Problém s kakaním štvormesačného dieťaťa

klaudusi
24. mar 2015

Ahojte. Maly pekne pribera a rastie. Doteraz mal denne stolicu aj viac krat a zrazu zmena. Trapi sa a nevie sa vykakat. Jeden den nemal stolicu vobec a potom na druhy den vecer bol velmi nekludny, plakal atd. Dali sme ju rekt.rurku a horko tazko potom vytlacil objemnu stolicu nie tvrdu ale moc lepkavu. A toto sa opakovalo zas na stvrty den. Je na MM s tym ze musim sem tam dat aj nutrilon. Ale max raz denne. Davame mu aj espumisan a bio gaia. Neviete poradiť ako mu pomoct. Nechcem vkuse na druhy den davat tu rurku,....ale ked vidim ze sa uz moc trapi chcem mu pomoct. Dakujem za rady.

pribinak
24. mar 2015

Bio gaia su dost slabé probiotiká (moj názor), určite kúp iné, ja by som mu dávala trosku piť feniklový cajik, pár lyžičiek po vypití mlieka, feniklový čaj môžeš priliať aj do Nutrilonu.
Pomasírujte mu bruško, najlepšie cez nahriatu látkovu plienku

julia283
25. mar 2015
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

Skús masírovať bruško a nech kopká nožkami - aby sa mu črievka pohýbali trošku. My sme dávali aj coliprev kvapky do mlieka. Pomohlo to. Tak dúfam, že pomôže aj vám.

visna264
6. apr 2015
Používateľ visna264 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od visna264.

no skús mu do mlieka pridávať coliprev kvapky..tie su aj proti zápcha. Tie by mu mohli pomoct - nám pomohli 🙂

petanet
6. apr 2015

Ja som davala aj vyvar z ovsenych vlociek. Jednu PL do mlieka a bolo super 😉

ukulela
6. apr 2015

nie je zmena aj v tvojom jedle? nas plne kojeny kakal raz za 7-10 dni. na prve tlacenie islotiez huste, potom normalne. ked uz bol neludny a chcel tlacit, rozbalila som ho a cvicila s nozkami - skrcit/vystriet - kym sa nevykakal. a robim to aj teraz. a ja som pila aj vela kamilkoveho a fenikloveho caju.

mamadana2
30. apr 2015
Používateľ mamadana2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamadana2.

AK mate zapchu skuste kvapky coliprev. Tie pomahaju brusku spracovat mlieko a potom nebude mat ani vetriky ani zapchu. A taktiez aby sa hybal trosku, cvicte z nozkami, brusko mu hladkaj aj to dost pomaha.

martinajanickova34
1. máj 2015

varte mu denne cajik. Dajte si do sitka fenikel,v lekarni dostanete kupit krušinovú kôru,tej len za pol kavovej lyzicky a susene slivky rozkrajat.... upravi s mu aj travenie po nejakj dobe a zacne aj kakat.... nozickami trba tiez trosku pocvicit, ja mam ten cajik osvedceny, pouzivala som ho pri obidvoch chlapcoch aj ked mali koliky.... tiez som musela niekedy pomoct sa vykakat.... niekedy som dala kvapky od bolesti bruska.... aj ked lekarka povedala,ze to je normalne ked dieta aj tyzden a pol nekaka.... no chcela by som vidiet ju ako by s tvarila....

janinah
1. máj 2015

tiež hlasujem za detský čajík.....a nerob si výčitky kvôli ak treba,,tá neškodí

ilonka12345
24. máj 2015

davaj mu postruhane jablko aj daj tam do toho jednu lyzicu cukra aspon tri male lyzice mu daj to velmi pomaha na taske stolice jablko ale iba jablko

domca3333
30. jún 2015
Používateľ domca3333 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od domca3333.

Nám lekárka povedala, ze nie je až tak zriedkavé , ak bábätko kaká raz za 3-4 týždne. Pokiaľ dobre prospieva, dostatočne ciká, priberá, je to úplne v poriadku 🙂 Ak máš ale pocit, ze tlačí a nic..skus mu kojením dat aj par kvapiek coliprev-u su na strávenie laktozy. Tie by mu mohli pomoct