icon

Ako odstrániť kliešťa za uchom dieťaťa?

kapanek1
28. máj 2024

Ahojte, syn prisiel zo skolky a az vecer ked sme ho sprchovali som zistila ze ma kliesta. Na takom blbom mieste za uchom. Uz bol aj nacecany ale nie zas uplne veliky. Muz sa ho snazil vybrat zmrazenim Atixom a pinzetou. Vybral ho, ale na mieste mu este ostala taka cierna mini ciarka - asi kusok kliesta. Vydezinfikovala som mu to.

Pockame do rana a uvidime. Rano to chceme skusit vybrat ak mu to vyhnisa - dufam. A ked nie idem volat detskej doktorke ze co s tym? Alebo pohotovost?

Ake su vase skusenosti?

Ďakujem.

Strana
z2
tundra
29. máj 2024

@kapanek1 no lebo si uvedena ako vitaz😁😁😁

kapanek1
autor
29. máj 2024

Zvysok kliesta vybrali na pohotovosti. Akurat sme prisli. Dakujem. Uz mame pokoj 🤗 na dusi a Atix uz muz vravi ze nepouzije.
@tundra ano mam doma poukaz 🤗

tundra
29. máj 2024

@kapanek1 zapiste si do kalendara datum prisatia.V pripade akychkolvek symptomov na kozi alebo zvracanie,bolest hlavy,odpadnutie - komunikujte to s lekarkou.Gratulujem k vyhre,ja pouzivam Continental,uz vela rokov.
Aktualne Premium Sport 7,super pneumatiky😉

bora0123
29. máj 2024

@kapanek1 tak super ze to mate za sebou 😄 ale ver mo ze Atix (ak je to ta vec na zmrazenie kliesta) je najlepsi co sa rizika chorob tyka, tym ze sa kliest okamzite zmrazi sa nemoze "vygrcat" do rany, lebo pri inom toceni/olejovani/mydielkovani sa to stane a v tom vyvracanom su vsetky tie choroby ak nejake ma pretoze to je obsah zaludka 😅 takze by som na zmrazenie nezanevrela

maranco
2. jún 2024

Po africkej včele už môžeme očakávať aj afrického kliešťa.
Nebezpečné africké kliešte prenikli do Európy: Susedné štáty sú v pohotovosti
https://www.startitup.sk/nebezpecne-africke-kli...

scorpionflower1
23. apr 2025

@riesska123 toto je hlupost, kliest sa vytahuje tak ako to jej manzel urobil. Najlepsie je ho vykyvat do stran a vytihnut pinzetou. Ked tam nieco zostane, koža si s tym poradi a ten zvysok uz nie je infekcny. Infekcny je obsah criev kliesta. Preto sa nema olejovat, kremovat, gelovat, lebo sa zacne dusit a obsah criev vyvrhne rovno do krvneho obehu.
Ma sa chytit pinzetou co najblizsie pri koži trochu vykyvat a vytiahnut. Najdolezitejsie je ho vytihnut cim skor aj za cenu, ze nejaka jeho cast ostane v koži.

scorpionflower1
23. apr 2025

@kapanek1 ahoj, ja som vcera vyberala kliesta svojej 6-rocnej, tiez kusok ostal, ale sa nam ho podarilo nakoniec celeho vybrat doma Mal asi 1 mm. Dnes ho posielam na rozbor do labaku. Vy ste uz nemali ziadne problemy? Ja sa najviac bojim boreliozy, ktorej je tu v BA teda dost, prenasa to tu kazdy 5. kliest.

kapanek1
autor
23. apr 2025
@scorpionflower1

@kapanek1 ahoj, ja som vcera vyberala kliesta svojej 6-rocnej, tiez kusok ostal, ale sa nam ho podarilo nakoniec celeho vybrat doma Mal asi 1 mm. Dnes ho posielam na rozbor do labaku. Vy ste uz nemali ziadne problemy? Ja sa najviac bojim boreliozy, ktorej je tu v BA teda dost, prenasa to tu kazdy 5. kliest.

@scorpionflower1 nie uz neboli a nie su nastastie dlasie problemy. Vsetko ok. 🙂

Strana
z2