Ako podporiť imunitu často chorého dieťaťa?
Dcéra má 3r,od septembra v štátnej školke. Dovtedy jasne boli choroby, aj kovid sme s ňou vsetci narah prekonali, ale od nástupu je to jedna veľká katastrofa. Každý týždeň nový oznam na dverách do škôlky - vyskytol sa mumps, vyskytli sa mrle, potom vsi, osipky, dokonca sarlach!!, potom streptokok, no proste otrasné veci sa šíria v tej škôlke.
No a dcéra má každý boží mesiac angínu. Dobrala ospen pred týždňom a pol, par dni bol kľud no a dnes od rána teploty, ostala doma, večer jej pozriem do hrdla a tam po oboch stranách hnisavé navrete mandle....
Užíva č vitamin, kazdy den kalobu, imunoglukan, chodi na vzduch, ale furt sa toto deje.... Co by ste mi poradili prosím? Ako podporit jej imunitu?
Si chcela napísať kiahne dúfam 🙏? Z kadiaľ ste, zdá sa mi to moc…
Nasadiť Hlivu ustricovú (ja kupujem z Dr. Max - je tam aj C, D, zinok) + probiotiká a kúru z Kapucínky (kupujem bezalkoholovú z Dr. Max) - je to najsilnejšie prírodné ATB - tri týždne 2 x denne 20 kvapiek, týždeň pauza a zas tri týždne brať, týždeň pauza.
@dzulli1980 myslíš túto?
@jakubrianka Senec...
Áno tú myslím.
Fíha, to máte veľmi zvláštnu škôlku. Máte tam ochorenia, pred ktorými sa bežne aj očkuje - mumps, osýpky, sarlach. Z toho je pravdepodobne, že zrejme tam máte deti, ktoré nie sú očkované ... Z takej škôlky by som dával dieťa preč. Náš chodí od septembra tiez do škôlky a bola akurát epidémia črevnej chrípky a teraz bežnej chrípky. Čo sú bežné ochorenia. Syn síce sopel chytí každý cca 3-4 týždeň, ale enic strašne. Oba teraz cez Vianoce mal silnú chrípku, ale inak nič také špeciálne. Ale k tej angine mi ešte napadlo, že nášmu sa robila angína, keď som mu dávala jesť studené veci - napr. Jogurt priamo z chladničky. A na druhý deň angína. Alebo studená zmrzlina v lete.
Takže možno ešte opýtať sa, či v škôlke nedostávajú napríklad studenú vodu, alebo príliš studené jogurty napríklad ...
@tinka_1807 to si ako prisla na to,ze to siria v skolke neockovane deti?to by som rada vedela.
@tinka_1807 tiež som šokovaná aké ochorenia mali. Myslela som, že napíše nejaký východ Slovenska.
Autorka do takej škôlky by som dieťa nechcela viac dávať. Pozeraj škôlky v okolí akú majú situáciu a v máji podaj prihlášku inde. My na radu lekárky čistíme nos ráno, večer, po príchode zo škôlky. Učím deti aby sa nechytali tváričky rukami hlavne v škôlke.
@jakubrianka ako čistote nos prosím? Konvickou alebo len prestriekate morskou vodou a vyfukate?
Skúšala som preplachovať, ale zaľahovali a boleli ich ušká z toho. Teraz používam nádobu zo spreju nosko a dávam do neho neslaný roztok do injekcii (neničí sliznice, ktoré sú potom náchylné na infekt). Čiže áno, len stretnem 2-3x do každej dierky s vyfúkame.
@jakubrianka ďakujem za radu
@janinah toto si bohuzial nemôžeme s manželom dovoliť, nechodit do prace tolko mesiacov, I keď len jeden z nás... Nevychádzalo by nám to financne
Skúste nejakú študentku pedagogiky, alebo zdravotníckej školy a na ďalší rok inú škôlku, len si odsleduje už teraz akú tam majú situáciu.
VŠ som myslela, aspoň na 1-2 dni v týždni.

Vybrala by som ju zo skolky aspon do 1.maja.Aj za cenu neplateneho volna v praci.Ale ja by som toto urobila uz najneskor na zaciatku zimy.Kazdy mesiac co si buduje imunitu prirodzene v beznom prosterdi ( nie v detskom chorobnom kolektive) je len a len pre dobro dietata.