Ako podať antibiotiká 3-mesačnej dcére s Covid-19?
Ahojte vcera som sem pisala ze nasa mala 3 mesacna dcerka ma covid a dnes si idem ku vam po radu zase 👏
Dnes nam dr predpisala antibiotika
zinnat ( sirup )
Ma brat 2,5ML kazde 12 hodiny
No ale mame problem
Velmi jej nechuti vrti sa kruti sa place polovicku vypluje
Rano sa to este dalo nova chut ako tak sme to dali
Ale teraz vecer hroza des som rada ze aspon nejakych 1,5ml
Som do nej supla tak aby to aj prehltla skusala som davat zapit caj mlieko vodu nie odmietala uplne vsetko
rano nas to caka zase ale uz teraz sa bojim ako
Tak teda si idem ku vam po radu mozem jej dat napriklad sirup Do mlieka ? Alebo ako to donej dostat? Vy skusenejsie maminy urcite poznate nejaku fintu dufam v to 😁👏.
Jedine co ma napadlo ze jej to dam do mliecka ( pijeme nutrilon)
Ale ci je toto realne a ci by to potom Malo ten isty ucinkom a ci by to vobec vypila to neviem preto sa radsej pytam nech neurobim nejaku somarinu
Dakujem 👏
@lizatko1009 nevysetrila ju koli tomu ze je
Pozitivna
Len sme volali
Mali sme sa ist ukazat
Ale zrusila nam to ked som volala ze je pozitivna
Tak jej ATB nedávaj pokiaľ nemá vyšetrene crp a brutálne príznaky vyžadujúce atb
Antibiotiká by som nedávala a zmenila by som pediatra za takého, ktorý ovláda tie najzákladnejšie veci ako to, že sa antibiotiká dávajú pri bakteriálnej infekcii a pri vírusovej je liečba symptomaticka, to znamená keď mám sopel dám si sprej do nosa, keď mám kašeľ dám si sirup na kašeľ a podobne. Vďaka takýmto pseudolekarom tu vznikla taká rezistencia na antibiotiká, že o pár rokov budeme zomierať na bežné bakteriálne infekcie nehovoriac o tom, aké následky to môže mať do budúcna pre to teraz len trojmesačné dieťa. "Zabiť" prirodzenú črevnú flóru v tomto veku nie je žiadna výhra.

@nika23t dakujem