icon

Ako liečiť nádchu u mesačného bábätka?

alenaajka28
28. okt 2025

Ahojte, prosím Vás, poraďte,
máme doma 4 - týždňové bábo a cca 6 dní má nádchu. Nejdú mu soplíky, ale počuť, ako mu chrčí v nošteku, asi mu to aj zateká, lebo aj pokašliava takým suchým . V pondelok sme boli na poradni a dýchanie mal čisté. Sem-tam mu niečo vytiahnem odsávačkou,( priesvitné ) ale mám pocit, že to má niekde vzadu v dutinách. Dávam mu Libenar, , fenistil. Najhoršie je to, keď sa zobudí. Máte niektorá skúsenosti, osvedčenú liečbu? ďakujem

domka222
28. okt 2025

Spí vo vyvýšenej polohe? Ja som dala Libenar,potom odsala a dala Nasivin.

amonet
28. okt 2025

fenistil vam dal lekar? kazda choroba dietata do polroka patri do ruk lekara. nie babske rady

esther100
28. okt 2025

Zvlhcujte vzduch,vetrajte,spať vo vyvysenej polohe.libenar alebo sterimarbaby,keď je upchatý nos tak nasivin

anavixy
28. okt 2025

Mesacnemu dietatu prosim ta nedavaj uplne zbytocne a neopodstatnene fenistil. Reflux nema?

krasneleto
28. okt 2025

nam pomaha, aj ked teda dcera je uz vacsia zlvhcovac vzduchu a do toho dam doterru, lepsie sa jej dycha... plus inhalator, ale to take malinke babanko este nie

anavixy
28. okt 2025
@krasneleto

nam pomaha, aj ked teda dcera je uz vacsia zlvhcovac vzduchu a do toho dam doterru, lepsie sa jej dycha... plus inhalator, ale to take malinke babanko este nie

@krasneleto inhalator uplne kludne moze aj take male babatko

esther100
28. okt 2025
@krasneleto

@krasneleto inhalovat môže,len je to komplikovanejsie

krasneleto
28. okt 2025
@esther100

@anavixy
@esther100 fakt? to som nevedela, my sme nastastie potrebovali az v skolke

anavixy
28. okt 2025
@esther100

@esther100 praveze ani nie, sice musi byt nadobka vo zvislej polohe, ale zato sa dieta neprieci 🤭

esther100
28. okt 2025
@anavixy

@esther100 praveze ani nie, sice musi byt nadobka vo zvislej polohe, ale zato sa dieta neprieci 🤭

@anavixy je to možné,ja som inhalovalabaž 3 mesačné a to je už dosť aktívne na taketo veci

alenaajka28
autor
28. okt 2025
@domka222

Spí vo vyvýšenej polohe? Ja som dala Libenar,potom odsala a dala Nasivin.

@domka222 áno, je vo vyvysenej polohe a presne robím to čo opisujes plus fenistil.
A ako často si odsavala?

alenaajka28
autor
28. okt 2025
@amonet

fenistil vam dal lekar? kazda choroba dietata do polroka patri do ruk lekara. nie babske rady

@amonet áno, samozrejme že lekár keďže je na predpis

alenaajka28
autor
28. okt 2025
@anavixy

Mesacnemu dietatu prosim ta nedavaj uplne zbytocne a neopodstatnene fenistil. Reflux nema?

@anavixy predpísal Nám ho pediater

anavixy
28. okt 2025
@esther100

@anavixy je to možné,ja som inhalovalabaž 3 mesačné a to je už dosť aktívne na taketo veci

@esther100 no ono idealne to robit v spanku, staci dat masku/naustok k nosteku, uplne jednoducho pocas spani a bez “boja”, pocas bdenia je to urcite tazsie 🙂

anavixy
28. okt 2025
@alenaajka28

@anavixy predpísal Nám ho pediater

@alenaajka28 to nic nemeni na tom, co som pisala, ale chapem… 😒 a reflux teda nema?

domka222
28. okt 2025
@alenaajka28

@domka222 áno, je vo vyvysenej polohe a presne robím to čo opisujes plus fenistil.
A ako často si odsavala?

@alenaajka28 vždy keď sa tažko dýchalo. Kľudne aj v noci