Je toto na fotke kliešť? Poradíte, čo robiť?
ajojte neviete mi poradiť poradiť či je toto na fotke kliešť? asi s tým isť na pohotovosť čo? nemám pinzetu ani nič pri sebe iba na intaku som
@adriannnnnnnn skus dat na tampon mydlovu vodu a rob kruzive pohyby, ci nieco pojde von, lebo ja to na fotke dobre nevidim.
@kkovacovak naozaaj? takže sa nemusím bať áno? 🙈
@adriannnnnnnn tak chod do drogerie
Snad vies aj s tymto chodit predpokladam
@adriannnnnnnn ano je to kliest. Choďte na pohotovosť, nech Vam ho odborne vyberu. A treba aj antibiotiká
Hlavne žiadnu mydlovu vodu a krížové pohyby. Ak je to kliešťna nacapes na to mydlovu vodu, on sa začne dusiť a vyvráti sa aj so všetkými fajnymi patogemni do tvojho tela. Pinzetou na kliešte, takou zahnutou, rovno ťahať, nekrutit
@adriannnnnnnn ano je to kliest. Choďte na pohotovosť, nech Vam ho odborne vyberu. A treba aj antibiotiká
@anonym_6aea9a ahhh vďaka idem už hadam to bude oka
Hlavne žiadnu mydlovu vodu a krížové pohyby. Ak je to kliešťna nacapes na to mydlovu vodu, on sa začne dusiť a vyvráti sa aj so všetkými fajnymi patogemni do tvojho tela. Pinzetou na kliešte, takou zahnutou, rovno ťahať, nekrutit
@bambulkaaskatulka no a hlavne tie najnovsie rady, ako no a co, ked hlavicka ostane, ze vyhnisa, z toho sa mi nozik vo vrecku otvara, lebo to je fest "bezpecne". Ja ho vzdy len posucham odlicovacim tamponom, such sem, such tam a vylezie sam a cely, s pinzetou kolkokrat clovek tu hlavu tam odlomi. Ja by som to nezniesla nechat ta., zblaznila by som sa, fuj. Este sa mi nestalo, ze by som dakeho nevybrala...🤔
No...ja by som sa nespoliehala na to,,e je to chlp.
Radsej choď k dr.
@zuzu11166 vďakaaaa ste super
@anonym_6aea9a s každým kliešťom k lekárovi a antibiotiká? Načo akoze? Sú ľudia, čo majú kliešťa každú chvíľu, to by boli na antibiotikách pol života. My máme veľkú záhradu, kliešťa mávame často, či ja, muž alebo deti, vždy ich bez problémov vyberiem a nikdy nikto nemal žiadnu reakciu.
Mne to pride ako odtrhnuty kliest - cast hlavy s nohami ostal, brusko sa odtrhlo. Pinzeta a vytiahnut - a je jedno ci kliest alebo zarasteny chlp. Oboje treba dat von, vydezinfikovat. Ked to bude vonku, tak budes vediet co to je. Ak naozaj kliest - sledujes miesto - naznak infekcie alebo kruhovy flak - smer lekar.
@anonym_6aea9a s každým kliešťom k lekárovi a antibiotiká? Načo akoze? Sú ľudia, čo majú kliešťa každú chvíľu, to by boli na antibiotikách pol života. My máme veľkú záhradu, kliešťa mávame často, či ja, muž alebo deti, vždy ich bez problémov vyberiem a nikdy nikto nemal žiadnu reakciu.
@anonym_8805c6 tak to mozete byť rada. Ani neviete kolko ludi ma boleriozu a nevedia sa zbaviť nasledkov celý život..
@anonym_8805c6 tak to mozete byť rada. Ani neviete kolko ludi ma boleriozu a nevedia sa zbaviť nasledkov celý život..
@anonym_1e1af4 ale že kliešť môže spôsobiť boreliózu neznamená, že s každým kliešťom treba otravovať lekára. Stačí pozorovať miesto uštipnutia a nebyť hneď hysterický. Jednoducho používať rozum. Ja by som za také zbytočne úkony vyberala poplatky.
Jednoznačne je to kliešť. Skoč napr. do Kauflandu, ak ho máš blízko, v oddelení pre zvieratká kúp pinzetu na vyťahovanie kliešťov a vytiahni ho. Mne vždy išiel von ľahšie, keď som krútila. Obyčajnou pinzetou sa vyberá trošku ťažšie, ale dá sa. Načo na pohotovosť? Sleduj dva týždne, či sa ti na tom mieste neurobí veľký okrúhly červený fľak, až potom by bol dôvod ísť k lekárovi.
@anonym_6aea9a antibiotika? Naco
Kup si v lekarni sprej Atix, ma v baleni aj pinzetu. Sprej ho zmrazi, lahko ho potom vytiahnes.
@anonym_1e1af4 a myslíte, že lekár Vám automaticky nasadí antibiotika po vybratí? Zabudnite. A taktiež si chodiť lekárovi vyberať kliešťov je na zamyslenie. Keby sa tam nasáčkuje každý, kto má kliešťa, tak reálne chorí ludia si to môžu hodiť lebo doktor bude riešiť len kliešťov.
@anonym_1e1af4 a myslíte, že lekár Vám automaticky nasadí antibiotika po vybratí? Zabudnite. A taktiež si chodiť lekárovi vyberať kliešťov je na zamyslenie. Keby sa tam nasáčkuje každý, kto má kliešťa, tak reálne chorí ludia si to môžu hodiť lebo doktor bude riešiť len kliešťov.
@szam Áno, nasadzujú antibiotiká. Naštudujte si, aké.
@szam Áno, nasadzujú antibiotiká. Naštudujte si, aké.
@anonym_6aea9a Doxycyklínové
@anonym_6aea9a Cize po vybrati kliesta doma ma kazdy bezat po ATB?
@mandzula Naštudujte si, v akých prípadoch ich predpisujú.
@taktotedanie Naštudujte si.
@anonym_6aea9a no ty si nastuduj ako sa to riesi
Takych ako ty no vivat antibioticka rezistencia
Antibiotika pokial sa neprejavi po vybrani netreba!
@anonym_6aea9a Tak nam po povedz, lebo autorke tvrdis, ze jej nasadia ATB. Je ona ten pripad?
@mandzula túto otázku adresujte autorovi, ked sa vrati od lekara.

Je to zarastený chlp