icon

9-mesačná dcéra nechce piť

diadia92
21. júl 2021

Ahojte mamičky, mám taký problém s malou, že mi nechce nič piť okrem mlieka (UM). Má 9 mesiacov, prikrmy máme už zvládnuté plus papá UM. No keď chcem dostať do nej nejakú tekutinu (voda, čaj, šťava...) tak v momente vypľúva, prípadne neotvorí ani ústa. Skúšali sme už hocičo, fľaše, poháriky, po lyžičkách...a nič...Doktorka vravela, že to by už mala piť a poradila mi šťavu ale ani to nechce. Proste ona akoby tú konzistenciu nechcela. Keď aj niečo donej dostanem tak sa tým hneď začne drhnúť🥴 Už som fakt zúfalá..niekedy má normálne aj suché pery ale ani vtedy nič 🙈 Pomôžte mi prosím 🙏🙏🙏

suriella
•
21. júl 2021

@diadia92 skuste temu : https://www.modrykonik.sk/forum/starostlivost-o-dieta/ako-naucit-male-dieta-pit-2/

Nas maly chce vsetko co aj my, skusajte pred nou pit z pohara po malych duskoch, ake je to mnam mnam a davat jej priamo z toho pohara aspoj jazycek omocit. Pripadne jej ovocie namixovat na riedko (melon je na to teraz vhodny) a podavat z pohara aby sa postupne naucila, a zacala prijimat aj redsie tekutiny. Nas nechce pit z nicoho, kadejake flasky, cumle, pohare sme vyskusali, len z pohara (priehladneho, z nepriehladneho nechce, nevidi asi co tam je 😀)

suriella
•
21. júl 2021

@diadia92 aj vela inych podobnych tem tu je

ckatka
•
21. júl 2021

Neporadím....mam 7m a riešim to isté. Akonáhle zisti ze je to voda, vypluva. Je na UM (cievkujem) plus prikrmy a trošičku je kojeny.
Keď je takto teplo....nenapadlo mi nic lepšie ako do UM dat proste viac vody a dávať mu to častejšie cievkou z prsníka....akože sa dojci....To mi vypije. A do všetkých prikrmov mu prilievam vodu.

marcellka32
•
21. júl 2021

Polievky+redšie UM (viac vody)

zabina27
•
21. júl 2021

Naša má síce už 5 rokov, ale v tom bábätkovskom veku sme sa s tým tiež riadne natrapili, nechcela fakt nič, bol to boj a aj tak sme nakoniec skončili so zápalom obličiek, ktorý mohol byť aj z toho nepitia. Nakoniec sa chytila a ten granulovy čaj sunarek, robila som ho dosť riešený, časom postupne riedila viac a viac, nakoniec pila vodu, no ale išlo to postupne. Proste treba skúšať a skúšať, syn napr pil lepšie, ale tiež som mu do fľaše dávala asi za lyžicu jablkovej šťavy. Niečo už len zachutí, len je to trápenie...

kacena4
•
21. júl 2021

ak nechces pouzivat nurofenovu striekacku na davkovanie vody, odporucam zriedit UM vacsim mnozstvom vody a mas tekutinu a nie mlieko, ked ti to vypije mas vyhrate, postupne budes znizovat davku UM az ostane len 1 odmerka a neskor nic len cista voda 😀

tomas97
•
14. aug 2021

@diadia92 to je len dobre 😅... počkaj keď bude v puberte a príde ti ožratá ako doga 😋 ... Ešte budeš spomínať ako bolo dobre keď pila len to mlieko. 😅...