icon

Ako liečiť suchý kašeľ u trojročného?

Včera o 16:58

Ahojte mamičky!
Môj 3-ročný syn kašle na sucho od apríla, ale v noci vôbec nekašle. Odvtedy sme mali aj laryngitídu a pred 2,5 týždňami bronchitídu. Bol aj na RTG pľúc počas bronchitídy, tam boli len trochu zapálené priedušky. Už sme vyskúšali všelijaké sirupy, ale stále kašle. Mal už niekto niečo podobné?dakujem

anonym_6ac222
Včera o 17:16

Atb? Crp? Vytery?

autor
Včera o 18:09
@anonym_6ac222

Atb? Crp? Vytery?

@anonym_6ac222 Začalo sa to tým, že dostal horúčku, ale už predtým mal suchý kašeľ. Mal zápal hrdla a dostal na to antibiotiká, ktoré užíval. Zlepšil sa, horúčka aj bolesť hrdla ustúpili, ale počas užívania antibiotík znovu dostal vysokú horúčku a CRP stúplo na 61. Potom dostával antibiotiká intravenózne. Po 3 dňoch CRP pekne kleslo. Vtedy mu robili aj röntgen pľúc a povedali, že ide o akútnu bronchitídu. Výtery aj ostatné výsledky boli negatívne.

terezka2911
Včera o 20:04

@anonym_autor a krv mu brali na chlamýdie a mykoplazmy?

autor
Včera o 20:08
@terezka2911

@anonym_autor a krv mu brali na chlamýdie a mykoplazmy?

terezka2911
Včera o 20:08
@anonym_autor

@anonym_autor a výsledky?

autor
Včera o 20:12
@terezka2911

@anonym_autor a výsledky?

@terezka2911 Len mi povedali do telefónu, že všetky výsledky sú negatívne.Ten kašeľ je skôr také pokašliavanie.

taktotedanie
Včera o 21:05
@anonym_autor

@terezka2911 Len mi povedali do telefónu, že všetky výsledky sú negatívne.Ten kašeľ je skôr také pokašliavanie.

@anonym_autor alergie a intolerancie?
Suseda to riesila, nakoniec malo dieta histam.intoleranciu, ako nahle zaviedli rezim dieta lusknutim prsta prestalo kaslat
( trapili sa so suchym kaslom a pokasliavanim 5mesiacov)

anonym_6ac222
Dnes o 06:43
@anonym_autor

@anonym_autor a z coho malo bronchitudu? Virus? Mastne zabaly, inhalovanie yabra. Cibulovy sirup, caj.

anonym_cf4274
Dnes o 07:33
@anonym_autor

@anonym_autor nasadila by som protizápalovú stravu, výrazne pomáha pri zápale priedušiek - bronchitíde, znižuje chronický zápal v tele.

autor
Dnes o 09:08
@taktotedanie

@anonym_autor alergie a intolerancie?
Suseda to riesila, nakoniec malo dieta histam.intoleranciu, ako nahle zaviedli rezim dieta lusknutim prsta prestalo kaslat
( trapili sa so suchym kaslom a pokasliavanim 5mesiacov)

@taktotedanie boli sme u nasej doktorky posiela nas na alergologiu .Maly dostal zatial kvapky zodac 2x denne dufam ze nam to nieci pomoze ,lebo najblizsi termin je az koncom jula

taktotedanie
Dnes o 09:51
@anonym_autor

@taktotedanie boli sme u nasej doktorky posiela nas na alergologiu .Maly dostal zatial kvapky zodac 2x denne dufam ze nam to nieci pomoze ,lebo najblizsi termin je az koncom jula

@anonym_autor opytaj sa ako je to s uzivanim antihistaminik ked ides na alergologiu, niektori pozaduju vysadit liecbu, over si to ak by nahodou
Jul mas luxusny termin a este v case dovoleniek, v nasom meste sa caka na detske alergo 6-8mesiacov , jedine ze mas od pediatra speci vymenny listok tak lekarky co robia su ochotne zo rat skor ( casto za poplatok, bohuzial) preto potom cestuju do mensich miest, kde su tie terminy velmi rychlo
Na alergologiu pre dospeleho v nemocnici terminy az na buduci rok 🤷🏻‍♀️

autor
Dnes o 09:58
@taktotedanie

@anonym_autor opytaj sa ako je to s uzivanim antihistaminik ked ides na alergologiu, niektori pozaduju vysadit liecbu, over si to ak by nahodou
Jul mas luxusny termin a este v case dovoleniek, v nasom meste sa caka na detske alergo 6-8mesiacov , jedine ze mas od pediatra speci vymenny listok tak lekarky co robia su ochotne zo rat skor ( casto za poplatok, bohuzial) preto potom cestuju do mensich miest, kde su tie terminy velmi rychlo
Na alergologiu pre dospeleho v nemocnici terminy az na buduci rok 🤷🏻‍♀️

@taktotedanielekár povedal, že týždeň predtým ho už nemôže užívať, musí ho vysadiť. Aj tu sa za to musí platiť, pretože v našom okrese sú voľné termíny až na jeseň. Keďže je to v inom okrese, musíme si to zaplatiť.“