icon

Ako naučiť dieťa na výplach nosa bez plaču?

buducamama
23. feb 2025

Ahojte maminky, tie, ktoré vyplachujete malým cca 3 ročným deťom nos, ako ste ich presvedčili, aby to aspoň vyskúšali? Bojujeme tu už s tým pár dní a bez úspechu, je to len boj a plač keď vidí Nasalin. Malý sprej Nasivin je v pohode, ten si dá streknúť, väčší sprej morská voda už je boj a teda rovnako aj ten Nasalin na preplach nosa. Už neviem, čo by som vymyslela. Ďakujem za radu skúsenejších😊

kvietok1233
23. feb 2025

@buducamama u nás doma pomohlo že to muž pravidelne praktizuje, výplachuje si konvickou a slanou vodou. Dcérka ho často videla. Kúpili sme detskú konvicki, a pýtali sa či to chce skúsiť až raz povedala že áno a odvtedy si to nechá robiť. Ale ma už skoro 5 rokov, čiže je trošku rozumnejšia. Ale skúste mu to ukazovať na sebe, možno to pomôže 😉

lucia13022023
23. feb 2025

Pomohlo to, že cítil rozdiel. 1x to bol boj, ale uvidel ako mu to pomohlo a nakoniec si to sám vypýtal, keď bolo treba. Tak isto odsávanie atď.

koniarova
23. feb 2025

Ani by ma nenapadlo 3 ročnému preplachovať nos.

buducamama
autor
23. feb 2025

@koniarova doktorka nam to odporucila🫤
@kvietok1233 pojdem na to tak veru, ze nech to uvidi u mna, ako si to robim. Vcera som to skusila tiez prvy krat v zivote, najprv som sa tiez bala😅, ale nakoniec super pocit. Dakujem😊
@lucia13022023 odsavanie si necha, ale teda toto asi vyzera desivejsie.

kapanek1
23. feb 2025

Nam pomohlo nieco slubiť. Preplachneme nostek a dala som odmenu. Casom si na to zvykol a uz neplakal. Ono aj ja som si pred nim preplachla nos a naozaj to nie je prijemne. Ale za mna super vec pri detoch, nostek riadne vycisti a sople rychlejsie "vymiznu". A ja som to robila striekackou, nie konvickou. Aby to mal rychlejsie za sebou.

buducamama
autor
23. feb 2025

@kapanek1 ano ano, striekacku mame. Musim nieco kupit a skusit podplatit😂 dakujem

koniarova
23. feb 2025

@buducamama no ja teda neviem. U 3 ročného? Ja by som sa riadila sedliackym rozumom a nespôsobovala decku traumu. A konvicka sa používa preventívne. Nie keď už sú sople.

buducamama
autor
24. feb 2025

@koniarova tak nam to povedala dr, teraz mam soplave dietko, tak ho aj predsa videla. Ale ako vidim, este je na to naozaj malicke, ja som to skusala na sebe a nebolo mi vsetko jedno😅 Uz aj bolo nalomene, ze aspon vyskusa, ale potom si chytilo nostek a nie. No uz dalej nebudem veru trapit, pockam kym podrastie.

stanulienkat
24. feb 2025

@koniarova Prečo by mali mať malé deti zo všetkého traumu? To len my ich tu ofukujeme ako vo vatičke. Mojej trojročnej sme to ukázali, ona chytila konvičku a išla na to bez reči, bez debaty, bez plaču a doteraz nemá žiadne traumy.

buducamama
autor
24. feb 2025

@stanulienkat my mame striekacku a nie konvicku, ta mozno vyzera strasidelnejsie😅

koniarova
24. feb 2025

@stanulienkat to, že tvojej to išlo ultra ľahko neznamená,že všetky deti sú ako tvoja. Autorka skúsila, nešlo. Tak nevidím dôvod to siliť. Treba skúsiť neskôr. Aj tak je odporúčaný vek až 4+.

stanulienkat
24. feb 2025

@koniarova Samozrejme, že to nemusí každe dieťa znášať ľahko, ale nerobme z každého počinu, že urobi dieťaťu traumu. Veď sa nemôžeme zo všetkého, čo nám nesadne psychicky rútiť.

koniarova
24. feb 2025

@stanulienkat je to dieťa. 3 ročné. Nechápavé. Čo mu robia, je mu nepríjemné. Ťažko tu budeš uvedomelo argumentovať. Tvoje rady slúžia akurát tak dospelým ľuďom.
Čo mu to má robiť nasilu?

buducamama
autor
24. feb 2025

@koniarova nebudem to veru silit, dakujem pekne za radu. Ani som nevedela, ze az od 4+ sa odporuca.

stanulienkat
24. feb 2025

@koniarova ved som ti písala, že to nemusí každe dieťa znášať, tak mu to nebude robiť. Moze vyskúšať.