icon

Ako narovnať zležanú hlavičku u dieťaťa?

klarka0002
15. júl 2025

Dobrý deň. Poprosila by som Vás o názor a radu.
Mám pocit že môj 3 mesačný synček ma vzadu zležatú hlavičku. Snažím sa ho polohovat ale cez deň nechce byť na boku. Ako by som to vedela napraviť aby mal peknú gulatu hlavičku?

svetlonos
15. júl 2025

@klarka0002
dávaj si ho pravidelne do nosiča a mate pohotový probléme 🙂

kajulna
15. júl 2025

@klarka0002 treba ho aj dávať viac na bruško, nosiť ho a ak leží tak špeciálny vankúšik s otvorom proti zležanej hlavičke

pribinak
15. júl 2025

Čo najviac dávať na bruško

isis234
15. júl 2025

Nosiť ho na rukách-pestovať

vorkola
15. júl 2025

Neboj sa ,to sa urovna.Ja som sa tiez zlakla,a ako sa vyvyjal hlavicka sa vyrovnala

taktotedanie
16. júl 2025

Pediater zhodnoti
Ziadne vankuse na zlezane hlavy co tu radia nepomahaju
Ak je zlezana polohuj ak nepomoze tak ries helmicku ak chces aby dieta malo krasnu gulatu hlavu

kvadrinkaaa
16. júl 2025

To maju väčšinou babatka, ktoré cele dni ležia v postieľke alebo v kočíku a nie a nie ho vziať a ponosiť, pomojkať, dať do nosiča… no buď sa mu zacnes venovať alebo budes s nim chodit na vyšetrenia a dospejete k helmičke

mullerova46
16. júl 2025
@kajulna

@klarka0002 treba ho aj dávať viac na bruško, nosiť ho a ak leží tak špeciálny vankúšik s otvorom proti zležanej hlavičke

@kajulna vankúšik je hovadina ako mraky. Mám niekto l tomu aj screenshoty od jednej fyzio prečo to nie je dobré. Keď veľmi chcete nájdem vám to

kajulna
16. júl 2025
@mullerova46

@kajulna vankúšik je hovadina ako mraky. Mám niekto l tomu aj screenshoty od jednej fyzio prečo to nie je dobré. Keď veľmi chcete nájdem vám to

@mullerova46 náš drobec mal trošku zležanú hlavičku, tak sme začali dávať špeciálny vankúšik pri prebaľovaní, natieraní a takýchto činnostiach, aby tú hlavičku čo najviac odľahčil, jasné že aj polohu jeme a nosíme, ale pri určitých činnostiach keď má hlavičku rovno tak aby sme tomu predišli

klarka0002
autor
16. júl 2025
@mullerova46

@mullerova46 Bola by som Vám vďačná ak by ste mi poslali ohľadne toho viac informácií.

lienka.7
16. júl 2025

@klarka0002 treba si dať urobiť scan hlavičky a uvidis. A nie, nič nepomôže, ani sa ti same nenapravi. Kadernicky by vedeli rozprávať a takých hlavách 🙈
Btw, aj tu na fóre ma kopec deti zlezane hlavičky, ale mam pocit, ze matkám je prednejsie značkové oblečenie ako pekná hlava dietatka 🤷‍♀️

slaviivals
18. júl 2025

Avizovat pediatrovi, ci nie je potrebne ist na ortopediu a nosit prilbicku

klarka0002
autor
14. aug 2025

Ďakujem za všetky odpovede. Vezmem si z každej nieco a uvidím ci nastane zmena.