Ako môžem pomôcť mesačnej dcérke, ktorá má reflux?

miirkka1
12. apr 2020

Moja malinka bude mat mesiac a trapi ju reflux.Viem,ze to babatka mavaju,moja prva dcerka to sice nemala,ta mala koliky..ale poradte ,ako jej mozem pomoct okrem vyvysenej polohy?Spat naboku,chrbte,ci brusku?
Dcerka je kojena a nechcela by som jej davat to antirefluxne mlieko.Ona aj po kojeni je nervozna,grcka grgne,lezi ,zase potom kasle grcka place ...dokola.Aj ked ju nosim,grcka aj 2hod.po kojeni,ale aspon by sa nemala dusit,ze to vdychne.Uz v nemocnici sa dusila dlho ,bola modra,no dnes zase.Uz ju nechcem ani ulozit do postielky,len ju nosim cely den,npneviem,co bude v noci.

heidy222
12. apr 2020

@miirkka1 ahoj, pises, Ze nechces davat antirefluxne mlieko, ale mne pomohlo, davala som malemu Len vecer pred spanim Len 30- 60 ml plus kojenie po tom a pomahalo to, v brusku sa Mu to asi pomiesalo s materskym mliekom a potom zvladol zaspat vo vyvysenej postielke.

nikusiak9
12. apr 2020

@miirkka1 nutriton.

proximaa
12. apr 2020

ahoj, nemusíš dávať umelé mlieko, ale určite by si mala porozmýšľať nad nejakým zahusťovadlom - Gastrotuss napríklad. Už neviem, či sa dáva po alebo pred kojením. Ale určite sa spýtaj doktorky a poradí ti, čo dávať. Vyvýšená poloha na spanie by mala byť naozaj vyvýšená, kľudne aj 40 stupňov, nám tak povedal doktor.

labocca
12. apr 2020

moj maly uzival tiez sirup Gastrotuss a pomohol nam....

miirkka1
autor
12. apr 2020

@heidy222 nezvracal ti ani sa nebudil nato,ze potrebuje grgnut vrackat?Ja sa strasne bojim najma toho,ze vdychne to do pluc.Ono ja som v Nemecku,tu sa nechodi k detskemu lekarovi,chodi ku mne Hebamme ako porodna baba a ona stale tvrdí, ze to prejde a nic na to nepozna...ano prejde ,ale tie moje ustrachane dni,ci sa rozkasle,je hroza...v utorok zavolam k detskej lekarke,ci ona nieco nepozna.

heidy222
12. apr 2020

@miirkka1 ano, obcas aj grcol napriek tomu ale bolo to s tym nutrilonom o Dost lepsie. Ale pozor obycajny nutrilon mu to zhorsoval oproti materskemu mlieku. Najhorsie to bolo okolo toho mesiaca veku, uvidis za par tyzdnov si na to Ani nespomenies. Moj ma teraz 3,5 mesiaca a uz mu to antirefluxne nedavam par tyzdnov,Len dojcim. Viem si predstavit, ze Ked omodrel muselo ta to vylakat. Neviem co sa stalo, za normalnych okolnosti maju babatka reflex dat hlavu na stranu, babatka by sa nemali zvratkami dusit: inak by ludstvo neprezili, lebo vsetky babatka grckaju. Naozaj nemozes viac urobit, Tak sa skus nestresovat, viem ze he to tazke.
Inac aj ja zijem v Nemecku

heidy222
12. apr 2020

@miirkka1 inac co radia tie zahustovadla to he samozrejme tiez dobra cesta, do odstriekaneho mlieka dat alebo ako kasicku pred kojenim. Ja som Bola Len leniva si odstriekat a aj som mala v Tom Case malo mlieka, preto to umele. ale zahustovadla urobia to iste.

margaretka_
12. apr 2020

Nas starsi mal dlho reflux, nechcela som davat zahustovadla, pretoze priberal nadpriemer, takze asi vypil dost mlieka. Takze spal na vyvysenom, na boku, na brucho som nedavala spat vobec. Dookola dojcila, on stale grcal... vela som nosila v satke.
Boli sme s tym aj na gastre, ale nic viac neradili

aksuram
12. apr 2020

@miirkka1 môj druhý syn mal silný reflux. Polohovanie samo o sebe nepomáhalo. U nás zabralo len odsávať mlieko, zahustiť Nutritonom a nakŕmiť s fľaše. Narodil sa v Holandsku, tam je tiež iný systém ako na Sk. Ale keď sme sa dopracovali k tomu Nutritonu, naše dieťa spalo prvý krát kľudne a dve hodiny v kuse ...som ho chodila kontrolovať lebo som neverila že neplače 😄
Ale samozrejme k tomu polohovanie, poriadne odgrgnut atď ...držím palce aby si čím skôr našla spôsob ktorý bude vyhovovať drobcovi aj Tebe

merlin44
Odpoveď bola odstránená
Zobraz