 hodina. Potom este vycesavanie - dokopy akcia aj na dve hodiny. Mensia, este s detskymi vlaskami, bola vybavena po prvej kure. Spravili sme sice este dalsiu, ale uz som nenasiel nic. Starsia bola na tom fakt ze zle, tam zabrala hadam az tretia kura. Ale pre istotu sme umyli este par krat. Uz to bolo davnejsie, tak presne napamatam. Ocot je nanic. Na vajicka neposobi vobec a nikdy ho nedas tak, aby vyhubil vsetky velke. Samponom ak vypenis cele vlasy, tak vyhubis vacsinu zivych a aj nejake vajicka - to neviem posudit kolko, ale urcite to posobi aj na ne. Zive potom ostanu take riadne otapene a v pohode ich vyceses. To vyhladovanie som nepocul, moc by som tomu neveril a vajicka si aj tak pockaju.
@andrejka1974 a ten ocot neskodi vlasom ? Nebude blond ? :D
@jankadanka654321 nie nebude
Paranit šampón je tam presný návod. Vyčesať. Na vajička je dobrá žehlička na vlasy. Jedna známa dcére v druhej triede prefarbila vlasy keď sa ich už nevedela zbaviť a stále dookola ich znovu doniesla domov. Po prefarbení bol pokoj, samozrejme dala jej rovnakú farbu ako mala svoju. Určite to nebolo dobré ale zabralo to.
@jankadanka654321 inak paranit ma taky zabal tusim na 15 min. To som jek dala na hlavu a na to foliu a tenku ciapku aby jej to drzalo, ona ma dlhe vlasy. Nechala posobit a potom som ju dala do vane a umyla este samponom proti vsiam. Kondicioner urcite daj potom lebo ono to dost nici vlasy a lahsie sa vycesavaju potom tie vajcia. My sme mali 2x po sebe a teraz zas mrle. Co ti poviem 3 noci som nespala co len periem donemoty vsetko a dezinfikujem
@pralinka25 mrle ? Akoze cervy ? To akoze co za pliagy a kde sa daju nachytat. Mam pomaly 40 a vsi prvy raz vidim a mrle ? Kks ved nas to tu pozere
@pralinka25 mrle ? Akoze cervy ? To akoze co za pliagy a kde sa daju nachytat. Mam pomaly 40 a vsi prvy raz vidim a mrle ? Kks ved nas to tu pozere
@jankadanka654321 ja mam tiez 40 a tiez som to videla prvy krat. jedno aj druhe. decko donieslo zo skolky
Poradte nejaký extra silný šampón ktorý vám funguje

Sampon na vsi, nechat posobit, vycesavat. A vsetko prat. A po par dnoch dookola opat az kym nezmiznu. Tie nove sampony uz su celkom fajn a likviduju ciastocne uz aj vajicka. Ked sa dobre nanesie, tak fakt vsetko zive. Ak ma kratsie jemne vlasy, tak to na 2x musi zabrat.