Ako liečiť upchatý slzný kanálik?
ahojte mamičky potrebujem poradiť alebo aspoň nejaké vaše skúsenosti, mám 3 mesačnú dcérku a stále jej slzí a aj hnisá z jedného očička. Boli sme na Kramároch a dali nám antibiotické kvapky UNIFLOX aj to zabralo, úplne sa jej očičko vyčistilo ale po pár dňoch ako sme to prestali jej dávať sa to opäť zhoršuje. Ak máte nejaké skúsenosti s takýmto niečim dajte mi vedieť, akúkoľvek informáciu ocením. dakujem, Danka
@katka_o7
dobrý vecer, dakujem za radu verim ze nam to zaberie, uz som skusila aj kvapky a aj krem torbex, a stale sa nam to vratilo. Este sa vas opytam robili ste aj masaz kanalika popri tom? mali ste len problem s 1 ockom? staci teda odsat len z tej jednej dierky? ci z obchod? dakujem za odpoved
Ak ju kojis potieraj materskym mliekom
Nam pomohla len sondaz slzneho kanalik...odvtedy bol pokoj.dcerka mala 3 mesiace...
My sme boli v 3 mesiacoch na preplachu. Jedine to nam pomohlo.
Mojej dcerke nepomohlo nič, ani kvapky ani mastičky a ani zákrok u očného. Nakoniec čo pomohlo boli bylinky. Robila som jej obklady z očianky. Urobila som odvar a namočila doňho vatové tampóny (klasické také čo používam na odličovanie), len jemne som ich vyžmýkala, nie celkom, a priložila dcére na oči keď spala na pár minút, alebo kedykoĺvek som jej len pretrela očká. Samozrejme vždy treba použiť čisté tampóny. A po pár dňoch pomohlo. A minule keď zas synovi hnisali očká, že sa ráno budil so zlepenými očami od škamričiek, ani som nekupovala žiadne kvapky, len som 2-3 dni robila tieto obklady a pomohlo. Očianku bežne dostať v lekárni, a majú aj nejaké kvapky s výťažkom z tejto bylinky čo sú vhodné aj pre novorodencov ( ale tie som neskúšala ☺ )
https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty...
https://www.pilulka.sk/ocuflash-gtt-1x10ml-1424...
Urcite masaz ocneho kutika nam to pomohlo
Ja som synovi vyskúšala vsetko spomínané, od kvapiek cez maste, obklady a masáže a pomohol jedine prepich kanálika u nášho očného a potom este sondaz v BA....bola to sekundová záležitosť a keby som vedela, ze nic ine nezaberie, necakam a neskúšam 6mesiacov, ale dam mu to spravit okamžite....
Moje obe deti s tym mali problem, nic som im na to nedala, ani na "preplach" sme neboli, jednoducho to preslo same
@laura0107 presne tak, aj u nas same preslo
@matuska234
tak to ste ma potesili, verim zeto bude aj nas pripad 🙂
Môj chlapček mal 4 krát preplach a nikdy viac.. Pokiaľ vám prvý nepomôže tak kašlite nato dieťa z toho vyrastie ako aj môj... A treba aj čistiť nos je to prepojené
@lusina17 presne, hrozne sme sa s tym natrapili, ked dostala nadchu, tak aj oko tieklo, ked tieklo oko, tak aj z nosa,,,,my sme absolvovali preplach v desiatich mesiacoch, a o dva tyzdne jej uz ocko tieklo, tak som sa na to vyprdla a mala z toho vyrastla,,,,este niekedy sa stane, ze jej ocko trochu zateka, ale uz je to len sem-tam a staci par krat prekvapkat ocuflashom
@maartinkaa
ha no tak to ozaj asi nema zmysel prepalachovat, a aj jej to ocko viac slzilo?
@marchela slzilo jej to tak isto, ako pred preplachom,,,,,ale ja som sa dostala k jednej diskusii na FB, a tam baby zijuce, myslim v rakusku pisali, ze tam sa detom nieco taketo nerobi, a dieta z toho vyrastie, tak som to po neuspesnom preplachu riskla, vybodla sa na to a dobre som urobila
@maartinkaa jj tak ako píšeš náš bol tiež chorý tetaz tak aj oči upchalo a slzili už je zdravý a ešte kus zaslzi párkrát za deň alebo keď sme vonku na studenom vzduchu a trosku ma ráno žlté v kútiku dávam tiež ocuflash
@maartinkaa lekárom ide o peniaze za úkony a tie preplachy robia zrasty dnu ešte horšie z toho môže byť
Ja som kvapkala malej viackrat denne do ociek na rovnaky problem materske mlieko.nepomohli nam ani atb,ale mliecko ano
@lusina17 vravite vyrastol? Dnes ma dcera za sebou sondaz n kramaroch a predtym 3krat prepich u nasej ocnej. Vravrla ze to ma mierne zuzene ale ze sk z to moze opakovat sak preboha uz to ma za sebou 4krat. A sme doma slzi samoztejmr. Nej v kuseeee. Ma 13 mesiacov. Zacinam byt zufala a vyhladam lrkarku co sa venuje len slzny kanalikom.
@maartinkaa prosím ak si pamätáte asi kedy sa už neobjavoval upchatý ten kanalik??? My sa stym už rok trápime
@matuska234 kedy Vám to prešlo???

Dakujem krasne za rady, homeopoatika som uz stihla dnes objdnat, verim ze nam to zaberie.. a este sa opytam vy ste davali pri akom starom dietatku? a zabralo vam to teda hned po tych par dnoch? robili ste aj masaz kanalika? dakujem za odpoved
@lucylka25