Ako pomôcť 8-ročnej dcére s rastom vlasov?
Ahoj mamičky,idem si k vám po radu. Mojej 8 ročnej dcére vôbec nerastú vlasy 😔 čo by jej pomohlo je stoho smutná veľmi. Boli sme aj na kožným ale nič nám nedála že nechce do nej pchať kortikoidy, akurát brala biosil a nepomáhal.
Mne na rast pomohol ricinovy olej a Bkomplex.
Pripajam sa ani mne nerastu
@mariabalazova85 Aj moja neterka to tak ma. Teraz ma 13 a ma vlasy len tak po plecia a redsie, dlho mala len kratke, proste nenarastli viac. Sestra s nou aj pobehala vysetrenia, ale nic sa nikde nezistilo. Nemate v rodine niekoho, po kom by dcera mohla vlasy mat? Nejaka babka, teta.
Ale urcite treba porobit tie vysetrenia. Neterke vysetrovali aj rastovy hormon v nemocnici, kedze je aj nizka. Okrem toho kozne, endokrino.
@anjelicek26
Ďakujem,skúsim to musím riešiť cez praktického lekára?
@marianarem
Všetci máme krásne husté dlhé vlasy, akurát manžel je plešatý 🤪
@mariabalazova85 áno tak.. dcére aj tam vyšlo viac menej dobre výsledky, až na sone zistili endokrinolog riadne problémy (cysty) a hneď niekoľko velkych, potom robili podrobnejší rozbor q ma hashimoto...
@anjelicek26
To mi je ľúto,ani som nevedela čo to je za choroba,len som otom čítala na internete. Toľko chorôb je v dnešnej dobe a človek ani nevie o nich iba z počutia. Moja má mnohočetné exostozy v 3 rokov nám to zistili vo februári ju čaká 3 operácia 😔 inak sú to výrostky ktoré rastú z kostí a robia neplechu v pohybovom aparáte a bolia. Najhoršie je to že to rastie z deťmi takže do 18 rokov a keď sa to vyoperuje môže to nárast zase 😔
Aj moja tak. Sice ma 7 ale.... strasne slabe vlasky. Riedke. Jemne. Ona celkovo 2 roky od narodenia mala holu hlavu. Ja ked vidim male dievcatka uz maju dlhe copiky. A ona ledva do gumicky da.
Uz sa ani podstrihnut neda ☹ lebo nechce mat este kratsie.
Aj v skole sa jej smiali jeden cas ze vsetky maju dlhe len ona take kratke ☹
@maryetta
No mojej tiež už rozprávajú že prečo ti mamička stále strihá vlasy 😔 a neveria jej že jej nerastú 😔

Endokrinologa skuste...casto je to podfunkcia stitnej zlazy, u mojej dcery bola... ako zacala brat lieky, zhustli jej neskutocne vlasy... ano genetiku neoblbnes, ale bolo to sto a jeden...