Ako podať liek - železo s vitamínom C?
Ahojte. Chcem sa spýtať, ako ste to vyriešili vy, kto s tým máte skúsenosti. Môj syn ma 8 mesiacov a zistili mu vážny nedostatok železa. Prispieva, krásne priberá, je spokojné a veľmi živé bábätko. Tak ako sa na chlapcov patrí. Už vie sedieť, je stále kojený. Žiaľ málo papká, určite aj z toho pramení nedostatok železa. Tak som mu teda začala dávať spomínané železo a k tomu vitamín C. Už keď ma uvidí s lyžičkou v ruke, vytáča sa, zavrie ústa a neotvorí ani za svet. A keď mu to konečne natlačím nasilu do pusinky, všetko vypluje. Mrzí ma, že kvôli podávaniu lieku nechce papkať ani stravu, zrejme si stále myslí že ide o nejaký liek.
Som už zúfala, lebo už niekoľko dní nepapká a nechce piť ani čaj. Hovorí sa, že kojené deti čaj nepotrebujú, ale železo zvykne zapekať, tak lekárka poradila, že musí veľmi veľa piť. Nuž ťažko...
Poraďte prosím zúfalej mamičke.
deni a si si ista ze sa aj dobre vstrebava? lebo ja nemam problem s malou ale zo sebou, mam silnu anemiu a tiez mi dali maltofer a zhanam co este okrem neho na zelezo je dobre 😉
my davame akekolvek lieky na lyzicke s materskym mliekom,par krat za den dostavala mm na lyzicke,takze sa na to tesi.skus dat liek v mlieku a poto dalsiu lyzicku len mm,mozno osalis 😉
Ked sa ti to neprieci, tak mu to skus dat zapit so 100% pomarancovym dzusikom. Je tam dost vitaminu C a mohlo by mu to aj chutit
Nas dostaval aj skor a myslim ze to prezil celkom v dobrom fyzickom aj dusevnom zdravi. Podotkla som, ze ked sa jej to neprieci.
butterfly30,
ak dávaš maltofer, možeš ho dávať do mliečka, v letáčiku v krabičke to píšu. A ak dávaš cebion kvapky "C" alebo multivitamín tak ten dávam do čajiku a malá to vypije.
Ja som dávala kvapky ale názov už neviem a žihlavový čajík ale to synátor mal už jeden a pol roka neviem či také 8 mesačné bábo taký čajík môže 😒 ( ja si myslím že áno veď žihľava nie je alergén) a lekár na kontrole bol s toho paf, že po vybratí jednej dávky mal železo v poriadku 🙂
my sme boli na maltofere od narodenia asi 6 mesiacov 😝 tiez sme ho davali spolu s cebionom, lepsie sa zelezo vstrebava.
Ja lieky nikdy nepodavam v rovnakej lyzicke ako stravu. Mame na to inu lyzicku. Lieky podavam vzdy v tu istu hodinu. Podla toho vie ci sa ide papkat alebo jest lieky. Ak ti nechce otvorit usta, alebo ti to vypluva skus mu to dat striekackou (taka mala stoji 1,- Sk) a primiesaj MM. Len stlacaj jemne, aby to nevdychol 😉
mne bolo povedane ze sa nemusi s Cckom podavat. ako to teda je?? a to davate kazdu davku s cebionom??? lebo ja davam 5 x 2 Maltofer a 5x1 cebion
Ahojte,
dakujem za rady. Ja davam maltofer 8 kvapiek 2x za den vzdy s 5kvapkami cebionom C. Davam to s lyzickou, skusala som aj materskym mliekom a aj s cajom a aj do roznych jedal mu to namiesat napr. do roztlaceneho bananu. Teraz som sa dopracovala k tomu, ze uvidi lyzicku a ma hystericky plac a to mu idem dat iba jedlo. Lyzicku na lieky mam inej farby (doteraz iba na vigantol) a lyzicku na jedlo tiez inej farby. Ale uz je maly apaticky, nechce ani tu lyzicku kt. mam na jedlo.
A pit caj... hm... nepije caj ani vodu. Maximalne tak 20ml do neho dostanem za den, takze neviem mu to podat ani v caji.
Tak v 8mesiacoch sme sa dopracovali k tomu, ze zase sme iba na MM a nepapame a nepijeme ziadne tekutiny.
Samozrejme skusam ho oklamat tym, ze idem mu dat didu, on otvori usta a rychlo mu supnem najprv do pusinky lieky. Nasleduje plac ale ukludni sa na prsiach... som zvedava dokedy bude takto fungovat...

no my sme po maltofery hnačkovali,davala som aj s vit C -raz vyil,inokedy to vyplul alebo mi tresol po ruke a bolo to všade
teraz som kupila trstinovu melasu v bioshope a davam mu toto -je to ako med-ale hnusnej divnej sladkej chuti bud mi t zje z lyžičky,alebo mu to dám na chlebík alebo do ovocia
takže ja odporučam toto