Ako pomôcť bábätku s preferenciou jednej strany?
Ahojte prosim tie ktore mate skusenosti co by ste mi poradili? 4 mesacne babatko, napatie v krcnych svaloch. Mesiac chodime cvicit vojtovku. Zlepsenie nevidim praveze mi pride ze uz 100% casu sa dava na preferovanu stranu. aj ked si vezme hracku tak sa s nou nakoniec otoci na “oblubenu” stranu. Ja sa musim fakt ze snazit aby sa divala na mna z tej horsej strany, vsetko robim tak aby sa otacala na tu druhu stranu..hracky ponukam z tej strany, polohujě tak na spanok aj ked je to problem, postielka do svetla nasmerovana.
Poradte prosim ake su este moznosti dcerke pomoct? Kam sa mame od pediatricky pytat? Alebo skusit cvicenie u ineho odbornika? Je vobec na to vojtovka vhodna?
A Baby plavanie nie.
Veď cvičíte len mesiac…..to chce čas, veď ani ty po mesiaci cvičenia nevidíš na sebe zázrak, takze ak vojtovke musíš dať čas
Čo pomáha je veľa bábätko dávať na zem na bruško aj za cenu veľkého plaču
@pribinak pred mesiacom som si vsimla ze zacina byt otocena viac na jednu stranu. Po mesiaci je otocena NONSTOP na jednu stranu.
Brusko zvlada pekne, vydrzi dlho a bez placu ale tiez sa diva len do jednej strany.
Len cvičiť a cvičiť
Máte to pekne podchytené, je rete malička , nie ako keď sa maminy biju s 10 mesačnými deťmi
Len cvičiť a cvičiť
Máte to pekne podchytené, je rete malička , nie ako keď sa maminy biju s 10 mesačnými deťmi
@pribinak vdaka ale ja som sa pytala v prispevku na nieco uplne ine
Nas malicky mal rovnaky problem. Hypertonus a torticolis. Vdaka skratenemu krcnemu svalu preferoval len 1 stranu. Ma aj zlezanu hlavku. Momentalne ma 6 mesiacov. Cvicili sme Vojtovku a nemala som pocit, ze to pomaha. Masirovala som mu krk. Aby sa mu uvolnil ten stuhnuty sval. Podla mna mu najviac pomohlo travit maximum casu na zemi na tvrdej podlozke. My mame penove puzzle. V 5 mesiacoch sa zacal otacat a to bol vyznamny milnik. Nakolko zacal spavat aj na boku. V 6 mesiacoch mame kontrolu u neurologicky a fyzio navrhla uz ukoncit liecbu, nakolko sa mu to 100 percentne zlepsilo po tom, ako sa zacal hybat. Uz nosi len helmu, nakolko mal zlezanu hlavicku. Tu este bude nosit minimalne mesiac.

Veď cvičíte len mesiac…..to chce čas, veď ani ty po mesiaci cvičenia nevidíš na sebe zázrak, takze ak vojtovke musíš dať čas
Čo pomáha je veľa bábätko dávať na zem na bruško aj za cenu veľkého plaču