Ako pomôcť bábätku, keď 4 dni zvracia soplíky, nepapá a plače?

ziggina
26. feb 2013

dcerka ma 11 mesiacou a už 4 dni silno zvracia hlieny ,je to skoro ako ked vystrikne gejzir.Ma silnu anginu berieme antibiotika,mucosolvan,fenistil,odsavam jej soplik nonstop a nic nepomaha.este k tomu jej idu stolicky a asi aj ocny zubok.Cele noci bolestivo bez prestania preplace a ja som zufala,lebo jej neviem pomoct...poradte,prosim,hocico,fakt som zufala

usiko
26. feb 2013

No ja neviem, asi by som isla k lekarke....sa mi to nezda......ze 4 dni zvracia...ahlieny........

ewisam
26. feb 2013

Konzultuj v prvom rade s pediatrom. Drzim palce a pevne nervy.

kingstonka
26. feb 2013

nam sa to pri silnom zahlieneni stava- po zaspati... odporucam nadvihnut matrac. ale 4 dni su uz vela -tak poradit sa s lekarom .skore uzdravenie prajem

anjelicek26
26. feb 2013

Ja by som sla do nemocky... na infuzku s tekutinami, antibiotika priamo do zily a nezatazovat brusko. Mali sme doma podobny stav a maly uz bol dehydrovany podla mocu a ani to na nom vidno nebolo.

lalinko2010
26. feb 2013

ahoj, nezávidím situáciu, ale možno to bude znieť zle - ale je dobre že zvracia, ide to von, tým že má soplíky, snáď aj kašeľ a takéto malé detičky nevedia vykašľať a ako sa povie "vypľuť" hlieny tak ich prehĺtajú a preto potom vracajú.
na zúbky nejaký krémik, čo dostať v lekárni, isto ti poradia a NUROFEN či už vo forme sirupu alebo čípok, pomôže a malinkú ukľudní. bude malinká ok, len to musí prejsť.
inak škoda že si nedala diskusiu, lebo takto sa veľa nedozvieme - aké antibiotiká berie a tak.
ak by sa ti jej stav nezdal tak k lekárke.
ak malá nepapá tak preto že ju hrdielko bolí, podstatné je aby pila a veľa, čajím, mliečko, džúsy, vodičku. prípadne na papanie jej daj výživy, polievočky, niečo čo len prehltne, kašičky ale riedke ako vodička, nič čo by musela prehĺtať, veľké kúsky.
Držím palce!

luciferkax
26. feb 2013

4 dni je naozaj veľa, môj mal často hnisavú angínu, no tentos tav trval max. da dni, potom začal vykašliavať a bol zahlienený menej.... možno by zmenila lieky, napr. mucosolvan nám vživote nepomohol a fenistil sa dáva skôr na tlmenie kašľa... tým, že jej kašeľ tlmíš, nemá kedy vykašliavať, hlieny sa hromadia a ona ich potom nevykašle.. to je len môj názor

martinka0031
26. feb 2013

urcite necakaj a chod k lekarke,ked berie antibiotika urcite jej skus dat nejake probiotika(Nutrolin-B sirup,alebo kvapky BIOGAIA),a ak ti vydrzi bez mliecka tak jej skus davat co najmenej.a tak ako pise kingstonka,aj matrac nadvihnut,.drzim palce a prajem skore uzdravenie.

inffinity
26. feb 2013

ja bych šla k dr a do nemocnice @anjelicek26 má pravdu i když záleží jestli ti zvrací v kuse a nebo 1x za den..naše je už vetší a když má rýmu tak zvrací hleny každý den, nadrapuje ju až ju natáhne a už to fičí a to je dobre, ale ne celý den..hlavně at má dostatek tekutin!!!

ekinkala
26. feb 2013

ahoj tak pokial vygrckava sopliky to neni zle lebo vsetok ten humus da von a nezostava jej v telicku mohla by si si vypitat inhalator od doktorky mne to dali pri malom nech ho 3 krat inhalujem denne ale zda sa mi ze zlu konbinaciu liekou ti dali na silnu anginu najlepsie su kvapky stoptussin neviem presne uz ze kedy ich mozno podavat mensim detom ale su velmi dobre a vytamin Cebion kvapky su super podavat 3 x denne a do nosa Nasivin soft 0,025% je az od 12 mes.ale to nevadi krasne vycisti nostek ten stoptussin si musis pozret od kedy mozno podavat je strasne hnusny ale podava sa tak v deci dzusiku najkepsie ale chod este ku doktorke ak sa to nezlepsi ja by som vymenila lieky lebo to co ti dali nieje nejako super

andelok
26. feb 2013

Pri tomto uz asi modry konik nepomoze, ja by som utekala k doktorovi, nech radsej urci, ci nebude nutna hospitalizacia..moze byt dehydrovana alebo tak. Urcite by som nespoliehala len na domacu liecbu.

aristka
26. feb 2013

antibiotiká by už mali zabrať,mucosolvan ju môže ešte zahlienovať a ten zaberá až tak na 3 deň,dokonca tie prvé tri dni sa stav ešte zhorší,kombinácia angíny a mucosolvanu asi nie dobrá kombinácia,neviem či ti ho dal kvôli nádche,ak ti nechce vôbec piť a stále zvracia ,choď do špitála,tam ti ju krásne nainhalujú a do večera budete pokoj,poznám to ,tak sa držkajte.

rrrr
26. feb 2013

Ja som mala ten istý problém so starším synom keď mal osem mesiacov. Vracal hlieny prúdom. Ležali sme v nemocnici, kde denne inhaloval špeciálne roztoky cez masku. Pediater Ti v tomto veľmi nepomôže, pretože nemá k dispozícii inhalačný prístroj. Nám ho po prepustení z nemocnice požičala alergologička, inhaloval ventolin doma. Nie som lekárka, ale ja by som jej na Tvojom mieste dala urobiť rtg pľúc, pretože ak vracia hlieny prúdom, musí mať plné priedušnice. Pri bežnom soplíku, nie je možné, aby bola tak veľmi zahlienená. Nenechávaj to tak.

lenkacka
26. feb 2013

Mne takto malá ako 2 mesačná zvracala hlieny s mliečkom a to aj noštekom-bolo to hroznééé.Moja mamka robí už 35 rokov na detskom príjme a tak mám super pomoc,ale keď ona sama videla ako malá prúdom zvracia mlieko a hlieny,tak sa strašne bála-proste svoje je len svoje 😉 . Dokladne sme ju spolu odsali ,dala som jej cici a po chvíli už išlo všetko s hlienmi vonku.Raz mi po tomto ostala ako handravá bábika-bolo to hroznéé.Večer sme s mamkou išli k nim na príjem a ostali sme tam ležat -malej dávali infúziou antibiotiká.Mala zápaľ pľúc a priedušiek.Nie je to sranda a nič príjemné.Prajem skoré uzdravenieeeeee

terezka1947
26. feb 2013

aj my sme mali skoro to iste..nakoniec nam lekarka dala antiboi,fenistil,mucosolvan...ale nechcela som ho dopovat hned liekmi,tak som fenistil nedala.zacinajuce zubky som masirovala gelom a pomahalo to,dokonca si pytal prstek do pusy 😀 mucosolvan dala 2x...do 15min vracal prudom..tak som mucosolvan vylucila...aj mna napina po tomto sirupe...ale mas tu dobre rady,od skusenych mamiciek, s kt.max.suhlasim....a radsej zbytocne do nemocky ako neskoro-tym sa radim ja