icon

Ako podporiť imunitu často chorého dieťaťa?

3. feb 2025

Dcéra má 3r,od septembra v štátnej školke. Dovtedy jasne boli choroby, aj kovid sme s ňou vsetci narah prekonali, ale od nástupu je to jedna veľká katastrofa. Každý týždeň nový oznam na dverách do škôlky - vyskytol sa mumps, vyskytli sa mrle, potom vsi, osipky, dokonca sarlach!!, potom streptokok, no proste otrasné veci sa šíria v tej škôlke.
No a dcéra má každý boží mesiac angínu. Dobrala ospen pred týždňom a pol, par dni bol kľud no a dnes od rána teploty, ostala doma, večer jej pozriem do hrdla a tam po oboch stranách hnisavé navrete mandle....
Užíva č vitamin, kazdy den kalobu, imunoglukan, chodi na vzduch, ale furt sa toto deje.... Co by ste mi poradili prosím? Ako podporit jej imunitu?

janinah
3. feb 2025

Vybrala by som ju zo skolky aspon do 1.maja.Aj za cenu neplateneho volna v praci.Ale ja by som toto urobila uz najneskor na zaciatku zimy.Kazdy mesiac co si buduje imunitu prirodzene v beznom prosterdi ( nie v detskom chorobnom kolektive) je len a len pre dobro dietata.

jakubrianka
3. feb 2025

Si chcela napísať kiahne dúfam 🙏? Z kadiaľ ste, zdá sa mi to moc…

dzulli1980
3. feb 2025

Nasadiť Hlivu ustricovú (ja kupujem z Dr. Max - je tam aj C, D, zinok) + probiotiká a kúru z Kapucínky (kupujem bezalkoholovú z Dr. Max) - je to najsilnejšie prírodné ATB - tri týždne 2 x denne 20 kvapiek, týždeň pauza a zas tri týždne brať, týždeň pauza.

autor
3. feb 2025

@dzulli1980 myslíš túto?

autor
3. feb 2025

@jakubrianka Senec...

dzulli1980
3. feb 2025

Áno tú myslím.

tinka_1807
3. feb 2025

Fíha, to máte veľmi zvláštnu škôlku. Máte tam ochorenia, pred ktorými sa bežne aj očkuje - mumps, osýpky, sarlach. Z toho je pravdepodobne, že zrejme tam máte deti, ktoré nie sú očkované ... Z takej škôlky by som dával dieťa preč. Náš chodí od septembra tiez do škôlky a bola akurát epidémia črevnej chrípky a teraz bežnej chrípky. Čo sú bežné ochorenia. Syn síce sopel chytí každý cca 3-4 týždeň, ale enic strašne. Oba teraz cez Vianoce mal silnú chrípku, ale inak nič také špeciálne. Ale k tej angine mi ešte napadlo, že nášmu sa robila angína, keď som mu dávala jesť studené veci - napr. Jogurt priamo z chladničky. A na druhý deň angína. Alebo studená zmrzlina v lete.
Takže možno ešte opýtať sa, či v škôlke nedostávajú napríklad studenú vodu, alebo príliš studené jogurty napríklad ...

kimina21
3. feb 2025

@tinka_1807 to si ako prisla na to,ze to siria v skolke neockovane deti?to by som rada vedela.

jakubrianka
4. feb 2025

@tinka_1807 tiež som šokovaná aké ochorenia mali. Myslela som, že napíše nejaký východ Slovenska.
Autorka do takej škôlky by som dieťa nechcela viac dávať. Pozeraj škôlky v okolí akú majú situáciu a v máji podaj prihlášku inde. My na radu lekárky čistíme nos ráno, večer, po príchode zo škôlky. Učím deti aby sa nechytali tváričky rukami hlavne v škôlke.

autor
4. feb 2025

@jakubrianka ako čistote nos prosím? Konvickou alebo len prestriekate morskou vodou a vyfukate?

jakubrianka
4. feb 2025

Skúšala som preplachovať, ale zaľahovali a boleli ich ušká z toho. Teraz používam nádobu zo spreju nosko a dávam do neho neslaný roztok do injekcii (neničí sliznice, ktoré sú potom náchylné na infekt). Čiže áno, len stretnem 2-3x do každej dierky s vyfúkame.

autor
4. feb 2025

@jakubrianka ďakujem za radu

autor
4. feb 2025

@janinah toto si bohuzial nemôžeme s manželom dovoliť, nechodit do prace tolko mesiacov, I keď len jeden z nás... Nevychádzalo by nám to financne

jakubrianka
4. feb 2025

Skúste nejakú študentku pedagogiky, alebo zdravotníckej školy a na ďalší rok inú škôlku, len si odsleduje už teraz akú tam majú situáciu.

jakubrianka
4. feb 2025

VŠ som myslela, aspoň na 1-2 dni v týždni.