icon

Ako liečiť molusky u dieťaťa bez zoškrabávania?

dominika02011
Dnes o 19:21

Dobrý večer
Prosím vás o radu , už som zúfalá .
Syn 4 roky má molusky dostal to od staršieho syna .
Už s tým bojujeme trištvrte roka .
Užívali sme aj sirupy na posilnenie imunity vôbec to nezaberá , najhoršie je , že syn si to stále škriabe a roznáša si to po celom tele , do toho má ešte atopický exém.
Máte niečo overené mimo toho aby mi to museli zoškrabábavať. Ďakujem za rady .

amel
Dnes o 19:23

@dominika02011 mam v blogu tuto tému,presne pred rokom.Je to naozaj o obranyschopnosti organizmu a neboj,prejde to

ukulela
Dnes o 19:30

my sme natierali spec pripravkom na molusky. + prave aby si to neskrabal a neroznasal, som mu to preliepala malou naplastou.

cucana23
Dnes o 19:37

Smer kožné a povyberať asi jedine

amel
Dnes o 19:38

Konečne riešenie u nas

anonym_0d6a61
Dnes o 20:05

Už jedine kožné, pokiaľ si na to už dávala nejaké roztoky tak nič s lekárne už na to nesmie ísť.
Na kožnom buď kyselina, dusík, chirurgicky ale vždy sa to vráti pokiaľ nevyriešiš imunitu. Isoprinosine nám zabral myslím, že na 6 týždňov to predpísala a tri dni po sebe kyselina potom sa to vyhojilo, odpadli chrasty a znovu tri dni ak nejaké vyšli, takto sme to trikrát otočili už sa nevrátili. Po prstoch mu daj nesmie to škriabať, 4 ročný už je dosť veľký a práve kvôli tomu atopickému ste to mali riešiť hneď na kožnom, to je kombo bombo akože s moluškami a predpokladám že v septembri šup do škôlky, nám to dieťa tiež od dieťaťa so ,, zodpovedným " rodičom čo ho tam poslal s tým donieslo.

anonym_89a58b
Dnes o 20:37

@dominika02011
Nám lekar odporučil Molutrex. Dostať bez predpisu. S týmto roztokom natries 1-3 dni, ked začne červenať, prestaneš. Postupne to zmizne. Ano, trosku štípe, niekedy viac, ale urcite lepsie ako tekutý dusík atd.
Pomohol, nemáme 🙏.

anonym_248c84
Dnes o 20:45

U nás pomohlo ich vytlačiť. A natrieť betadine. Nič ine z lekárne nepomohlo. Na imunitu vtedy bral Arkodefensrs

anonym_18fe18
Dnes o 21:00

Nasa 2,5 rocna to chytila od starsieho 4,5 rocneho, on to mal zo skolky. Jemu sme to vykynozili na koznom presne s tym zoskrabavanim lyzickou, na to Betadine mast. Ale on nema tak suchu kozu a ekzem. To bolo sice na pol roka, ale postupne zmizli. U dcery to vyrasilo vo velkom a na koznom jej predpisala 2x Isoprinosine a este sme davali rybi olej, decko, vela c vitaminu (lipozomalny) a Draci sirup od Mycomedica, ale ten len chvilku, to mi nechcela pit. Posledne 3 ks sa nam podarilo doma zasusit a odpadli, robila som domacu tinkturu z lastovicnika do 80% liehu a potrela som asi 5x a boli fuc. Ale s tym, ze aj stav koze sa zlepsil, umyvali sme olejmi sprchovymi a kozu natierali Codexialom lipolotio a hydrolotio, podla stavu. Doktorka zdoraznovala, ze imunita koze je dolezita a ked je atopicka, sucha, ekzem, tak sa aj virusy lepsie uchytia. Takze riesit to komplexne. Dufam, ze uz sa neobjavia, potvory.