icon

Ako pomôcť dieťaťu s fisúrou na konečníku?

biibiana
11. sep 2024

Ahojte. Prosím pekne, tie čo s tým máte skúsenosti. Ako môžem pomôcť dieťaťu? Dostala krem od gastro.dr. rectogesic také niečo. Dávame 2.týždeň ráno a večer. Obklady z repika, veľa tekutín, vláknina. Už to má asi 2.mesiac a je to nekonečný boj. Stále je to zlé. Dieťa nemá tvrdú stolicu a má ju 1x denne, má 8rokov. Už neviem ako pomôcť aby sme sa toho zbavili. Mamky dajte nejaké overené rady . 🙏😥 Ďakujem 🌷

gelifil
11. sep 2024

konecnik musibat vzdy mastny...stolica aby sa tam šmýkala, teda natierat, natierat...urcite pred stolicou ale aj pocas celeho dna

biibiana
autor
11. sep 2024

@gelifil Aha tak to som nevedela. dakujem

nenne27
12. sep 2024

@biibiana rakytnikovy olej.urcite.natierat a pomoze

jo234v
12. sep 2024

@biibiana nech pravidelne ked sa vyprazdni zje susene slivky 2az3ks a zaradit do stravy viackrat denne

biibiana
autor
12. sep 2024

@nenne27 mate s tým osobnú skúsenosť? koze ísť rakytnik aj takto vnútorné na rany?

biibiana
autor
12. sep 2024

@jo234v Áno skúsime, to mi nenapadlo.

dominiak
12. sep 2024

@biibiana ahoj. My sme dlhé roky bojovali s tvrdou stolicou a bolestivým vyprázdňovaním. Na zmakčovanie stolice odporúčam piť harmančekovy čaj, slivkový džús, ovsené kaše (dajú sa kúpiť rôzne príchute), resp. Ja som pomlela ovsené vločky na jemno zaliala s horúcou vodou nech trochu nabubnajù a do toho jablková výživa ( to synovi chutilo). Užívali sme aj hylak forte, to nejaký čas pomáhalo a potom neskôr sme prešli na Lactecon (dá sa užívať aj dlhodobo). Na bolestivý konečník sme krémy neužívali len kúpeľ v repiku, harmančeku a najlepšia bola dubová kôra. .. držím palce nech sa to zlepší.

biibiana
autor
12. sep 2024

@dominiak ďakujem pekne za info. Budeme skusat všetko.

stanulienkat
12. sep 2024

Vazelina, Rybilka

nenne27
12. sep 2024

@biibiana mam, ale s dospelym clovekom, nie s dietatom:( rakytnik sa uziva vnutorne lyzica vecer a tiez sa natiera rana...psyllium pit kazdy den...ale hovorim, skusenost s dospelym clovekom :(

liliana8
12. sep 2024

@biibiana velmi pomaha na zahojenie kokosovy olej- 2-3x denne potriet+plus trochu aj do vnutra.

biibiana
autor
12. sep 2024

@liliana8 No začala som dávať lekársku vazelinu, ide o to aby sa to premastovalo nie? alebo ma ten kokosak nejaký špeciálny účinok?

gelifil
12. sep 2024

@biibiana kokosak ma 1000 benefitov uz len z toho dovodu, ze je kokosak...na rozdiel od vazelinu, ktora je ropnym produktom

biibiana
autor
13. sep 2024

@gelifil jasné rozumiem, tak zmeníme za kokosak. ďakujem

liliana8
13. sep 2024

@biibiana ano, kokosak ma protizapalove a protibakterialne ucinky. Takze musi to byt naozaj panensky kokosovy olej.